Niet thuis? Parcify levert je bestelling toch veilig binnen af

Niet thuis? Parcify levert je bestelling toch veilig binnen af

Pakjesdienst test als allereerste leveringen achter de voordeur

Antwerpen - Parcify experimenteert als eerste pakjesdienst in België met smart locks. Bewoners kunnen via een app hun voordeur openen als ze niet thuis zijn, zodat de koerier hun pakje toch veilig binnen kan afleveren. Parcify maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Met Parcify kan je met je mobiele telefoon al een pakje laten afleveren op de exacte plaats waar je je bevindt. Nu gaat Parcify nog een stap verder door ook te leveren achter de voordeur wanneer de bewoner niet thuis is.

Hiervoor gaat Parcify in zee met Nuki, een producent van innovatieve smart locks. Gebruikers van dit ‘slim slot’ die via Parcify hun online aankopen laten afleveren, kunnen tijdens de pilootfase gebruik maken van deze oplossing. De Parcify-koerier ontvangt een tijdelijk toegangsrecht en zodra hij voor de deur staat, wordt het slot dankzij geolokalisatie ontgrendeld. De koerier legt vervolgens het pakje veilig binnen. Na 10 seconden moet de voordeur opnieuw gesloten zijn en vervalt zijn toegangsrecht. De koerier wordt daarin opgevolgd door een intern controlesysteem. De bewoner ontvangt vervolgens een melding dat zijn pakje goed is afgeleverd.

“Het aantal pakjes dat een gemiddeld gezin online bestelt, stijgt elk jaar met 15 %. Zowat een kwart van de leveringen wordt gemist omdat mensen niet thuis zijn, waardoor de koerier een tweede keer moet langskomen,” zegt Patrick Leysen, CEO en co-founder van Parcify. “Dankzij de samenwerking met Nuki kunnen we het aantal gemiste leveringen sterk doen verminderen, extra ritten vermijden en tegelijkertijd het comfort van de online shoppers verhogen. We laten het proefproject nog tot eind dit jaar lopen in Antwerpen, daarna zullen we het evalueren.”

De Parcify applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.
Ook de Nuki app is beschikbaar voor iOS en Android.

Meer info via www.parcify.com/smartlocks

/////

Over Parcify
Parcify ontzorgt online shoppers als het gaat over de levering van hun aankopen. Via een app verbindt het zowel de afzender, de koerier als de ontvanger met elkaar. Parcify maakt deel uit van Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. 

Over Nuki
De Nuki Smart Lock is een eenvoudig te installeren systeem dat gebruikt kan worden op Europese cilindersloten. Het zorgt er voor dat huisdeuren automatisch geopend en gesloten kunnen worden via de smartphone.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen