KBC linkt zijn aanbod aan Co-libry, het nieuwe platform voor de woningzoeker én alumnus van Start it @kbc

KBC linkt zijn aanbod aan Co-libry, het nieuwe platform voor de woningzoeker én alumnus van Start it @kbc

In het kader van haar engagement naar startende ondernemers, heeft KBC een samenwerking opgestart met Co-libry, een vernieuwend vastgoedplatform dat in februari 2017 gelanceerd werd. Co-libry biedt een gepersonaliseerde begeleiding doorheen het vastgoedproces, een match tussen de wensen van de klant (bijvoorbeeld pendeltijd, nabijheid van bepaalde voorzieningen, …) én het begeleidt de klant bij alle aspecten die bij de aankoop tot de intrek van het pand aan bod komen (krediet, makelaars, telecom bedrijven, nutsbedrijven …). Zo krijgt de bezoeker bijvoorbeeld een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en kan hij meteen in contact komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live.

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep: “KBC heeft zich geëngageerd om start-ups actief te steunen. Niet alleen door hen ruimte, advies en omkadering te geven, maar ook door in een vroeg stadium samenwerkingen aan te gaan met beloftevolle start-ups, zodanig dat ze hun ideeën kunnen verwezenlijken. Het platform dat Co-libry ontwikkelde sluit perfect aan bij het gedachtengoed van KBC. Niet alleen is het product van de start-up een aanvulling op het bestaand aanbod van KBC op vlak van woonadvies. Co-libry vertrekt vanuit de behoeften van de klant, een strategie die KBC ook toepast. Daarnaast zorgt het platform voor comfort en gebruiksgemak, wat KBC ook opneemt in het eisenpakket bij product- of dienstontwikkeling”.

Co-libry, een start-up gehuisvest bij Start it @kbc, werd door Wendy Geeraert, Fréderic Geeraert en Ann Praet samen opgericht in juli 2016. Co-libry is een persoonlijke, digitale vastgoedportaal/gids die de bezoeker snel en eenvoudig naar een thuis begeleidt dankzij de unieke combinatie van een vastgoedsite, data, financiële tools en content. Naast woningen biedt Co-libry financiële tools, tips en tricks aan die bruikbaar zijn voor, tijdens en na een huizenjacht.
Meer info via www.co-libry.be.

Hoe verloopt de samenwerking tussen Co-Libry en KBC?
Via het Co-libry platform krijgt de klant een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en meteen ook de optie om in contact te komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live (https://www.kbc.be/campaigns/kbclive/nl/index.html). De klant kan zijn voorkeur voor een afspraak opgeven en wordt binnen de 24 uur gecontacteerd om een concreet tijdstip in te plannen. Zo kan de klant een snel en persoonlijk advies krijgen, op de manier die hem het best uitkomt.

Contacteer ons
Wendy Geeraert Co-founder Co-libry
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen