Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

Meer dan duizend kindvriendelijke hotspots in de PARC-app

15 mei: Internationale Dag van het Gezin - Community van 12.000 ouders verzamelt slaapplekken voor vakantie in eigen land

Voor kinderen lijkt de grote vakantie nog een eeuwigheid ver, terwijl hun ouders zich nu al zorgen maken over hoe ze die twee maanden in godsnaam opgevuld moeten krijgen. PARC, app en sociaal netwerk in één, bundelt meer dan duizend kindvriendelijke activiteiten. Met de zomervakantie voor de deur kunnen ouders voortaan ook slaapplekken toevoegen aan de groeiende lijst met hotspots voor het jonge geweld. Vandaag, op de Internationale Dag van het Gezin, lanceert PARC zijn vernieuwde app.

Elke ouder van jonge kinderen is vertrouwd met het fenomeen ‘vakantiestress’. Puzzelen om ervoor te zorgen dat er elke dag opvang is voor de kinderen als mama en papa er niet zijn, en leuke activiteiten blijven verzinnen op de dagen dat papa en/of mama er wél zijn. “Die vakantiestress slaat meestal extra hard toe in de aanloop naar de grote vakantie”, weten PARC-oprichters en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit ervaring. “Voor kinderen vliegt die vakantie voorbij en kan ze niet lang genoeg duren. Voor ouders lijkt er geen einde te komen aan die twee maanden en wordt het steeds moeilijker om de kinderen te entertainen.”

PARC maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. De start-up bouwt een sociaal netwerk van ouders met jonge kinderen. De app laat hen toe om de agenda van hun kinderen te plannen én te delen, om samen met andere ouders dingen te ondernemen, om elkaar te inspireren. Sinds eind vorig jaar kunnen ouders ook zelf adresjes toevoegen in drie categorieën: ‘doen’, ‘winkelen’ en ‘eten/drinken’. De PARC-gebruikers verzamelden zo al meer dan duizend kindvriendelijke hotspots. Daar kunnen ze inchecken, rechtstreeks naartoe navigeren, en andere ouders uitnodigen om mee te gaan en te carpoolen.

Nieuw: slaapplekken voor (mini-)vakantie in eigen land
Met de grote vakantie in aantocht, krijgen de ‘adresjes’ op de PARC-app een aantal nieuwe features, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Er komt eerst en vooral een nieuwe, vierde categorie bij: ‘slapen’. Ouders kunnen campings (al dan niet met mogelijkheid tot glamping), slaapboerderijen en andere speciale, kindvriendelijke plekken toevoegen voor een vakantie dicht bij huis. De gebruikers van de app kunnen ook comments achterlaten bij alle hotspots, en elkaars reviews nalezen voor ze een activiteit plannen. Ze kunnen voortaan ook zoeken naar kindvriendelijke adresjes in een bepaalde omgeving.”

De PARC-app heeft ondertussen, acht maanden na de lancering, al meer dan 12.000 gebruikers. Downloaden kan via de App Store of via Google Play.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen