Jonas Dhaenens investeert in financieringsplatform WinWinner

Jonas Dhaenens investeert in financieringsplatform WinWinner

GENT - WinWinner, het bedrijf dat groeiende ondernemingen helpt in hun zoektocht naar financiering, heeft enkele bekende investeerders binnengehaald, onder wie Jonas Dhaenens, oprichter van webhostingbedrijf Combell. De groei van WinWinner zal binnenkort ook leiden tot de opening van een nieuw kantoor in Antwerpen.

Klaarstomen voor verdere groei
In Vlaanderen geraken start-ups niet altijd even gemakkelijk aan groeifinanciering. Daarom werkt WinWinner sinds 2016 een oplossing uit, waarmee het ondernemingen helpt om financiering te krijgen. Daarvoor doet het Gentse bedrijf een beroep op onder andere bank- en winwinleningen, kapitaalsinvesteringen en crowdfunding. Om het stijgend aantal aanvragen de baas te kunnen, haalt de start-up van Matthias Browaeys en Aelbrecht Van Damme nu zelf kapitaal op. WinWinner maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

De investeringsronde werd geleid door privé-investeerders Jonas Dhaenens (CEO Combell/Intelligent), Dirk Dewulf en Mark De Backer. Daarnaast werd aanvullende financiering opgehaald bij Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

“Deze financiering stelt ons in staat om onze interne werking en processen mee te laten evolueren met ons groeiend klantenbestand”, licht CEO Aelbrecht Van Damme toe. “Zo willen we niet alleen kantoren openen in andere Vlaamse grootsteden zoals binnenkort in Antwerpen, maar investeren we ook in de digitalisering van ons bedrijf. De bedoeling is om binnenkort bepaalde processen zoals cashflowplanning, waarderingen en contracten te automatiseren.”

Facilitator in de kapitaalmarkt
Dat WinWinner daarmee haar positie van matchmaking tussen investeerders en start-ups versterkt, is duidelijk. Afgelopen jaren verwezenlijkte het groeibedrijf in totaal al 10 miljoen euro aan opgehaalde financiering.

“Het ophalen van kapitaal is de achilleshiel van het Belgische ecosysteem”, weet investeerder Jonas Dhaenens. “WinWinner pakt dat pijnpunt aan en fungeert als facilitator in de Vlaamse kapitaalmarkt. Hun aanbod is niet alleen geschikt voor andere start-ups, maar ook kmo’s die misschien onvoldoende kennis en ervaring hebben met externe financiering. En daar sta ik volledig achter.”

“WinWinner heeft haar sleutelrol in het ondernemerslandschap te danken aan een sterk product, maar ook aan de samenstelling van het team”, weet Dirk De Wulf. “Het bedrijf bewijst dat je met de juiste samenwerkingen en voldoende compatibiliteit ver kunt geraken.”

Netwerk
Zelf gelooft WinWinner enorm in de kracht van het netwerk, dat naar eigen zeggen een sterke motivator was om in zee te gaan met de gekozen investeerders.

“Als je kapitaal ophaalt bij een bepaalde investeerder, dan wil je ook een beroep kunnen doen op zijn expertise en netwerk”, zegt CEO Van Damme. “Als one-stop-shop begeleider van start-ups geven we die boodschap ook mee. We geloven dat deze investeerders hun netwerk ook kunnen openstellen voor de bedrijven die WinWinner helpt.”

////////

Over WinWinner
WinWinner is een Gents bedrijf dat in 2016 werd opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers bij hun financieringsvraag. Hiervoor werd een specifieke methodologie ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat vraag en aanbod in de markt maximaal bij elkaar worden gebracht. In de eerste drie jaar van haar bestaan kon WinWinner al meer dan 100 bedrijven aan financiering helpen via meer dan 500 investeerders.

Contacteer ons
Aelbrecht Van Damme Co-founder, WinWinner
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen