KBC linkt zijn aanbod aan Co-libry, het nieuwe platform voor de woningzoeker én alumnus van Start it @kbc

KBC linkt zijn aanbod aan Co-libry, het nieuwe platform voor de woningzoeker én alumnus van Start it @kbc

In het kader van haar engagement naar startende ondernemers, heeft KBC een samenwerking opgestart met Co-libry, een vernieuwend vastgoedplatform dat in februari 2017 gelanceerd werd. Co-libry biedt een gepersonaliseerde begeleiding doorheen het vastgoedproces, een match tussen de wensen van de klant (bijvoorbeeld pendeltijd, nabijheid van bepaalde voorzieningen, …) én het begeleidt de klant bij alle aspecten die bij de aankoop tot de intrek van het pand aan bod komen (krediet, makelaars, telecom bedrijven, nutsbedrijven …). Zo krijgt de bezoeker bijvoorbeeld een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en kan hij meteen in contact komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live.

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep: “KBC heeft zich geëngageerd om start-ups actief te steunen. Niet alleen door hen ruimte, advies en omkadering te geven, maar ook door in een vroeg stadium samenwerkingen aan te gaan met beloftevolle start-ups, zodanig dat ze hun ideeën kunnen verwezenlijken. Het platform dat Co-libry ontwikkelde sluit perfect aan bij het gedachtengoed van KBC. Niet alleen is het product van de start-up een aanvulling op het bestaand aanbod van KBC op vlak van woonadvies. Co-libry vertrekt vanuit de behoeften van de klant, een strategie die KBC ook toepast. Daarnaast zorgt het platform voor comfort en gebruiksgemak, wat KBC ook opneemt in het eisenpakket bij product- of dienstontwikkeling”.

Co-libry, een start-up gehuisvest bij Start it @kbc, werd door Wendy Geeraert, Fréderic Geeraert en Ann Praet samen opgericht in juli 2016. Co-libry is een persoonlijke, digitale vastgoedportaal/gids die de bezoeker snel en eenvoudig naar een thuis begeleidt dankzij de unieke combinatie van een vastgoedsite, data, financiële tools en content. Naast woningen biedt Co-libry financiële tools, tips en tricks aan die bruikbaar zijn voor, tijdens en na een huizenjacht.
Meer info via www.co-libry.be.

Hoe verloopt de samenwerking tussen Co-Libry en KBC?
Via het Co-libry platform krijgt de klant een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en meteen ook de optie om in contact te komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live (https://www.kbc.be/campaigns/kbclive/nl/index.html). De klant kan zijn voorkeur voor een afspraak opgeven en wordt binnen de 24 uur gecontacteerd om een concreet tijdstip in te plannen. Zo kan de klant een snel en persoonlijk advies krijgen, op de manier die hem het best uitkomt.

Contacteer ons
Wendy Geeraert Co-founder Co-libry
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen