Intelligente chatbot maakt komaf met wachttijden

Start-up Clever opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’.

Dinsdag 22 november 2016 — De Gentse data-start-up Clever heeft een intelligente customer service chatbot ontwikkeld.  De applicatie beantwoordt via chat zelfstandig 80% van de vragen die binnenkomen bij een klantendienst.  Als klant hoef je dus niet meer eindeloos doorgeschakeld te worden of minutenlang te wachten. En bedrijven vermijden boze klanten door een betere werking van hun customer service.

“Nog even geduld alstublieft, uw telefoontje is belangrijk voor ons.” Ook gefrustreerd door klantendiensten waar je eindeloos aan de lijn blijft hangen? Dankzij Clever wordt dit binnenkort geschiedenis.  

De Gentse start-up Clever ontwikkelde een intelligente applicatie die zelfstandig op vragen van klanten antwoordt. Clever gebruikt hiervoor Artificiële Intelligentie (AI), een technologie waarbij computers zelfstandig informatie kunnen verwerken en voortdurend bijleren hoe ze een probleem kunnen oplossen.  

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Het grote voordeel is dat je als bedrijf een onbeperkt aantal van die bots kan inzetten. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bieden ze je klant antwoorden op zijn vragen.  Mensen die een vraag hebben over je product of dienst, worden zo altijd onmiddellijk geholpen.” 

Clever haalde de mosterd bij Facebook die eerder dit jaar zijn chatbot-platform op Facebook Messenger introduceerde. Chatplatformen laten toe om applicaties te maken waarmee je als mens kan chatten.

“We hebben als team een stevige academische en internationale ervaring met dataverrijking en analyse.  Toen ik een presentatie zag over de technologie rond chatbots vielen de puzzelstukjes samen. Artificiële Intelligentie in combinatie met chatbots biedt enorme mogelijkheden,” aldus Maarten Verschuere, oprichter van Clever.

Clever is gespecialiseerd in de creatie van data gedreven oplossingen die de relatie tussen klant en bedrijf bevorderen. De startup is vooral actief bij de grote spelers binnen de retail- en energiesector. Clever werd deze maand bovendien opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’. 

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Ons doel is in de eerste plaats om ons product in België op punt te zetten maar we hebben ook de ambitie om in 2018 de oversteek naar de US te maken.  Dankzij onze eerdere professionele ervaring hebben we daar al een netwerk.” 

Clever maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Over Clever
Clever is een team van data-analisten met een stevige internationale en academische achtergrond.  Maarten Verschuere woonde en werkte 7 jaar in Londen, Parijs en Cincinnati als analytisch consultant voor onder andere Tesco en P&G.  Michael Stevens werkte 15 jaar lang aan de Universteit Gent. Hij is doctor in de Psychologie en heeft ook een Master in de Statistiek. Clever werd opgericht in 2016 door Maarten in samenwerking met Timothy Desmet en Stijn De Rammelaere van Profacts, het snelst groeiende Belgische marktonderzoeksbureau.  De hoofdactiviteit is het verrijken en  analyseren van data uit diverse bronnen, van interne gegevens tot data uit marktonderzoek, om zo tot inzichten en oplossingen te komen voor marketingtoepassingen.
www.clever.be

Over Profacts
Profacts trad in 2016 toe tot het ecosysteem van Duval Union. De Profacts Holding heeft met Profacts (kwalitatief & kwantitatief marktonderzoek), iMPULSE (neuro – onderzoek) en Clever (datamining en AI) het hele spectrum van customer intelligence expertise in huis.
www.profacts.be