Jureca.be neemt Juridischforum.be over en wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

Jureca.be neemt Juridischforum.be over en wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

Donderdag 15 februari 2018 — GENT- Jureca.be, een online platform waar cliënten juridisch advies krijgen en dienstverleners kunnen vergelijken, kondigt de overname van Juridischforum.be aan. Jurdischforum.be, opgericht in 2005, ontvangt jaarlijks vlot 2,5 miljoen rechtzoekenden en blijft groeien. Door beide initiatieven te combineren, creëert Jureca.be een systeem van trapsgewijze juridische hulp, waarbij rechtzoekenden altijd eerst gratis advies krijgen. Vervolgens kunnen ze aan een vaste prijs een transparant overzicht van relevante juridische oplossingen vergelijken. Een welgekomen vernieuwing in een sector die al jaren kampt met het slechte imago van "uurtje factuurtje".

Jureca.be, ondersteund door accelerator Start it @KBC en The Birdhouse, heeft als missie om het recht toegankelijker en transparanter te maken voor rechtzoekenden. Onderzoek toont aan dat vandaag al meer dan 50% van de rechtzoekenden online op zoek gaat naar antwoorden op hun juridisch probleem alvorens een specialist te raadplegen, een cijfer dat jaarlijks met ongeveer 8% blijft groeien. Door de rechtzoekenden één centraal platform aan te bieden waar ze zowel gratis als betalend advies ontvangen en meerdere dienstverleners kunnen vergelijken, vereenvoudigt Jureca.be het proces aanzienlijk. 

Consumenten verwelkomen de innovatie 
De stap naar een advocaat is voor velen te groot, waardoor juridische problemen vaak blijven aanslepen of onnodig verergeren. Het aanbieden van gratis advies en transparante juridische oplossingen aan vaste prijzen maakt de rechtsbijstand toegankelijker.

Bart Demyttenaere, oprichter en operator van Juridischforum.be, is blij met de opvolging: "Sinds 2005 zoekt onze community samen naar oplossingen voor juridische problemen van iedereen die bij ons aanklopt. Om de continuïteit van deze eerstelijnsbijstand te garanderen binnen een snelveranderende omgeving is er nood aan een sterke locomotief. Die rol zien we weggelegd voor Jureca, niet alleen omwille van hun technische know-how en doorzettingskracht, maar ook omdat onze eindbestemming dezelfde is: laagdrempelige en transparante rechtsbijstand voor iedereen."

Ook advocaten reageren positief 
Jureca.be werkt bewust samen met de sector. "Jureca.be geeft advocaten de kans om hun dienstverlening versneld te digitaliseren en aan te bieden conform de eisen van de moderne consument. De consument is al veranderd, de juridische dienstverlening moet nu mee", vertelt oprichter Edgar Warmoes. "Met zijn initiatief Court of the Future, stuurt ook Minister Koen Geens aan op een moderne justitie die nabij en betaalbaar is. Waar bepaalde initiatieven via de wetgevende weg eerder moeizaam lijken te verlopen, brengt Jureca.be alvast een oplossing op een ondernemende manier."

////

Over Jureca.be
Jureca.be werd opgericht door Edgar Warmoes, marketing expert, en Thomas Van Roy, financieel adviseur, en bijgestaan door advocaat Pieter-Jan Van Aken. De start-up maakt deel uit van The Birdhouse en van de start-up accelerator en community Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Jureca.be in cijfers:

  • Aantal bezoekers per maand: 20.000
  • Aantal aangesloten advocaten: 240+
  • Aantal aangeboden producten: 120+

Over Juridischforum.be
Juridischforum.be is een online discussie-forum, opgericht in november 2005, waar iedereen terecht kan met vragen over recht en de gerechtelijke instellingen. Juridischforum.be krijgt jaarlijks gemiddeld meer dan 2,5 miljoen bezoekers over de vloer en is daarmee het grootste online juridisch advieskantoor in België.

Juridischforum.be in cijfers:

  • Oprichtingsjaar: 2005
  • Aantal bezoekers per maand: 240.000
  • Aantal pageviews per jaar: 4.000.000