Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

15 mei: Internationale Dag van het Gezin - Community van 12.000 ouders verzamelt slaapplekken voor vakantie in eigen land

Voor kinderen lijkt de grote vakantie nog een eeuwigheid ver, terwijl hun ouders zich nu al zorgen maken over hoe ze die twee maanden in godsnaam opgevuld moeten krijgen. PARC, app en sociaal netwerk in één, bundelt meer dan duizend kindvriendelijke activiteiten. Met de zomervakantie voor de deur kunnen ouders voortaan ook slaapplekken toevoegen aan de groeiende lijst met hotspots voor het jonge geweld. Vandaag, op de Internationale Dag van het Gezin, lanceert PARC zijn vernieuwde app.

Elke ouder van jonge kinderen is vertrouwd met het fenomeen ‘vakantiestress’. Puzzelen om ervoor te zorgen dat er elke dag opvang is voor de kinderen als mama en papa er niet zijn, en leuke activiteiten blijven verzinnen op de dagen dat papa en/of mama er wél zijn. “Die vakantiestress slaat meestal extra hard toe in de aanloop naar de grote vakantie”, weten PARC-oprichters en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit ervaring. “Voor kinderen vliegt die vakantie voorbij en kan ze niet lang genoeg duren. Voor ouders lijkt er geen einde te komen aan die twee maanden en wordt het steeds moeilijker om de kinderen te entertainen.”

PARC maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. De start-up bouwt een sociaal netwerk van ouders met jonge kinderen. De app laat hen toe om de agenda van hun kinderen te plannen én te delen, om samen met andere ouders dingen te ondernemen, om elkaar te inspireren. Sinds eind vorig jaar kunnen ouders ook zelf adresjes toevoegen in drie categorieën: ‘doen’, ‘winkelen’ en ‘eten/drinken’. De PARC-gebruikers verzamelden zo al meer dan duizend kindvriendelijke hotspots. Daar kunnen ze inchecken, rechtstreeks naartoe navigeren, en andere ouders uitnodigen om mee te gaan en te carpoolen.

Nieuw: slaapplekken voor (mini-)vakantie in eigen land
Met de grote vakantie in aantocht, krijgen de ‘adresjes’ op de PARC-app een aantal nieuwe features, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Er komt eerst en vooral een nieuwe, vierde categorie bij: ‘slapen’. Ouders kunnen campings (al dan niet met mogelijkheid tot glamping), slaapboerderijen en andere speciale, kindvriendelijke plekken toevoegen voor een vakantie dicht bij huis. De gebruikers van de app kunnen ook comments achterlaten bij alle hotspots, en elkaars reviews nalezen voor ze een activiteit plannen. Ze kunnen voortaan ook zoeken naar kindvriendelijke adresjes in een bepaalde omgeving.”

De PARC-app heeft ondertussen, acht maanden na de lancering, al meer dan 12.000 gebruikers. Downloaden kan via de App Store of via Google Play.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen