PERSUITNODIGING: Lancering Hangar K, de gloednieuwe accelerator in Kortrijk

PERSUITNODIGING: Lancering Hangar K, de gloednieuwe accelerator in Kortrijk

4 oktober 2017, 9u-11u | Loods op Kortrijk Weide | Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk

Beste journalist,

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Kortrijk en partner Start it @KBC nodigen u graag uit op de lancering van Hangar K.

Programma
9u00     Ontvangst met ontbijt
9u30     Inleiding door Vincent Van Quickenborne (burgemeester van Kortrijk)
9u40     Jan De Witte (voorzitter Hangar K - CEO Barco)
9u50     Dirk Deroost (lid raad van bestuur Hangar K - CEO Cronos)
10u00   Testimonials start-ups Brecht Kets (Greygin) en Sophie Bourgois (Calling.guru) van Start it @KBC
10u15   Interviews
11u00   Einde

Ook de start-ups Equicty, Freya Products en Staenis van Start it @KBC zijn beschikbaar voor interviews.

Praktisch
Woensdag 4 oktober 2017, 9u00-11u00
Loods op Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk
P Haven via Botenkopersstraat en Hangar K via rondpunt Burgemeester Lambrechtlaan

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via startit@contentcats.be.

Tot dan!

Geert Hillaert, stadssecretaris
Rudolf Scherpereel, schepen van Economie
Arne Vandendriessche, schepen van gebouwen
Vincent van Quickenborne, burgemeester
Lode Uytterschaut, Founder Start it @KBC

////

Over Hangar K
Hangar K is de nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het eerste West-Vlaamse open ecosysteem dat alle innovatieve spelers fysiek gaat samenbrengen onder één dak. Hangar K focust op digitale technologie in de maakindustrie, het onderwijs en de opleidingen. Daarmee wordt het de plek in West-Vlaanderen voor innovatieve start-ups, bedrijven en onderwijsinstellingen met als doel het economisch weefsel te versterken. Hangar K is een partnership tussen de Barco, de Cronos Group, Howest, Kulak, Stad Kortrijk, Start it @KBC, UGent, Vives en Vlaanderen/Thuis in de Stad.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen