Madam Bakster opent trendy koffiehuis in Gent

Madam Bakster opent trendy koffiehuis in Gent

Gent - Op 27 januari opent Madam Bakster de deuren van haar gloednieuw koffiehuis in hartje Gent. Tot voor kort kon je de guiltfree desserts van de Gentse onderneemster alleen online via de gelijknamige webshop bestellen. De zoetigheden haal je dan af in verschillende koffiebars en lunchzaken. Maar vanaf nu kunnen trouwe fans ook offline samenkomen en er genieten van gezond gebak en versgemalen koffie.

100% plantaardig
Op 27 januari opent Koffiehuis Madam Bakster voor het eerst haar deuren. De rode draad ‘gezond en bewust genieten’ loopt ook door het nieuwe koffiehuis. Alle taarten en zoetigheden zijn vrij zijn van geraffineerde suikers, tarwe en dierlijke producten zoals melk, room of eieren. De koffie is volledig plantaardig en zelfs de amandelmelk wordt elke morgen vers in het atelier gemaakt. Ook de chocolademelk is huisgemaakt, op basis van cashewnoten en pure cacaopoeder. Zo wordt Madam Bakster meteen de eerste 100% plantaardige koffiebar van Vlaanderen. De missie van Madam Bakster blijft onveranderd: warmte en geborgenheid zijn onlosmakelijk verbonden met desserts en worden vertaald in een heerlijk en bewust moment. Zo kan iedereen, ongeacht allergieën en specifieke voedingspatronen, zorgeloos en gezond genieten.

Geen klassiek koffiehuis
Koffiehuis Madam Bakster is geen klassieke patisseriezaak. “Mensen kunnen bij ons terecht voor een lekker stukje guiltfree taart in een ongedwongen sfeer," zegt Laura Verhulst, oprichtster Madam Bakster "We willen een huiskamergevoel creëren, een plek waar je haast je schoenen kunt uittrekken en kunt focussen op waar het echt om draait: vriendschap en verbondenheid.”

Laura Verhulst timmert sinds haar bekroning als Gentse student-onderneemster van het Jaar 2016 flink aan haar droom. Na de opening van haar atelier in hartje Gent, breidt ze nu haar Madam Bakster-concept verder uit. “In Koffiehuis Madam Bakster serveren we enkel individuele stukken taart. Voor de verkoop van volledige taarten blijven we op bestelling werken. Zo zetten we ons actief in tegen voedselverspilling.”

Offline community
Het online gevoel van vriendschap en gezelligheid dat Madam Bakster uitstraalt, wil het koffiehuis ook verder doortrekken. Zo plant Madam Bakster samenwerkingen met lokale ondernemers en artiesten. Het koffiehuis organiseert binnenkort brunches, theedegustaties en tapasavonden met Gentse partners. Daarnaast kan je er het werk van verschillende Gentse ondernemers bewonderen en kopen. Je kunt de ruimte ook afhuren voor high tea’s of gezellige bijeenkomsten. 

Het koffiehuis wordt zo de kers op de taart van oprichters Laura en Kobe. "Madam Bakster is ontsproten uit mijn persoonlijke verhaal. Met de bakkerij wou ik aantonen dat desserts niet noodzakelijk van de kaart geschrapt moeten worden als je bewuster en gezonder wilt leven," vertelt Laura. "Nu de koffiebar er is, kunnen we onze missie nog sterker uitdragen en mensen ook echt samenbrengen rond tafel met een lekker dessert. Ik hoop dus dat dit de start mag zijn van een mooi verhaal vol onvergetelijke momenten en vriendschap".  

Madam Bakster maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatieve en schaalbare ideeën ondersteunt.

Over Madam Bakster
Madam Bakster is een online bakkerij ontstaan uit het persoonlijke verhaal van oprichtster Laura Verhulst. Na een tumultueuze relatie met voeding, wou ze anderen inspireren om meer te genieten van desserts en hun sociale functie. Tijdens haar studies taal-en letterkunde aan de Universiteit Gent richtte ze daarom op kleine schaal een online bakkerij op waarbij ze recepten deelde en guiltfree zoets bakte zonder geraffineerde suikers, dierlijke producten of gluten. Intussen gaat ze samen met haar partner Kobe haar droom achterna en opende ze in juli 2016 haar atelier in de Brabantdam 142 in Gent. Van daaruit bouwen ze verder aan een duurzame en sociale toekomst. 

Contacteer ons
Laura Verhulst Madam Bakster
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen