Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

Lancering Sampa, de 'iced-tea van de revolutie'

De iced-tea van de revolutie, zo wordt de gloednieuwe iced-tea Sampa Tea genoemd bij Théâtre de la Vie, een klein gemeenschapstheater in Sint-Joost, Brussel. En daar is een goede reden voor: Sampa  geeft vijf eurocent voor elk verkocht flesje in Brussel aan deze culturele organisatie. In Antwerpen werkt Sampa Tea samen met kunstcollectief Escautville. En het team helpt ook filmmaker Frank Theys met zijn volgende documentaire The Revolution. 

Gezonde dorstlesser
Sampa Tea is een iced-tea, gemaakt met gezonde, onbewerkte ingrediënten. De lichtgezoete thee proeft zoals echte thee, en dat komt omdat het gemaakt is met theeblaadjes van hoge kwaliteit, zonder concentraten en infusies. Een dorstlesser eersteklas!

Sampa Tea brengt drie smaken op de markt:

  • Een groene thee met munt, gemaakt van chinese ‘gunpowder green’ en echte pepermunt.
  • Een Black Tea lemon met een complexe en robuuste smaak dankzij de ‘Orange Pekoe Ceylon’ zwarte thee en het vers en organisch citroensap uit Sicilië.
  • Een pure hibiscusthee, met een zwoele rode kleur die volledig natuurlijk van de hibiscusbloem komt.

Sampa Tea als 'de iced-tea van de revolutie’ klinkt ambiteus; het team gelooft dan ook sterk in een samenwerkende en circulaire economie. De Antwerpse start-up doorloopt momenteel de procedure om de nodige bio- en organische certificaten te verkrijgen. Sampa Tea maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Sociaal bewuste locaties
Sampa Tea is in drie smaken verkrijgbaar in Brussel (o.a. Bees Coop, Cinema Nova, Cafe Congo @KVS, Belgomarkt), Gent (o.a. Cinema Sphinx, Romain Roquette, Consouling Record Store) en Antwerpen (o.a. 22b, Arenberg Schouwburg). Het Sampa-team is steeds op zoek naar locaties die sociaal bewustzijn en guiltyfree-frisdrank hoog in het vaandel dragen. Sampa Tea wil geen nicheproduct zijn, maar zoveel mogelijk mensen doen genieten van een gezonde en heerlijke frisdrank.

Meer info op Sampatea.com of op Facebook.

Contacteer ons
Alex D'Hoore Co-founder, Sampa Tea Company
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen