KumulAid en Natuurpunt gaan Vlaanderen opnieuw bebossen

KumulAid en Natuurpunt gaan Vlaanderen opnieuw bebossen

‘Make Bos, Not War!’-campagne op KumulAid-platform steunt bebossingsproject van Natuurpunt

Vandaag gaat de ludieke ‘Make Bos, Not War!’-campagne op het online donatieplatform KumulAid van start. Via deze campagne kan iedereen Natuurpunt steunen in haar strijd om Vlaanderen meer te bebossen.

In bomen klauteren, paddenstoelen ontdekken, wandelen in de kleuren en de geuren van de herfst,... Dat kan alleen in het bos. Bomen zijn bovendien onmisbaar als bron van zuivere lucht. Vooral in de buurt van de woonkernen valt er weinig bos te beleven.

Per donatie, één vierkante meter extra bos
Om Vlaanderen meer te bebossen, start vanaf vandaag een twee weken durende campagne. Op het online donatieplatform www.kumulaid.com kan iedereen vzw Natuurpunt steunen met een vrije donatie en zo meehelpen aan de strijd voor meer bos in Vlaanderen. KBC België engageert zich om voor iedere donatie één extra vierkante meter bos aan Natuurpunt te schenken, tot een maximum van 1250m² bos.

Natuurpunt is verheugd met de campagne. Filip Hebbrecht, account manager van Natuurpunt: “Er is in Vlaanderen echt een tekort aan bos, terwijl bos zo belangrijk is voor mens en dier. Door de extra donaties van KBC hopen we mensen nog meer te kunnen motiveren om onze campagne te steunen. Met de opbrengst gaan we heel wat extra bos in Vlaanderen kunnen aanplanten.”

Matching van goede doelen en bedrijven motiveert mensen om te doneren
Het is niet de eerste keer dat KBC samenwerkt met de start-up KumulAid. Eerder dit jaar steunde het de eerste succesvolle pilootactie van Kumulaid ten voordele van de Mucovereniging.

Pieter-Jan Cluyse, medeoprichter van KumulAid, is tevreden over de nieuwe samenwerking met Natuurpunt en KBC: “We zijn heel blij dat KBC in ons blijft geloven en opnieuw met ons in zee gaat voor de campagne van Natuurpunt. We hopen dat dit nog meer bedrijven aanzet om gelijkaardige acties op te zetten. Op dit moment werken we zo samen met de Nationale Loterij een campagne uit die we in de nabije toekomst willen lanceren. Door de krachten van bedrijven en goede doelen te bundelen, merken we dat mensen nog meer bereid zijn om te doneren. ”

KumulAid maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatieve en schaalbare ideeën ondersteunt.

Wil je ook meestrijden voor meer bos? Dan kan je deelnemen aan de campagne via deze link.

Momenteel kan je via KumulAid doneren aan 15 goede doelen.
Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze pressroom.

-------------------------------

Perscontact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Pieter-Jan Cluyse
COO KumulAid
+32 472 60 90 52
pieterjan.cluyse@kumulaid.com

Start it @kbc
Saar Dietvorst
+32 468 19 75 07
saar@contentcats.be

Over KumulAid
KumulAid is een online donatieplatform dat goede doelen, bedrijven en individuele donateurs met elkaar verbindt. Het platform biedt de innovatieve oplossing om partnerships tussen bedrijven en goede doelen in de kijker te zetten. Dit houdt in dat een individuele donatie aan een goed doel door een bedrijf verdubbeld kan worden.

Met haar platform wil KumulAid de fondsenwerving voor goede doelen fundamenteel verbeteren door offline donaties van bedrijven en individuen naar de online omgeving te verplaatsen.

KumulAid werd opgericht in oktober 2014 door Mario-Alessander Bauwens en Pieter-Jan Cluyse, die een leemte zagen in de Belgische fondsenwervingswereld. Het team werd in juni 2015 vervoegd door Xavier Geerinck. Sinds 2015 wordt KumulAid ondersteund door Start it @kbc.

Ga voor meer informatie naar www.kumulaid.com

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen