Jureca.be neemt Juridischforum.be over en wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

Jureca.be neemt Juridischforum.be over en wordt grootste juridisch platform van Vlaanderen

GENT- Jureca.be, een online platform waar cliënten juridisch advies krijgen en dienstverleners kunnen vergelijken, kondigt de overname van Juridischforum.be aan. Jurdischforum.be, opgericht in 2005, ontvangt jaarlijks vlot 2,5 miljoen rechtzoekenden en blijft groeien. Door beide initiatieven te combineren, creëert Jureca.be een systeem van trapsgewijze juridische hulp, waarbij rechtzoekenden altijd eerst gratis advies krijgen. Vervolgens kunnen ze aan een vaste prijs een transparant overzicht van relevante juridische oplossingen vergelijken. Een welgekomen vernieuwing in een sector die al jaren kampt met het slechte imago van "uurtje factuurtje".

Jureca.be, ondersteund door accelerator Start it @KBC en The Birdhouse, heeft als missie om het recht toegankelijker en transparanter te maken voor rechtzoekenden. Onderzoek toont aan dat vandaag al meer dan 50% van de rechtzoekenden online op zoek gaat naar antwoorden op hun juridisch probleem alvorens een specialist te raadplegen, een cijfer dat jaarlijks met ongeveer 8% blijft groeien. Door de rechtzoekenden één centraal platform aan te bieden waar ze zowel gratis als betalend advies ontvangen en meerdere dienstverleners kunnen vergelijken, vereenvoudigt Jureca.be het proces aanzienlijk. 

Consumenten verwelkomen de innovatie 
De stap naar een advocaat is voor velen te groot, waardoor juridische problemen vaak blijven aanslepen of onnodig verergeren. Het aanbieden van gratis advies en transparante juridische oplossingen aan vaste prijzen maakt de rechtsbijstand toegankelijker.

Bart Demyttenaere, oprichter en operator van Juridischforum.be, is blij met de opvolging: "Sinds 2005 zoekt onze community samen naar oplossingen voor juridische problemen van iedereen die bij ons aanklopt. Om de continuïteit van deze eerstelijnsbijstand te garanderen binnen een snelveranderende omgeving is er nood aan een sterke locomotief. Die rol zien we weggelegd voor Jureca, niet alleen omwille van hun technische know-how en doorzettingskracht, maar ook omdat onze eindbestemming dezelfde is: laagdrempelige en transparante rechtsbijstand voor iedereen."

Ook advocaten reageren positief 
Jureca.be werkt bewust samen met de sector. "Jureca.be geeft advocaten de kans om hun dienstverlening versneld te digitaliseren en aan te bieden conform de eisen van de moderne consument. De consument is al veranderd, de juridische dienstverlening moet nu mee", vertelt oprichter Edgar Warmoes. "Met zijn initiatief Court of the Future, stuurt ook Minister Koen Geens aan op een moderne justitie die nabij en betaalbaar is. Waar bepaalde initiatieven via de wetgevende weg eerder moeizaam lijken te verlopen, brengt Jureca.be alvast een oplossing op een ondernemende manier."

////

Over Jureca.be
Jureca.be werd opgericht door Edgar Warmoes, marketing expert, en Thomas Van Roy, financieel adviseur, en bijgestaan door advocaat Pieter-Jan Van Aken. De start-up maakt deel uit van The Birdhouse en van de start-up accelerator en community Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Jureca.be in cijfers:

  • Aantal bezoekers per maand: 20.000
  • Aantal aangesloten advocaten: 240+
  • Aantal aangeboden producten: 120+

Over Juridischforum.be
Juridischforum.be is een online discussie-forum, opgericht in november 2005, waar iedereen terecht kan met vragen over recht en de gerechtelijke instellingen. Juridischforum.be krijgt jaarlijks gemiddeld meer dan 2,5 miljoen bezoekers over de vloer en is daarmee het grootste online juridisch advieskantoor in België.

Juridischforum.be in cijfers:

  • Oprichtingsjaar: 2005
  • Aantal bezoekers per maand: 240.000
  • Aantal pageviews per jaar: 4.000.000
Contacteer ons
Edgar Warmoes Co-founder & Marketing verantwoordelijke, Jureca
Edgar Warmoes Co-founder & Marketing verantwoordelijke, Jureca
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen