Jureca.be wordt grootste juridisch platform om snel een advocaat te vinden

Zoekadvocaat.be en Advocas.be bundelen krachten en worden Jureca.be

GENTJureca.be is een nieuw juridisch matchmaking platform waarop je gemakkelijk en snel een gespecialiseerde advocaat vindt in je buurt. Meer dan 1.700 advocaten in Vlaanderen zijn verbonden aan het platform en reageren op je juridische vragen. Tegelijk geeft Jureca.be advocaten de mogelijkheid om zich digitaal te profileren bij een nieuw publiek. Het nieuwe matchmaking platform bundelt de database van het voormalige zoekadvocaat.be en de slimme technologie van advocas.be waardoor het vinden van de juiste advocaat toegankelijk wordt voor iedereen.

Digitaal juridisch platform helpt zowel rechtzoekenden als advocaten

Jureca maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De start-up wil met het digitale matchmakingplatform Jureca.be de juridische dienstverlening in België verbeteren voor rechtzoekenden en advocaten. Je kunt op het platform terecht voor vaak voorkomende problemen zoals scheidingen, schulden, ontslag, huur, visa, verkeer, enzovoort.

Aan de hand van een slimme vragenlijst beschrijf je je probleem en geeft  Jureca.be je een overzicht van de gespecialiseerde advocaten in je regio: gratis, vertrouwelijk en met een transparant prijzenoverzicht. Is er een ‘match’ en heb je een advocaat geselecteerd? Pas dan krijgt die jouw contactgegevens te zien. Zo vind je snel en vertrouwelijk de juiste advocaat voor je probleem.

Jureca.be geeft tegelijk ook advocaten een duwtje in de rug. Het platform geeft advocaten een onafhankelijk platform om zich digitaal te profileren, zonder zelf te moeten investeren in een dure website of digitale marketing.

Broodnodige digitale innovatie in de Belgische juridische sector.

Jureca.be werd opgericht door de Gentse start-up Advocas, die zijn naam met de overname van Zoekadvocaat.be ook verandert naar Jureca. Jochen Boeykens, de oprichter van Zoekadvocaat.be en bekend van onder meer Tapcrowd en Engagor, treedt toe tot de adviesraad van Jureca.

Thomas Van Roy, medeoprichter van Jureca.be: “Jureca.be combineert het beste van twee werelden: we connecteren de indrukwekkende juristendatabase van het voormalige Zoekadvocaat.be met moderne, slimme matchmaking technologie. Daardoor krijgen mensen nu in een mum van tijd een volledig aanbod van gespecialiseerde advocaten in hun eigen buurt. Een broodnodige digitale innovatie in de juridische sector die te vaak nog offline werkt.”

Over Jureca

Jureca.be werd opgericht door Edgar Warmoes, marketing expert, en Thomas Van Roy, financieel adviseur, en bijgestaan door jurist Pieter-Jan Van Aken. De start up maakt deel uit van incubator Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt en incubator The Birdhouse.
www.jureca.be

Contacteer ons
Edgar Warmoes Marketing verantwoordelijke Jureca
Edgar Warmoes Marketing verantwoordelijke Jureca
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen