Intelligente chatbot maakt komaf met wachttijden

Start-up Clever opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’.

De Gentse data-start-up Clever heeft een intelligente customer service chatbot ontwikkeld.  De applicatie beantwoordt via chat zelfstandig 80% van de vragen die binnenkomen bij een klantendienst.  Als klant hoef je dus niet meer eindeloos doorgeschakeld te worden of minutenlang te wachten. En bedrijven vermijden boze klanten door een betere werking van hun customer service.

“Nog even geduld alstublieft, uw telefoontje is belangrijk voor ons.” Ook gefrustreerd door klantendiensten waar je eindeloos aan de lijn blijft hangen? Dankzij Clever wordt dit binnenkort geschiedenis.  

De Gentse start-up Clever ontwikkelde een intelligente applicatie die zelfstandig op vragen van klanten antwoordt. Clever gebruikt hiervoor Artificiële Intelligentie (AI), een technologie waarbij computers zelfstandig informatie kunnen verwerken en voortdurend bijleren hoe ze een probleem kunnen oplossen.  

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Het grote voordeel is dat je als bedrijf een onbeperkt aantal van die bots kan inzetten. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bieden ze je klant antwoorden op zijn vragen.  Mensen die een vraag hebben over je product of dienst, worden zo altijd onmiddellijk geholpen.” 

Clever haalde de mosterd bij Facebook die eerder dit jaar zijn chatbot-platform op Facebook Messenger introduceerde. Chatplatformen laten toe om applicaties te maken waarmee je als mens kan chatten.

“We hebben als team een stevige academische en internationale ervaring met dataverrijking en analyse.  Toen ik een presentatie zag over de technologie rond chatbots vielen de puzzelstukjes samen. Artificiële Intelligentie in combinatie met chatbots biedt enorme mogelijkheden,” aldus Maarten Verschuere, oprichter van Clever.

Clever is gespecialiseerd in de creatie van data gedreven oplossingen die de relatie tussen klant en bedrijf bevorderen. De startup is vooral actief bij de grote spelers binnen de retail- en energiesector. Clever werd deze maand bovendien opgenomen in de ‘Belgian Top50 startups to invest in’. 

Maarten Verschuere, oprichter van Clever: “Ons doel is in de eerste plaats om ons product in België op punt te zetten maar we hebben ook de ambitie om in 2018 de oversteek naar de US te maken.  Dankzij onze eerdere professionele ervaring hebben we daar al een netwerk.” 

Clever maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Over Clever
Clever is een team van data-analisten met een stevige internationale en academische achtergrond.  Maarten Verschuere woonde en werkte 7 jaar in Londen, Parijs en Cincinnati als analytisch consultant voor onder andere Tesco en P&G.  Michael Stevens werkte 15 jaar lang aan de Universteit Gent. Hij is doctor in de Psychologie en heeft ook een Master in de Statistiek. Clever werd opgericht in 2016 door Maarten in samenwerking met Timothy Desmet en Stijn De Rammelaere van Profacts, het snelst groeiende Belgische marktonderzoeksbureau.  De hoofdactiviteit is het verrijken en  analyseren van data uit diverse bronnen, van interne gegevens tot data uit marktonderzoek, om zo tot inzichten en oplossingen te komen voor marketingtoepassingen.
www.clever.be

Over Profacts
Profacts trad in 2016 toe tot het ecosysteem van Duval Union. De Profacts Holding heeft met Profacts (kwalitatief & kwantitatief marktonderzoek), iMPULSE (neuro – onderzoek) en Clever (datamining en AI) het hele spectrum van customer intelligence expertise in huis.
www.profacts.be

Contacteer ons
Maarten Verschuere Clever
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen