Jureca.be wordt grootste juridisch platform om snel een advocaat te vinden

Zoekadvocaat.be en Advocas.be bundelen krachten en worden Jureca.be

Vrijdag 14 juli 2017 — GENTJureca.be is een nieuw juridisch matchmaking platform waarop je gemakkelijk en snel een gespecialiseerde advocaat vindt in je buurt. Meer dan 1.700 advocaten in Vlaanderen zijn verbonden aan het platform en reageren op je juridische vragen. Tegelijk geeft Jureca.be advocaten de mogelijkheid om zich digitaal te profileren bij een nieuw publiek. Het nieuwe matchmaking platform bundelt de database van het voormalige zoekadvocaat.be en de slimme technologie van advocas.be waardoor het vinden van de juiste advocaat toegankelijk wordt voor iedereen.

Digitaal juridisch platform helpt zowel rechtzoekenden als advocaten

Jureca maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De start-up wil met het digitale matchmakingplatform Jureca.be de juridische dienstverlening in België verbeteren voor rechtzoekenden en advocaten. Je kunt op het platform terecht voor vaak voorkomende problemen zoals scheidingen, schulden, ontslag, huur, visa, verkeer, enzovoort.

Aan de hand van een slimme vragenlijst beschrijf je je probleem en geeft  Jureca.be je een overzicht van de gespecialiseerde advocaten in je regio: gratis, vertrouwelijk en met een transparant prijzenoverzicht. Is er een ‘match’ en heb je een advocaat geselecteerd? Pas dan krijgt die jouw contactgegevens te zien. Zo vind je snel en vertrouwelijk de juiste advocaat voor je probleem.

Jureca.be geeft tegelijk ook advocaten een duwtje in de rug. Het platform geeft advocaten een onafhankelijk platform om zich digitaal te profileren, zonder zelf te moeten investeren in een dure website of digitale marketing.

Broodnodige digitale innovatie in de Belgische juridische sector.

Jureca.be werd opgericht door de Gentse start-up Advocas, die zijn naam met de overname van Zoekadvocaat.be ook verandert naar Jureca. Jochen Boeykens, de oprichter van Zoekadvocaat.be en bekend van onder meer Tapcrowd en Engagor, treedt toe tot de adviesraad van Jureca.

Thomas Van Roy, medeoprichter van Jureca.be: “Jureca.be combineert het beste van twee werelden: we connecteren de indrukwekkende juristendatabase van het voormalige Zoekadvocaat.be met moderne, slimme matchmaking technologie. Daardoor krijgen mensen nu in een mum van tijd een volledig aanbod van gespecialiseerde advocaten in hun eigen buurt. Een broodnodige digitale innovatie in de juridische sector die te vaak nog offline werkt.”

Over Jureca

Jureca.be werd opgericht door Edgar Warmoes, marketing expert, en Thomas Van Roy, financieel adviseur, en bijgestaan door jurist Pieter-Jan Van Aken. De start up maakt deel uit van incubator Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt en incubator The Birdhouse.
www.jureca.be