Lancering DesignFloater, online platform dat designers linkt met lokale producenten

Lancering DesignFloater, online platform dat designers linkt met lokale producenten

Interieur Biënnale Kortrijk, 14 oktober

Donderdag 6 oktober 2016 —  

“DesignFloater is een nieuw platform dat innovatieve designers koppelt aan de beste producenten in Europa; een online model waar onze designindustrie vandaag nood aan heeft.” – Frederic Rozier, Architectenwoning

 

Beste journalist

Wij nodigen u graag uit op de lancering van DesignFloater, een gloednieuw online platform voor designers, tijdens de Interieur Biënnale Kortrijk.

DesignFloater linkt designers met de beste producenten, zodat ze hun project zo kwalitatief en efficiënt mogelijk kunnen realiseren. Zo kunnen ontwerpers zich concentreren op hun designs in plaats van te veel tijd en energie te moeten steken in de zoektocht naar een fabrikant.

DesignFloater mikt  in de eerste plaats op producenten in Europa, en dan liefst zo dicht mogelijk bij huis. Zo kunnen designers kort op de bal spelen én worden lokale economieën gestimuleerd. Meer dan 250 productiebedrijven, fabrikanten en vakmannen sloten zich al aan bij DesignFloater.

Benieuwd wat DesignFloater al realiseerde? Tijdens de Interieur Biënnale Kortrijk presenteren we in avant-première enkele van onze eerste projecten. U kunt er praten met de designers. En we brengen onze productieprocessen  voor u in beeld via geavanceerde 360°-videoprojectie.

Programma 14 oktober

  • 10u00  Welkom met Frederic Rozier, Architectenwoning
  • 10u10  Presentatie DesignFloater door Silke Nauwelaerts en Simon Vandeperre, founders DesignFloater
  • 10u20  Voorstel designs
  • 10u30  Aansluitend interviews mogelijk met Silke Nauwelaerts en Simon Vandeperre (founders DesignFloater), Frederic Rozier (Architectenwoning), Sam Goyvaerts (Andrä) en Lauren Dierckx (Linje)

Praktisch
Vrijdag 14 oktober 2016
Interieur Biënnale Kortrijk: Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk
Stand F1-23

Bent u er graag bij? Of komt u liever langs op een ander tijdstip? Contacteer dan snel Silke Nauwelaerts via Silke@designfloater.com of +32 474 79 77 55.

Tot dan!

Silke Nauwelaerts & Simon Vandeperre
DesignFloater

 

Perscontact:

Simon Vandeperre - Simon@designfloater.com - +32 474 83 26 83
Silke Nauwelaerts - Silke@designfloater.com - +32 474 79 77 55

Start it @kbc: Saar Dietvorst - Saar@contentcats.be - +32 468 19 75 07

Over DesignFloater
DesignFloater maakt het voor ontwerpers en architecten mogelijk om lokale productiebedrijven te vinden om hun designprojecten te realiseren voor verkoop en distributie. Het online platform biedt meer dan 250 diensten aan door productiebedrijven, fabrikanten en vakmannen. Zo kunnen ontwerpers en architecten op zoek gaan naar de beste bedrijven voor hun projecten. Via DesignFloater kan je  eenvoudig offertes aanvragen of afspraken met producenten inplannen. Zo kan je als designer tot 70% meer tijd besteden aan je ontwerpen.
DesignFloater maakt deel uit van Start it @kbc, dat innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
www.designfloater.com