Leuvense start-up breekt boomende miljardenmarkt van gaming open voor merken

Leuvense start-up breekt boomende miljardenmarkt van gaming open voor merken

Steven Van Belleghem, Pieter Janssens, imec en anderen investeren in gaming influencer platform Adshot

De Leuvense start-up Adshot haalt 320.000 euro op om het succesvolle platform voor gaming marketing en sponsorship verder uit te bouwen. Onder andere Steven Van Belleghem (Nexxworks), Pieter Janssens (Intracto), Reinhart De Lille (RL Inventive) en imec.istart investeren mee. Vooral bij millennials zijn gaming video’s razend populair, de technologie van Adshot helpt merken om die boomende markt open te breken. Adshot is deel van accelerator Start it @KBC, die innovatieve en schaalbare start-ups begeleidt.

2018 was een mijlpaal voor de gaming industrie. De muziekbusiness was ze al langer voorbijgestoken, maar vorig jaar was ze met 138 miljard dollar voor het eerst meer waard dan de filmindustrie. Gaming video’s op streamingplatformen als YouTube en Twitch zijn populairder dan Netflix en HBO samen. E-sports staan bij jonge Amerikaanse kijkers op dezelfde hoogte als basketbal en baseball. De winnaar van het wereldkampioenschap DOTA 2 in Seattle nam dubbel zoveel prijzengeld mee naar huis als de winnaar van de Masters in het tennis.

De Leuvense startup Adshot – die deel uitmaakt van Start it @KBC en het imec.istart programma – speelt in op de populariteit van gaming. “Onze webapplicatie gebruikt slimme data om betaalde samenwerkingen tussen merken en (live) gaming influencers te faciliteren”, verduidelijkt Axel Gekiere, een van de drie oprichters van Adshot. “Van het vinden van de juiste influencers over het managen van de marketingcampagne tot de betaling: alles verloopt via hetzelfde platform. Onder andere Pizza Hut bereikt op die manier al een jong, totaal nieuw publiek. Maar ook non-profitorganisaties kunnen via het Adshot-platform eenvoudig gamers inschakelen voor campagnes voor een goed doel.”

320.000 euro voor artificiële intelligente matchmaker

Adshot heeft zopas een kapitaalronde van 320.000 euro afgerond. Onder andere Steven Van Belleghem (Nexxworks), Pieter Janssens (Intracto), imec.istart en Reinhart De Lille (RL Inventive) investeren mee in de startup. Die laatste versterkt het team ook als CTO. De injectie moet in de eerste plaats dienen om volop in te zetten op artificiële intelligentie. Op termijn wil Adshot ook andere platformen dan YouTube en Twitch en zelfs andere sectoren aanboren. 

Investeerder Steven Van Belleghem is ervan overtuigd dat Adshot de wereld van de marketing de komende jaren mee zal helpen transformeren. “Gaming is echt ontploft de laatste jaren. Het aantal gamers en het aantal kijkers boomen, maar de marketing errond is blijven stilstaan. Vooral merken die zich richten op millennials kunnen het zich echt niet meer permitteren om de gaming industrie links te laten liggen. Hun doelpubliek kijkt geen tv meer en gaat niet meer naar de film, het kijkt online naar live games. Of het is ze zelf aan het spelen.”

Uniek engagement tussen gamers en fans

Vooral binnen de markt van de micro influencers ziet Axel Gekiere nog heel wat groeimarge voor Adshot. “Een gaming ster als PewDiePie zal je met zijn ruim 50 miljoen volgers op YouTube moeilijk kunnen strikken, maar de kleinere gamers kennen hun duizenden volgers vaak persoonlijk door te chatten, door polls te houden of door samen te gamen. Op vlak van engagement zijn ze een echte droom voor een moderne marketeer. Met een intelligente matchmaker en sponsoring software op basis van AI kunnen we merken koppelen aan de ideale gaming influencer. En omgekeerd.”

Contacteer ons
Axel Gekiere Co-founder, Adshot
Vincent Franken Co-founder, Adshot
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen