PERSUITNODIGING: Lancering Hangar K, de gloednieuwe accelerator in Kortrijk

PERSUITNODIGING: Lancering Hangar K, de gloednieuwe accelerator in Kortrijk

4 oktober 2017, 9u-11u | Loods op Kortrijk Weide | Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk

Beste journalist,

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Kortrijk en partner Start it @KBC nodigen u graag uit op de lancering van Hangar K.

Programma
9u00     Ontvangst met ontbijt
9u30     Inleiding door Vincent Van Quickenborne (burgemeester van Kortrijk)
9u40     Jan De Witte (voorzitter Hangar K - CEO Barco)
9u50     Dirk Deroost (lid raad van bestuur Hangar K - CEO Cronos)
10u00   Testimonials start-ups Brecht Kets (Greygin) en Sophie Bourgois (Calling.guru) van Start it @KBC
10u15   Interviews
11u00   Einde

Ook de start-ups Equicty, Freya Products en Staenis van Start it @KBC zijn beschikbaar voor interviews.

Praktisch
Woensdag 4 oktober 2017, 9u00-11u00
Loods op Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk
P Haven via Botenkopersstraat en Hangar K via rondpunt Burgemeester Lambrechtlaan

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid via startit@contentcats.be.

Tot dan!

Geert Hillaert, stadssecretaris
Rudolf Scherpereel, schepen van Economie
Arne Vandendriessche, schepen van gebouwen
Vincent van Quickenborne, burgemeester
Lode Uytterschaut, Founder Start it @KBC

////

Over Hangar K
Hangar K is de nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het eerste West-Vlaamse open ecosysteem dat alle innovatieve spelers fysiek gaat samenbrengen onder één dak. Hangar K focust op digitale technologie in de maakindustrie, het onderwijs en de opleidingen. Daarmee wordt het de plek in West-Vlaanderen voor innovatieve start-ups, bedrijven en onderwijsinstellingen met als doel het economisch weefsel te versterken. Hangar K is een partnership tussen de Barco, de Cronos Group, Howest, Kulak, Stad Kortrijk, Start it @KBC, UGent, Vives en Vlaanderen/Thuis in de Stad.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen