Medewerkers KBC steunen 33 goede doelen in samenwerking met start-up KumulAid

Vandaag lanceert KBC België haar jaarlijkse Solidariteitsactie waarbij de bank-verzekeraar het actief maatschappelijke engagement van haar medewerkers wil steunen. Dit jaar wordt in samenwerking met de Gentse start-up KumulAid volop ingezet op de mogelijkheden van online fondsenwerving bij een groot publiek. Met de actie hopen KBC België en KumulAid een kleine 100.000 euro op te halen voor de 33 deelnemende verenigingen.

Medewerkers dragen goed doel voor waarin ze zelf actief zijn
KumulAid maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. KBC België wil vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid het sociaal engagement van haar personeel zowel moreel als financieel een duwtje in de rug geven. Ze doen dit via start-up KumulAid, het online donatieplatform dat goede doelen, bedrijven en individuele donateurs met elkaar verbindt.  Via de Solidariteitsactie kunnen (ex-)werknemers van KBC een vereniging met een sociaal doel, waarin zij zelf actief zijn, voordragen voor een financiële steun van 1.350 euro.

KBC verdubbelt elke donatie
KBC België kiest er dit jaar voor om de geselecteerde verenigingen actief te betrekken. Zo heeft elke vereniging een eigen campagnepagina op het online donatieplatform KumulAid waarop sympathisanten gedurende de zomermaanden een donatie kunnen maken. KBC België engageert zich om élke donatie aan de verenigingen te verdubbelen, en dit tot een maximum van 1.350 euro per vereniging.

Liesbeth Deschietere, steunend lid van de Kudimba Foundation is enthousiast over het initiatief van haar werkgever: “De aanpak van KumulAid laat ons toe om de 1.350 euro van KBC te gebruiken om extra middelen op te halen bij onze sympathisanten. Bovendien kan elke donatie op het KumulAid-platform worden gedeeld op sociale media waardoor onze vereniging ook online aan visibiliteit wint.”

Sterk partnership
Met de Solidariteitsactie zijn KBC België en KumulAid toe aan hun derde samenwerking sinds april 2016. Eerder sloegen beide organisaties met succes de handen in elkaar ten voordele van de Mucovereniging en Natuurpunt.

Pieter-Jan Cluyse, medeoprichter van KumulAid, merkt dat het matching-principe - waarbij bedrijven donaties van individuen verhogen - werkt:Door de krachten van goede doelen en bedrijven te bundelen, merken we dat mensen een extra incentive hebben om te doneren, terwijl zowel het goede doel als het bedrijf aan online visibiliteit winnen. We hopen dat deze campagne even succesvol wordt als de twee voorgaande en meer bedrijven aan te zetten om gelijkaardige acties op te zetten.”

Wil je zelf ook één van de 33 verenigingen steunen, neem dan een kijkje op de website van de actie, deel je donatie op sociale media en laat je donatie verdubbelen.

Momenteel kan je via KumulAid doneren aan 27 goede doelen. Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze pressroom.

////

 

Over KumulAid
KumulAid is een online donatieplatform dat goede doelen, bedrijven en individuele donateurs met elkaar verbindt. Het platform biedt de innovatieve oplossing om partnerships tussen bedrijven en goede doelen in de kijker te zetten. Dit houdt in dat een individuele donatie aan een goed doel door een bedrijf verdubbeld kan worden nadat de donatie en het sociaal engagement van het bedrijf zijn gedeeld op sociale media.

KumulAid werd opgericht in oktober 2014 door Mario-Alessander Bauwens en Pieter-Jan Cluyse, die een leemte zagen in de Belgische fondsenwervingswereld. Sinds 2015 wordt KumulAid ondersteund door Start it @kbc.

Ga voor meer informatie naar www.kumulaid.com  

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen