Innovatief vastgoedplatform Co-libry helpt je in mum van tijd aan perfecte woning

Innovatief vastgoedplatform Co-libry helpt je in mum van tijd aan perfecte woning

Nieuwe wind in immosector door combinatie vastgoed, data, financiële tools en content.

Gent, Antwerpen - Start-up Co-libry lanceert een gebruiksvriendelijk vastgoedplatform waarmee je gemakkelijk het (t)huis vindt dat perfect bij je past. Dankzij de unieke combinatie van verschillende databronnen en een innovatieve zoekrobot, geef je als zoeker aan welke zaken belangrijk voor je zijn in een woonomgeving: scholen, pendeltijden, nabijheid van winkels, enz. Daarnaast begeleidt het platform je op financieel vlak met handige tools en doorloop je het volledige vastgoedproces via handige tips en checklists.

Vind jij scholen in de buurt van je woning belangrijk? Of winkels? Of toch liever wat groen? Co-libry is de vastgoedportaalsite waarmee je snel, eenvoudig en op een persoonlijke manier je woning vindt. Door parameters zoals sportgelegenheden, openbaar vervoer,… vindt het platform de woning die het best aan je wensen voldoet. Daarnaast reikt Co-libry automatisch informatie en tools aan die noodzakelijk zijn om een gefundeerde beslissing te nemen: leningcalculator, notariskosten, tips en checklists voor tijdens de bezichtiging van je droomwoning en nog veel meer.

Vastgoedplatform Co-libry combineert een vastgoedsite, met data, financiële tools en content. Wendy Geeraert, oprichter van Co-libry, ontwikkelde het platform naar aanleiding van haar eigen zoektocht naar een thuis: “Hoeveel sites ik ook bezocht, ik leek nooit klaar te zijn met het zoeken naar mijn nieuwe woning. Je moet steeds tientallen zaken opnieuw controleren bij elk zoekertje. Co-libry doet dat nu automatisch en begeleidt je op een persoonlijke en no-nonsense manier.”  

Hoe werkt Co-libry?
Co-libry begeleidt je van A tot Z doorheen het vastgoedproces:

  1. Vul je “woonwensen” in via de wizzard op www.co-libry.be. 
    Geef op 3 minuten tijd je voorkeur aan op gebied van type woning, omgeving, gewenste pendeltijd en leencapaciteit.

  2. Vergelijk en selecteer je favorieten.

  3. Maak meteen een afspraak via de contactknop.

  4. Overloop de tips en checklist zodat je goed voorbereid bent.

  5. Vind de beste bank en notaris.
    De woning van je dromen gevonden? Bereken je leencapaciteit en notariskosten via de handige tools. Bekijk de banken en notarissen in je buurt en maak dadelijk een afspraak.  

Co-libry begeleidt niet alleen de koper bij zijn zoektocht, maar staat ook de verkopers en verhuurders gratis bij. De verkoper of verhuurder plaats zijn pand gemakkelijk online en krijg een digitale begeleiding om alles op te volgen en proactief aan de slag te gaan.

Partnerships
Om nog meer diensten op het platform aan te bieden gaat Co-libry de komende maanden op zoek naar bijkomende partners zoals vastgoedkantoren, aannemers, architecten, verhuisfirma’s enz.

Momenteel is Co-libry actief in Vlaanderen en Brussel. Tegen de zomer van 2017 lanceert de start-up het vastgoedplatform ook in Wallonië.

Co-libry maakt deel uit van de Europese open data incubator Odine en Start it @kbc, dat innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Ontdek Co-libry via een filmpje.

Over Co-libry
Wendy Geeraert, Fréderic Geeraert en Ann Praet richten samen Co-libry op in juli 2016. Co-libry is een persoonlijke, digitale vastgoedportaal/gids die je snel en eenvoudig naar je thuis begeleidt dankzij de unieke combinatie van een vastgoedsite, data, financiële tools en content. Naast woningen biedt Co-libry financiële tools, tips en tricks aan die bruikbaar zijn voor, tijdens en na een huizenjacht. Meer info via www.co-libry.be.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen