Jaswig haalt in het eerste jaar kwart miljoen euro omzet

Jaswig haalt in het eerste jaar kwart miljoen euro omzet

Gent – Jaswig, producent van innovatieve standing desks, draait negen maanden na zijn succesvolle Kickstarter-campagne al een omzet van 250.000 euro. Een indrukwekkend cijfer van de start-up, die ondertussen ook met productie en verkoop in de Verenigde Staten is gestart.

Jaswig verkocht bij zijn lancering in oktober 2015 op één maand tijd 175 standing desks via het online crowdfunding platform Kickstarter. De voorbije negen maanden is de start-up erin geslaagd een stabiele verkoop te genereren bij bedrijven en noteert het al een omzet van 250.000 euro.

Internationale groei
In de tweede helft van 2016 willen de oprichters van Jaswig sterk inzetten op een stijgende verkoop in de verenigde Staten. Ze zijn momenteel in New York om er de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. “We willen hier partnerships opstarten om samen kleine evenementen in New York te organiseren,” vertelt Nick Cornille, medeoprichter van Jaswig.

Partnerships met Delta Lloyd, Securex en Universiteit Gent
Ook in Vlaanderen zitten de oprichters van Jaswig niet stil: onder andere Delta Lloyd, Securex en de Universiteit Gent zullen de komende maanden projecten opstarten met Jaswig, zowel op de werkvloer als bij de werknemers thuis. Het zijn organisaties die actief werken aan betere werkomstandigheden voor hun medewerkers op het vlak van ergonomie en fysieke werkhouding.

Investeringskrediet KBC
KBC bezorgt Jaswig een investeringskrediet die de ondernemers de komende maanden de nodige ademruimte biedt.  De bank heeft samen met Jaswig ook een dossier ingediend bij PMV om verdere financiering mogelijk te maken.

“Met de bijkomende financiering kunnen we meer inzetten op de marketing en kunnen we voldoende producten op stock nemen. Op die manier zullen we in de toekomst sneller kunnen leveren”, vertelt Nick Cornille.

Jaswig maakt deel uit van Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

////////

Perscontact

Jaswig
Nick Cornille
+32 474 79 72 79
nick@jaswig.com

Start it @kbc
Saar Dietvorst
+32 468 19 75 07
saar@contentcats.be

Over Jaswig
Jaswig produceert en verkoopt ergonomische standing desks voor bedrijven. De start-up verkocht al meer dan 700 standing desks in Europa en de Verenigde Staten.  Jaswig werd in oktober 2015 opgericht in Gent (België) & Ohio (VS) door Mathias Ellegiers, Daphne Fecheyr-Lippens, John Galeyn, Henri Verheughe, Samuel Rieder, Radko Bartunek, Tyler Schimmoeller en Nick Cornille. Jaswig maakt deel uit van Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
www.jaswig.com

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen