IVEX haalt 1,2 miljoen euro op voor verdere ontwikkeling van zelfrijdende auto’s

IVEX haalt 1,2 miljoen euro op voor verdere ontwikkeling van zelfrijdende auto’s

IVEX, een bedrijf van voormalige KU Leuven-onderzoekers dat zich specialiseert in software voor zelfrijdende auto’s, haalt 1,2 miljoen euro op bij een reeks investeerders, waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Marc Jacobs,  Noshaq, The Faktory, en SPDG. Hiermee wil IVEX de commercialisatie van haar AI-producten voor zelfrijdende auto’s versnellen. 

IVEX werd opgericht in november 2017 en wil het aantal verkeersslachtoffers tot nul herleiden tegen 2030. Na verschillende jaren onderzoek en ontwikkeling aan de KU Leuven, richtte Mario Henrique Cruz Torres de start-up op. Dat resulteerde in  een software toepassing voor fabrikanten van zelfrijdende voertuigen, die artificiële intelligentietechnieken met wiskundige methodes combineren om de veiligheid in het beslissingsproces van die zelfrijdende voertuigen te verhogen. 

Met de financiering wil IVEX haar twee commercialiseerbare producten, de IVEX Safety Co-Pilot en de IVEX Safety Assessment Tool, versneld uitrollen. De IVEX Safety Co-Pilot beoordeelt elke beslissing van zelfrijdende software op veiligheid zodat de kans op fouten en risico’s wordt beperkt. De IVEX Safety Assessment Tool wordt gebruikt door ontwikkelaars van zelfrijdende autosoftware die versneld testen en validatie willen doen. 

Groot potentieel

IVEX mikt in eerste instantie op technologie voor zelfrijdende auto’s, maar de methodes zijn ook toepasbaar binnen andere sectoren waar de veiligheid van een bepaald traject moet geattesteerd worden. Zo heeft IVEX een contract afgesloten met Case New Holland, de op een na grootste producent van landbouwmachines ter wereld. Binnen de automobielsector zijn onder andere Renault, en SAIC motor, de belangrijkste Chinese producent van elektrische wagens, klanten van IVEX. 

Mario Henrique Cruz Torres, CEO van IVEX legt uit: ”Het vertrouwen van grote namen binnen de automotive sector bevestigt het potentieel van onze technologie. We zijn daarom verheugd met de instap van verschillende investeerders die net als IVEX het belang inzien van een versnelde uitrol binnen een sector die aan de vooravond staat van een reeks belangrijke ontwikkelingen, speciaal gericht op het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers door het gebruik van nieuwe technologieën.”

 

///

 

Over PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid en andere partners projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,2 miljard euro in beheer.

www.pmv.eu

Over Noshaq

Noshaq is een portefeuille van 464 bedrijven en 600 miljoen euro aan actiemiddelen. Noshaq is de financiële referentiepartner voor de oprichting en ontwikkeling van kmo's in de regio Luik. Door de jaren heen heeft Noshaq een panel financieringsinstrumenten ontwikkeld in overeenstemming met de behoeften en trends van de markt en met zijn strategie. Elke dienst aangeboden door Noshaq (kapitaal - lening - leasing) wordt altijd bepaald op basis van de vraag en behoeften van de eignenaar-investeerder. Het doel is altijd om een hefboomeffect te hebben op de ontwikkeling van het bedrijf.

www.noshaq.be

Over The Faktory

The Faktory is een private tech startup investeringsfonds dat mede is opgericht door Pierre L'Hoest (oprichter en voormalig CEO van EVS Broadcast) en Simon Alexandre (voormalig CEO van CETIC). The Faktory Fund ondersteunt startups voornamelijk op het gebied van Internet of Things en Software as a Service (SaaS) in B2B internationale markten. De industriële achtergrond van het management en de investeerders van The Faktory Fund biedt de oprichters een unieke expertise om B2B startups te ontwikkelen.

Over SPDG

SPDG (www.spdg.be) is de holdingvennootschap van de familie Périer-D’Ieteren, een van de twee belangrijkste aandeelhouders van de D’Ieteren Group. D'Ieteren is al meer dan twee eeuwen actief in de auto-industrie en streeft momenteel drie verschillende activiteiten na, gericht op sterke merken.

De missie van SPDG is tweedelig: het neemt het professionele beheer van haar strategische deelneming in D'Ieteren op zich, en wil via SPDG Ventures samenwerken met ondernemers in start-ups en scale-ups die een blijvende impact hebben op de samenleving. Bedrijven die deel uitmaken van de investeringsomvang hebben betrekking op mobiliteit, smart city-oplossingen en e-health in deze specifieke contexten.

Over Marc Jacobs

Als ondernemer en Business Angel ondersteunt Marc Jacobs oprichters die een positieve impact op de wereld willen hebben. Marc is ervan overtuigd dat elk bedrijf het hoger doel moet voor ogen hebben. Hij is sector-agnostisch en zoekt naar high-tech projecten die belangrijke noden vervullen.

Contacteer ons
Mario Henrique Cruz Torres Founder & CEO, IVEX
Mario Henrique Cruz Torres Founder & CEO, IVEX
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen