Nationale Loterij helpt kinderen met leerproblemen via topsportclubs

Nationale Loterij helpt kinderen met leerproblemen via topsportclubs

Lancering donatiecampagne via KumulAid voor vzw Playing for Success

Gent - Vandaag gaat op het online donatieplatform KumulAid een donatiecampagne ten voordele van de vzw Playing for Success van start. De Nationale Loterij zal gedurende vier weken alle donaties aan de vzw met hetzelfde bedrag aanvullen. De opbrengst gaat naar een leertraject voor kinderen met leerproblemen.

De vzw Playing for Success brengt kinderen van 9 tot 14 jaar samen die op school dreigen uit te vallen door allerlei factoren (laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, onvoldoende motivatie, moeilijke thuissituatie,…) in een aantrekkelijke omgeving buiten school: een topsportclub. In deze omgeving, waar ze ook de topsporters ontmoeten, leren jonge leerkrachten in spe de kinderen taal, wiskunde en ICT aan. Ze leren spelenderwijs bij. Hierdoor krijgt hun zelfvertrouwen een boost, zijn ze meer gemotiveerd om te leren en fier om hun kennis nadien op school te tonen.

Nationale Loterij vult elke donatie met hetzelfde bedrag aan
Playing for Success wil dit jaar nog meer kinderen de kans geven zo’n traject te volgen en start daarom met de steun van de Nationale Loterij een campagne op het online donatieplatform KumulAid.

Iedereen kan aan de campagne deelnemen en Playing for Success steunen via een vrije donatie. Met 40 euro geef je een kind reeds de kans om deel te nemen aan een naschools leertraject binnen een topsportclub. Bovendien vult de Nationale Loterij elke donatie die gedeeld wordt op sociale media de campagne aan met hetzelfde bedrag. Een donatie van bijvoorbeeld €40 wordt dan automatisch €80.

Sonja De Nollin van Playing for Success: “Met deze aanvullende steun kunnen we nog meer kinderen betrekken en het aantal samenwerkingen met topsportcentra uitbouwen. Zo hopen we in 2017 dus nog meer kinderen de kans te geven die ze verdienen!”

Matching van goede doelen en bedrijven werkt
Na eerdere succesvolle acties tussen KBC België en de Mucovereniging en Natuurpunt, gaat nu de Nationale Loterij in zee met de Gentse start-up KumulAid.

Via een campagne op KumulAid maakt een bedrijf haar sociaal engagement en steun aan goede doelen zichtbaarder. Het bedrijf engageert zich om elke donatie van een individu aan te vullen. In ruil daarvoor plaatst deze een bericht op zijn/haar sociale mediaprofiel zodat het sociale engagement van het bedrijf in de kijker wordt gezet. Dit spoort nieuwe donateurs aan om geld te storen en genereert zo meer opbrengsten voor het goede doel.

Bart Vandenberghe van de Nationale Loterij: “De Nationale Loterij zet graag haar schouders onder innovatief en sociaal entrepreneurship. Deze actie is daar een erg mooi en concreet voorbeeld van. KumulAid is bovendien voor ons een ideale partner om te tonen dat wij als Nationale Loterij sterk sociaal geëngageerd zijn en heel uiteenlopende projecten steunen, zoals dat van Playing for Success. Via deze campagne hoopt de Nationale Loterij haar steun aan zulke sociale doelen meer in de kijker te zetten.”

Pieter-Jan Cluyse, medeoprichter van KumulAid: “We zijn heel tevreden dat de Nationale Loterij via ons het goede doel wil steunen. We hopen dat dit nog meer bedrijven aanzet om gelijkaardige acties op te zetten want door de krachten van bedrijven en goede doelen te bundelen, merken we dat mensen nog meer bereid zijn om te doneren.”

KumulAid maakt deel uit van start-up community Start it @kbc, die innovatieve en schaalbare ideeën ondersteunt.

Momenteel kan je via KumulAid doneren aan 22 goede doelen.

Meer informatie en beeldmateriaal vindt u in onze pressroom.

Contacteer ons
Kristel Vervloessem Woordvoerster, De Nationale Loterij
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen