KBC wint Open Innovation Award

Europese Commissie beloont de bank-verzekeraar voor, onder meer, steun aan Start it @KBC en Start it X

Brussel. Op de Corporate Startups Stars in Madrid valt KBC voor het derde jaar op rij in de prijzen, dit keer met de Innovation Challenger Award. Met deze awards beloont de Europese Commissie bedrijven die zich inzetten voor open innovatie en samenwerken met start-ups. Met KBC’s engagement in Start it @KBC - als strategische partner - en Start it X wordt de Belgische bank-verzekeraar als schoolvoorbeeld gezien voor de kruisbestuiving tussen start-ups en grote bedrijven. 

De Europese Commissie stelde in Madrid de Corporate Startup Stars voor. Ze beoordelen daarbij bedrijven in heel Europa op vlak van open innovatie, samenwerking met start-ups en corporate venturing. KBC won de Innovation Challenger Award voor hun Open & Beyond Banking/Insurance (OBI) activiteiten en hun engagement in Start it @KBC, België’s grootste accelerator, en Start it X, een programma voor corporate ondernemerschap en innovatie. Eerder won KBC al de Start-up Accelerator Award en een Corporate Startup Star.  

Start-ups én intrapreneurs

Start it @KBC ontstond in 2014 in de schoot van KBC met steun van strategische partners, waaronder Accenture, Flanders DC, Telenet en universiteiten. De accelerator begeleidde al meer dan 750 start-ups en is ook internationaal actief. Start-ups volgen bij Start it @KBC gedurende drie maanden een intensief acceleratieprogramma en genieten één jaar van mentorship, expertise en co-working ruimtes.

Vanuit Start it @KBC ontstond ook een corporate venturing programma: Start it X. Dit is een acceleratieprogramma voor corporates die het verschil willen maken via innovatie. Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC en Start it X: “Ook bij grote bedrijven zijn er veel medewerkers met innovatieve ideeën. Met Start it X hielpen we reeds 21 intrapreneur teams van zes grote bedrijven bij het valideren van hun corporate startup. Wij zorgen voor de juiste ondersteuning om hun ondernemerschap aan te scherpen en innovatie te boosten.” 

Lees hier het bericht van KBC omtrent de award

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen