Mediahuis Connect biedt premium targeting aan i.s.m. Predicube

Donderdag 3 maart 2016 — ANTWERPEN - Mediahuis Connect en Predicube kondigen een samenwerking aan om predictive ad targeting aan hun klanten aan te bieden. Het is de volgende stap na het aanbieden van socio-demo targeting en behavioral targeting. 

Bij de predictieve opzet wordt niet gewerkt met generieke doelgroepen zoals de sporter of de zakenman. Voor iedere campagne wordt een aparte doelgroep geïdentificeerd door een stukje code op de productpagina van de adverteerder te plaatsen. Predicube kan dan op basis van het surfgedrag op de websites van Mediahuis doelgroepen definiëren naargelang de interesse in de actie van de adverteerder. Deze prospectiedatabases zijn beter gekend als ActALikes: een verhoogde impact voor brandingcampagnes en een verbeterde conversie voor actiegerichte communicatie.

Via een dashboard krijgt de adverteerder bij een langetermijnengagement ook meer inzicht in het profiel van de surfers op zijn site: welke artikels lezen ze op het Mediahuis-netwerk, wat zijn de socio-demografische kenmerken zoals leeftijd, geslacht, enz. Met andere woorden: een mooi competitief product t.o.v. internationale spelers.

Mark Daemen, Director Digital & Product Development bij Mediahuis Connect: ”Door de samenwerking tussen Mediahuis en Predicube beschikken we over grote volumes relevante en lokale data aan de hand van de geobserveerde interesses. Daardoor kunnen we relevantere en impactvollere communicatie voeren en de ROI van onze klanten optimaliseren. Bijvoorbeeld: Belgen bekijken hun online nieuws grotendeels op Belgische sites, data die internationale spelers niet voorhanden hebben. Zowel van adverteerders als hun agentschappen krijgen we meer en meer de vraag om, met respect voor privacy, campagnes te optimaliseren op basis van betrouwbare lokale data. We zijn dan ook heel blij met het feit dat verschillende nationale maar ook internationale adverteerders de Predicube-code vandaag al op hun site hebben geplaatst.” 

Ook aan de kant van Predicube is het enthousiasme heel groot. “Wij zijn heel blij met de deal met Mediahuis Connect. Samen met Pebble Media zijn er nu twee spelers van formaat die ons premium targeting product aanbieden aan hun klanten. Wij geloven sterk dat lokale mediaspelers hun eigen data nog beter ten gelde moeten maken en we willen hun hierbij erg graag helpen. Momenteel zijn het vaak de grote internationale ad tech spelers die deze data proberen te verhandelen, zonder dat de uitgever hier zelf veel voor terugkrijgt”, aldus professor David Martens, medeoprichter van Predicube.  

Predicube werd opgericht in november 2014 en is een spin-off van Universiteit Antwerpen (UA) en iMinds. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in predictieve data en profilering.  De Predicube club telt zowel nationaal als internationaal gerenommeerde data mining experten die bijgestaan worden door strategie, media en financiële experten. 

Klik hier voor meer informatie over Predicube

Predicube maakt deel uit van de Start it @kbc community die start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken.

/////

Contactgegevens

PrediCube:
David Martens
david@predicube.com
+32 476 91 87 09

www.predicube.com

Mediahuis Connect: 
Mark Daemen
Mark.daemen@mediahuis.be 
+32 476 50 0946

www.mediahuisconnect.be

 

PrediCube Team
PrediCube Tool