Madam Bakster opent trendy koffiehuis in Gent

Madam Bakster opent trendy koffiehuis in Gent

Gent - Op 27 januari opent Madam Bakster de deuren van haar gloednieuw koffiehuis in hartje Gent. Tot voor kort kon je de guiltfree desserts van de Gentse onderneemster alleen online via de gelijknamige webshop bestellen. De zoetigheden haal je dan af in verschillende koffiebars en lunchzaken. Maar vanaf nu kunnen trouwe fans ook offline samenkomen en er genieten van gezond gebak en versgemalen koffie.

100% plantaardig
Op 27 januari opent Koffiehuis Madam Bakster voor het eerst haar deuren. De rode draad ‘gezond en bewust genieten’ loopt ook door het nieuwe koffiehuis. Alle taarten en zoetigheden zijn vrij zijn van geraffineerde suikers, tarwe en dierlijke producten zoals melk, room of eieren. De koffie is volledig plantaardig en zelfs de amandelmelk wordt elke morgen vers in het atelier gemaakt. Ook de chocolademelk is huisgemaakt, op basis van cashewnoten en pure cacaopoeder. Zo wordt Madam Bakster meteen de eerste 100% plantaardige koffiebar van Vlaanderen. De missie van Madam Bakster blijft onveranderd: warmte en geborgenheid zijn onlosmakelijk verbonden met desserts en worden vertaald in een heerlijk en bewust moment. Zo kan iedereen, ongeacht allergieën en specifieke voedingspatronen, zorgeloos en gezond genieten.

Geen klassiek koffiehuis
Koffiehuis Madam Bakster is geen klassieke patisseriezaak. “Mensen kunnen bij ons terecht voor een lekker stukje guiltfree taart in een ongedwongen sfeer," zegt Laura Verhulst, oprichtster Madam Bakster "We willen een huiskamergevoel creëren, een plek waar je haast je schoenen kunt uittrekken en kunt focussen op waar het echt om draait: vriendschap en verbondenheid.”

Laura Verhulst timmert sinds haar bekroning als Gentse student-onderneemster van het Jaar 2016 flink aan haar droom. Na de opening van haar atelier in hartje Gent, breidt ze nu haar Madam Bakster-concept verder uit. “In Koffiehuis Madam Bakster serveren we enkel individuele stukken taart. Voor de verkoop van volledige taarten blijven we op bestelling werken. Zo zetten we ons actief in tegen voedselverspilling.”

Offline community
Het online gevoel van vriendschap en gezelligheid dat Madam Bakster uitstraalt, wil het koffiehuis ook verder doortrekken. Zo plant Madam Bakster samenwerkingen met lokale ondernemers en artiesten. Het koffiehuis organiseert binnenkort brunches, theedegustaties en tapasavonden met Gentse partners. Daarnaast kan je er het werk van verschillende Gentse ondernemers bewonderen en kopen. Je kunt de ruimte ook afhuren voor high tea’s of gezellige bijeenkomsten. 

Het koffiehuis wordt zo de kers op de taart van oprichters Laura en Kobe. "Madam Bakster is ontsproten uit mijn persoonlijke verhaal. Met de bakkerij wou ik aantonen dat desserts niet noodzakelijk van de kaart geschrapt moeten worden als je bewuster en gezonder wilt leven," vertelt Laura. "Nu de koffiebar er is, kunnen we onze missie nog sterker uitdragen en mensen ook echt samenbrengen rond tafel met een lekker dessert. Ik hoop dus dat dit de start mag zijn van een mooi verhaal vol onvergetelijke momenten en vriendschap".  

Madam Bakster maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatieve en schaalbare ideeën ondersteunt.

Over Madam Bakster
Madam Bakster is een online bakkerij ontstaan uit het persoonlijke verhaal van oprichtster Laura Verhulst. Na een tumultueuze relatie met voeding, wou ze anderen inspireren om meer te genieten van desserts en hun sociale functie. Tijdens haar studies taal-en letterkunde aan de Universiteit Gent richtte ze daarom op kleine schaal een online bakkerij op waarbij ze recepten deelde en guiltfree zoets bakte zonder geraffineerde suikers, dierlijke producten of gluten. Intussen gaat ze samen met haar partner Kobe haar droom achterna en opende ze in juli 2016 haar atelier in de Brabantdam 142 in Gent. Van daaruit bouwen ze verder aan een duurzame en sociale toekomst. 

Contacteer ons
Laura Verhulst Madam Bakster
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen