Laura Verhulst is Dé Gentse Student-ondernemer 2016!

Start-up Madam Bakster is Student-ondernemer van het jaar

GENT - Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot Dé Gentse Student-Ondernemer 2016. Laura, masterstudente Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent, maakt ‘guiltfree’ desserts. Haar desserts bevatten geen geraffineerde suikers, dierlijke producten of artificiële smaak- en bewaarmiddelen. 

Laura wil aantonen dat je tegelijk kan genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven. Haar persoonlijk verhaal en passie voor ondernemerschap overtuigden de jury en het grote publiek om haar naar de overwinning van Dé Gentse Student-Ondernemer 2016 te stemmen.

“Overdag zit ik op de schoolbanken, 's avonds met mijn handen in het deeg. Ik moet vaak tot 's nachts bakken voor de bestellingen van de volgende dag. Er blijft weinig tijd over voor iets anders, maar gelukkig is mijn onderneming mijn grootste passie.

“Met Madam Bakster wil ik vooral impact hebben”, vertelt Laura. “Ik wil aantonen dat desserts wel degelijk binnen een gezonde levensstijl passen en die lege calorieën vervangen door natuurlijke en gezonde ingrediënten vol voedingsstoffen.”

Naast de felbegeerde titel van Dé Gentse Student-Ondernemer 2016 wint Laura Verhulst ook een geldprijs van 500 Euro. Als winnares is ze vanaf nu ook ambassadeur van het Gentse Ondernemerschap.

Gewoon doen!

Voor studenten die overwegen om te ondernemen heeft Laura alvast deze tip:

“Gewoon doen! Ondernemen is een leerproces. Wie zich er als student al aan waagt, leert zoveel meer bij dan op de schoolbanken. Je neemt de praktische ervaring voor de rest van je carrière mee. Omring je met mensen met dezelfde passie en gun jezelf de kans om te falen... en er vervolgens weer keihard voor te gaan!”

3 van de 5 finalisten uit de Start it @kbc-community

Drie van de vijf finalisten van Dé Gentse Student-Ondernemer komen uit de Start it @kbc community in Gent. Onder hen ook de start-ups Matthias Browaeys van WinWinner en Lenja Doms van Koffice. Uiteindelijk werd Laura Verhulst van Madam Bakster op het slotevent van Student Ghentrepreneur in de Vooruit verkozen tot Dé Gentse Student-Ondernemer 2016.

“We zijn trots dat Dé Gentse Student-ondernemer, Laura Verhulst, haar idee in alle veiligheid bij ons uittest”, vertellen Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert, founders van Start it @kbc.  “Start-ups kunnen bij Start it @kbc bijsturen, een volgende stap zetten of beslissen om de stekker eruit te trekken. We bieden hen de beste omkadering en brengen hen in contact met de belangrijkste spelers.”

Heb jij een sterk business-idee en wil je deel uitmaken van de grootste start-up-community van het land? Dien je idee dan voor 11 mei in via www.startit.be

////////

Perscontact: 

Saar Dietvorst
saar@contentcats.be
+32 468 19 75 07

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen