Skip to Content
NextGenics brengt eerste versie slim mondmasker op de markt

NextGenics brengt eerste versie slim mondmasker op de markt

VLAIO kent innovatieve starter steun toe

Hasselt, 30 september - Mondmaskers zijn door de coronapandemie niet meer weg te denken uit de samenleving. Hoewel een kwalitatief masker een belangrijke bescherming biedt tegen virussen, is het dragen ervan niet altijd even prettig. NextGenics werkt aan een slim mondmasker die het leven van patiënten en mensen comfortabeler maakt en waarin technologie verwerkt zit om levens te redden, ook na de Covid pandemie.

De eerste versie slimme mondmaskers ‘Smart Face Masks’ komen in het voorjaar van 2022 op de markt. Het is een comfortabel mondmasker met vervangbare FFP2 filters en stemversterking en is onder meer bedoeld voor patiënten met longaandoeningen of onderliggende ziekten waarbij de stem is verzwakt. Daarnaast bestaat de doelgroep uit medisch- en of verzorgend personeel dat dikwijls in aanraking komt met slechthorenden en tot slot patiënten die in een drukke en lawaaierige omgeving werken en toch liever een mondmasker blijven dragen, denk maar aan, kappers en personeel in het onderwijs.

Het team van NextGenics bestaat momenteel uit 8 medische, technische, design en venturing experten en werven volop aan. 

Primeur Innovatieve starterssteun VLAIO en kapitaalverhoging

NextGenics is een van de eerste bedrijven in België die de innovatieve starterssteun van 50.000 euro heeft opgehaald van het Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO) een nieuw instrument dat in het leven werd geroepen door Hilde Crevits. NextGenics zal dit geld investeren in productontwikkeling, de aanwerving van extra personeel en opschaling. 

Story image
“Het ophalen van de VLAIO middelen helpt ons om nu de laatste hand te leggen aan onze financieringsmix van 300.000 euro, voor commercialisatie maar ook de opstart van onze tweede versie met remote monitoring technologie” aldus Cedric Liebens, mede-oprichter. 

Ontwikkeling van een tweede versie met sensoren en software 

NextGenics voert onderzoek naar de ontwikkeling van een tweede versie van het slimme mondmasker, dat sensoren en software bevat die vitale parameters zoals ademhalingsritme en uitgeademde lucht opvolgen. Dit zal artsen in staat stellen om via remote monitoring toezicht te houden op patiënten die lijden aan longaandoeningen of na ontslag op intensieve zorgen. Daarnaast zal het mondmasker specialisten helpen bij diagnostische differentiatie met behulp van artificiële intelligentie.


Cedric Liebens
Cedric Liebens Co-founder & Head of Product, NextGenics
Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press Relations Start it @KBC

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen