Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

De iced-tea van de revolutie, zo wordt de gloednieuwe iced-tea Sampa Tea genoemd bij Théâtre de la Vie, een klein gemeenschapstheater in Sint-Joost, Brussel. En daar is een goede reden voor: Sampa  geeft vijf eurocent voor elk verkocht flesje in Brussel aan deze culturele organisatie. In Antwerpen werkt Sampa Tea samen met kunstcollectief Escautville. En het team helpt ook filmmaker Frank Theys met zijn volgende documentaire The Revolution. 

Gezonde dorstlesser
Sampa Tea is een iced-tea, gemaakt met gezonde, onbewerkte ingrediënten. De lichtgezoete thee proeft zoals echte thee, en dat komt omdat het gemaakt is met theeblaadjes van hoge kwaliteit, zonder concentraten en infusies. Een dorstlesser eersteklas!

Sampa Tea brengt drie smaken op de markt:

  • Een groene thee met munt, gemaakt van chinese ‘gunpowder green’ en echte pepermunt.
  • Een Black Tea lemon met een complexe en robuuste smaak dankzij de ‘Orange Pekoe Ceylon’ zwarte thee en het vers en organisch citroensap uit Sicilië.
  • Een pure hibiscusthee, met een zwoele rode kleur die volledig natuurlijk van de hibiscusbloem komt.

Sampa Tea als 'de iced-tea van de revolutie’ klinkt ambiteus; het team gelooft dan ook sterk in een samenwerkende en circulaire economie. De Antwerpse start-up doorloopt momenteel de procedure om de nodige bio- en organische certificaten te verkrijgen. Sampa Tea maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Sociaal bewuste locaties
Sampa Tea is in drie smaken verkrijgbaar in Brussel (o.a. Bees Coop, Cinema Nova, Cafe Congo @KVS, Belgomarkt), Gent (o.a. Cinema Sphinx, Romain Roquette, Consouling Record Store) en Antwerpen (o.a. 22b, Arenberg Schouwburg). Het Sampa-team is steeds op zoek naar locaties die sociaal bewustzijn en guiltyfree-frisdrank hoog in het vaandel dragen. Sampa Tea wil geen nicheproduct zijn, maar zoveel mogelijk mensen doen genieten van een gezonde en heerlijke frisdrank.

Meer info op Sampatea.com of op Facebook.

Contacteer ons
Alex D'Hoore Co-founder, Sampa Tea Company
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen