Intelligente chatbot maakt komaf met wachttijden

Start-up Clever opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’.

De Gentse data-start-up Clever heeft een intelligente customer service chatbot ontwikkeld.  De applicatie beantwoordt via chat zelfstandig 80% van de vragen die binnenkomen bij een klantendienst.  Als klant hoef je dus niet meer eindeloos doorgeschakeld te worden of minutenlang te wachten. En bedrijven vermijden boze klanten door een betere werking van hun customer service.

“Nog even geduld alstublieft, uw telefoontje is belangrijk voor ons.” Ook gefrustreerd door klantendiensten waar je eindeloos aan de lijn blijft hangen? Dankzij Clever wordt dit binnenkort geschiedenis.  

De Gentse start-up Clever ontwikkelde een intelligente applicatie die zelfstandig op vragen van klanten antwoordt. Clever gebruikt hiervoor Artificiële Intelligentie (AI), een technologie waarbij computers zelfstandig informatie kunnen verwerken en voortdurend bijleren hoe ze een probleem kunnen oplossen.  

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Het grote voordeel is dat je als bedrijf een onbeperkt aantal van die bots kan inzetten. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bieden ze je klant antwoorden op zijn vragen.  Mensen die een vraag hebben over je product of dienst, worden zo altijd onmiddellijk geholpen.” 

Clever haalde de mosterd bij Facebook die eerder dit jaar zijn chatbot-platform op Facebook Messenger introduceerde. Chatplatformen laten toe om applicaties te maken waarmee je als mens kan chatten.

“We hebben als team een stevige academische en internationale ervaring met dataverrijking en analyse.  Toen ik een presentatie zag over de technologie rond chatbots vielen de puzzelstukjes samen. Artificiële Intelligentie in combinatie met chatbots biedt enorme mogelijkheden,” aldus Maarten Verschuere, oprichter van Clever.

Clever is gespecialiseerd in de creatie van data gedreven oplossingen die de relatie tussen klant en bedrijf bevorderen. De startup is vooral actief bij de grote spelers binnen de retail- en energiesector. Clever werd deze maand bovendien opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’. 

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Ons doel is in de eerste plaats om ons product in België op punt te zetten maar we hebben ook de ambitie om in 2018 de oversteek naar de US te maken.  Dankzij onze eerdere professionele ervaring hebben we daar al een netwerk.” 

Clever maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Over Clever
Clever is een team van data-analisten met een stevige internationale en academische achtergrond.  Maarten Verschuere woonde en werkte 7 jaar in Londen, Parijs en Cincinnati als analytisch consultant voor onder andere Tesco en P&G.  Michael Stevens werkte 15 jaar lang aan de Universteit Gent. Hij is doctor in de Psychologie en heeft ook een Master in de Statistiek. Clever werd opgericht in 2016 door Maarten in samenwerking met Timothy Desmet en Stijn De Rammelaere van Profacts, het snelst groeiende Belgische marktonderzoeksbureau.  De hoofdactiviteit is het verrijken en  analyseren van data uit diverse bronnen, van interne gegevens tot data uit marktonderzoek, om zo tot inzichten en oplossingen te komen voor marketingtoepassingen.
www.clever.be

Over Profacts
Profacts trad in 2016 toe tot het ecosysteem van Duval Union. De Profacts Holding heeft met Profacts (kwalitatief & kwantitatief marktonderzoek), iMPULSE (neuro – onderzoek) en Clever (datamining en AI) het hele spectrum van customer intelligence expertise in huis.
www.profacts.be

Contacteer ons
Maarten Verschuere Clever
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen