Lancering ArtAssistant in België

Lancering ArtAssistant in België

BRUSSEL - ArtAssisant, hét platform voor alle protagonisten in de kunstwereld, wordt nu ook gelanceerd in België. Oprichter en CEO Alexander Tuteleers biedt daarmee curatoren, collectioneurs, kunstverdelers, galerijhouders en andere kunstliefhebbers een betrouwbaar gebruiksvriendelijk platform voor online aan- en verkoop van kunstwerken.

E-commerce in de kunstwereld is nog in haar kinderschoenen, maar staat aan de vooravond van een doorbraak. Volgens een recente studie van Art Basel en UBS is de online verkoop van kunstwerken vorig jaar met 10 procent gestegen tot bijna 4,4 miljard euro. Dat is zowat 8% van de totale verkoop wereldwijd. 

Alexander Tuteleers heeft familiaal reeds reeds meer dan 40 jaar ervaring in de kunstwereld en brengt met ArtAssistant een veilig en betrouwbaar cloudgebaseerd platform waarbij alle spelers hun zaken volledig online kunnen afwerken. Daardoor kunnen transacties plaatsvinden zonder grote kosten én in alle discretie.  

ArtAssisant maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. De start-up maakt gebruik van toptechnologie zoals Blockchain en Artificiële Intelligentie om de meest geavanceerde diensten op termijn te kunnen aanbieden. Daardoor kunnen museumcuratoren, collectioneurs, organisatoren van kunstbeurzen en galerijhouders inspelen op één enkel gebruiksvriendelijk platform. Vandaag maken ze immers gebruik van diverse software-oplossingen die vaak niet geïntegreerd zijn. Met ArtAssistant wordt hun verzameling steeds actueel en gesynchroniseerd gemanaged.

CEO en oprichter Alexander Tuteleers: “Met ArtAssistant brengen we iedereen in de kunstwereld samen en maken we een einde aan de diverse silo’s. Communicatie en connectie kunnen vandaag via een enkel gebruikersvriendelijk platform. We zijn opgetogen het nu ook te kunnen lanceren in België.“

Meer informatie en video’s vind je op de website www.artassistant.com

Contacteer ons
Lynn Verbrugge Communicatie Manager, ArtAssistant
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen