Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

15 mei: Internationale Dag van het Gezin - Community van 12.000 ouders verzamelt slaapplekken voor vakantie in eigen land

Dinsdag 15 mei 2018 — Voor kinderen lijkt de grote vakantie nog een eeuwigheid ver, terwijl hun ouders zich nu al zorgen maken over hoe ze die twee maanden in godsnaam opgevuld moeten krijgen. PARC, app en sociaal netwerk in één, bundelt meer dan duizend kindvriendelijke activiteiten. Met de zomervakantie voor de deur kunnen ouders voortaan ook slaapplekken toevoegen aan de groeiende lijst met hotspots voor het jonge geweld. Vandaag, op de Internationale Dag van het Gezin, lanceert PARC zijn vernieuwde app.

Elke ouder van jonge kinderen is vertrouwd met het fenomeen ‘vakantiestress’. Puzzelen om ervoor te zorgen dat er elke dag opvang is voor de kinderen als mama en papa er niet zijn, en leuke activiteiten blijven verzinnen op de dagen dat papa en/of mama er wél zijn. “Die vakantiestress slaat meestal extra hard toe in de aanloop naar de grote vakantie”, weten PARC-oprichters en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit ervaring. “Voor kinderen vliegt die vakantie voorbij en kan ze niet lang genoeg duren. Voor ouders lijkt er geen einde te komen aan die twee maanden en wordt het steeds moeilijker om de kinderen te entertainen.”

PARC maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. De start-up bouwt een sociaal netwerk van ouders met jonge kinderen. De app laat hen toe om de agenda van hun kinderen te plannen én te delen, om samen met andere ouders dingen te ondernemen, om elkaar te inspireren. Sinds eind vorig jaar kunnen ouders ook zelf adresjes toevoegen in drie categorieën: ‘doen’, ‘winkelen’ en ‘eten/drinken’. De PARC-gebruikers verzamelden zo al meer dan duizend kindvriendelijke hotspots. Daar kunnen ze inchecken, rechtstreeks naartoe navigeren, en andere ouders uitnodigen om mee te gaan en te carpoolen.

Nieuw: slaapplekken voor (mini-)vakantie in eigen land
Met de grote vakantie in aantocht, krijgen de ‘adresjes’ op de PARC-app een aantal nieuwe features, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Er komt eerst en vooral een nieuwe, vierde categorie bij: ‘slapen’. Ouders kunnen campings (al dan niet met mogelijkheid tot glamping), slaapboerderijen en andere speciale, kindvriendelijke plekken toevoegen voor een vakantie dicht bij huis. De gebruikers van de app kunnen ook comments achterlaten bij alle hotspots, en elkaars reviews nalezen voor ze een activiteit plannen. Ze kunnen voortaan ook zoeken naar kindvriendelijke adresjes in een bepaalde omgeving.”

De PARC-app heeft ondertussen, acht maanden na de lancering, al meer dan 12.000 gebruikers. Downloaden kan via de App Store of via Google Play.

Saar Dietvorst Start it @KBC
Sabine Minutillo Co-founder at PARC