Lancering DesignFloater, online platform dat designers linkt met lokale producenten

Lancering DesignFloater, online platform dat designers linkt met lokale producenten

Interieur Biënnale Kortrijk, 14 oktober

 

“DesignFloater is een nieuw platform dat innovatieve designers koppelt aan de beste producenten in Europa; een online model waar onze designindustrie vandaag nood aan heeft.” – Frederic Rozier, Architectenwoning

 

Beste journalist

Wij nodigen u graag uit op de lancering van DesignFloater, een gloednieuw online platform voor designers, tijdens de Interieur Biënnale Kortrijk.

DesignFloater linkt designers met de beste producenten, zodat ze hun project zo kwalitatief en efficiënt mogelijk kunnen realiseren. Zo kunnen ontwerpers zich concentreren op hun designs in plaats van te veel tijd en energie te moeten steken in de zoektocht naar een fabrikant.

DesignFloater mikt  in de eerste plaats op producenten in Europa, en dan liefst zo dicht mogelijk bij huis. Zo kunnen designers kort op de bal spelen én worden lokale economieën gestimuleerd. Meer dan 250 productiebedrijven, fabrikanten en vakmannen sloten zich al aan bij DesignFloater.

Benieuwd wat DesignFloater al realiseerde? Tijdens de Interieur Biënnale Kortrijk presenteren we in avant-première enkele van onze eerste projecten. U kunt er praten met de designers. En we brengen onze productieprocessen  voor u in beeld via geavanceerde 360°-videoprojectie.

Programma 14 oktober

  • 10u00  Welkom met Frederic Rozier, Architectenwoning
  • 10u10  Presentatie DesignFloater door Silke Nauwelaerts en Simon Vandeperre, founders DesignFloater
  • 10u20  Voorstel designs
  • 10u30  Aansluitend interviews mogelijk met Silke Nauwelaerts en Simon Vandeperre (founders DesignFloater), Frederic Rozier (Architectenwoning), Sam Goyvaerts (Andrä) en Lauren Dierckx (Linje)

Praktisch
Vrijdag 14 oktober 2016
Interieur Biënnale Kortrijk: Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk
Stand F1-23

Bent u er graag bij? Of komt u liever langs op een ander tijdstip? Contacteer dan snel Silke Nauwelaerts via Silke@designfloater.com of +32 474 79 77 55.

Tot dan!

Silke Nauwelaerts & Simon Vandeperre
DesignFloater

 

Perscontact:

Simon Vandeperre - Simon@designfloater.com - +32 474 83 26 83
Silke Nauwelaerts - Silke@designfloater.com - +32 474 79 77 55

Start it @kbc: Saar Dietvorst - Saar@contentcats.be - +32 468 19 75 07

Over DesignFloater
DesignFloater maakt het voor ontwerpers en architecten mogelijk om lokale productiebedrijven te vinden om hun designprojecten te realiseren voor verkoop en distributie. Het online platform biedt meer dan 250 diensten aan door productiebedrijven, fabrikanten en vakmannen. Zo kunnen ontwerpers en architecten op zoek gaan naar de beste bedrijven voor hun projecten. Via DesignFloater kan je  eenvoudig offertes aanvragen of afspraken met producenten inplannen. Zo kan je als designer tot 70% meer tijd besteden aan je ontwerpen.
DesignFloater maakt deel uit van Start it @kbc, dat innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
www.designfloater.com

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen