Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

Vrijdag 22 september 2017 — De iced-tea van de revolutie, zo wordt de gloednieuwe iced-tea Sampa Tea genoemd bij Théâtre de la Vie, een klein gemeenschapstheater in Sint-Joost, Brussel. En daar is een goede reden voor: Sampa  geeft vijf eurocent voor elk verkocht flesje in Brussel aan deze culturele organisatie. In Antwerpen werkt Sampa Tea samen met kunstcollectief Escautville. En het team helpt ook filmmaker Frank Theys met zijn volgende documentaire The Revolution. 

Gezonde dorstlesser
Sampa Tea is een iced-tea, gemaakt met gezonde, onbewerkte ingrediënten. De lichtgezoete thee proeft zoals echte thee, en dat komt omdat het gemaakt is met theeblaadjes van hoge kwaliteit, zonder concentraten en infusies. Een dorstlesser eersteklas!

Sampa Tea brengt drie smaken op de markt:

  • Een groene thee met munt, gemaakt van chinese ‘gunpowder green’ en echte pepermunt.
  • Een Black Tea lemon met een complexe en robuuste smaak dankzij de ‘Orange Pekoe Ceylon’ zwarte thee en het vers en organisch citroensap uit Sicilië.
  • Een pure hibiscusthee, met een zwoele rode kleur die volledig natuurlijk van de hibiscusbloem komt.

Sampa Tea als 'de iced-tea van de revolutie’ klinkt ambiteus; het team gelooft dan ook sterk in een samenwerkende en circulaire economie. De Antwerpse start-up doorloopt momenteel de procedure om de nodige bio- en organische certificaten te verkrijgen. Sampa Tea maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Sociaal bewuste locaties
Sampa Tea is in drie smaken verkrijgbaar in Brussel (o.a. Bees Coop, Cinema Nova, Cafe Congo @KVS, Belgomarkt), Gent (o.a. Cinema Sphinx, Romain Roquette, Consouling Record Store) en Antwerpen (o.a. 22b, Arenberg Schouwburg). Het Sampa-team is steeds op zoek naar locaties die sociaal bewustzijn en guiltyfree-frisdrank hoog in het vaandel dragen. Sampa Tea wil geen nicheproduct zijn, maar zoveel mogelijk mensen doen genieten van een gezonde en heerlijke frisdrank.

Meer info op Sampatea.com of op Facebook.