Nieuw jobplatform Talentree.be gaat voor diversiteit als het nieuwe normaal in het bedrijfsleven

Nieuw jobplatform Talentree.be gaat voor diversiteit als het nieuwe normaal in het bedrijfsleven

Brussel - Vandaag lanceert start-up Talentree - een nieuw jobplatform voor hoogopgeleid internationaal en multicultureel talent. Hoognodig? Ja, want de cijfers tonen dat Belgische werkgevers en divers talent elkaar nog onvoldoende vinden.  En de missie van Talentree is ambitieus: diversiteit als het nieuwe normaal binnen het Belgische bedrijfsleven.

Start-up Talentree maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Overal in Europa, en met name in België, hebben immigranten lagere slaagkansen op de markt dan de autochtone bevolking en in België lopen we nog een 10% achter het gemiddelde van Europa (tewerkstellingsgraad van niet EU migranten in België is 46% versus 56% gemiddeld in Europa). Immigranten oefenen ook vaker laaggekwalificeerde banen met tijdelijke arbeidsovereenkomsten uit, waarvoor ze meer dan de autochtonen te hoog opgeleid zijn (Nationale Bank 2016). Anderzijds daalt de bevolking op arbeidsleeftijd en zal de tewerkstellingsgraad aanzienlijk moeten stijgen volgens cijfers van VDAB. De fundamentele uitdaging is dus hoe we de voordelen van migratie kunnen maximaliseren, zowel voor het gastland als voor de migranten zelf.  

“En alles start met goede voorbeelden”, zegt oprichtster Hannelore Waterschoot, oprichtster van Talentree. “Bedrijven die klaar zijn om meer diverse talenten strategisch in te schakelen in hun bedrijf nemen een voorsprong. Zij putten uit een rijkere bron van talent die hen ondersteunt in hun groei, internationalisatie en innovatiebeleid.”

Instroom blijft grootste uitdaging
Tijdens het lanceringsevent van het jobplatform Talentree voor hoogopgeleid internationaal talent, delen thought leaders hun visie. Wouter Torfs, al vaak erkend als Beste Werkgever roept op om te kijken waar de weerstanden intern zitten, om te ontdekken dat ze makkelijker dan gedacht te overbruggen zijn. Steven Van Belleghem trekt dan weer de innovatiekaart en vraagt Belgische bedrijven na te denken hoe meer diversiteit hun innovatiepotentieel kan versterken. Accenture, Bics maar ook startups zoals Xpenditure, SportMed & Bosaq zien de kracht van een meer internationaal DNA. Waar lopen ze dan tegenaan? Naast taal blijkt instroom de grootste uitdaging omdat de netwerken van bedrijven en de multiculturele talenten elkaar niet kruisen. Talentree wil deze 2 werelden connecteren.  

Hoe begin je daar dan aan: Het is belangrijk eerst concrete uitdagingen te definiëren zodat diversiteit voldoende hoog op de agenda komt. Start in teams waar diversiteit het meeste verschil kan maken zoals sales, marketing, innovatie en HR. En maak gebruik van de steunmaatregelen van de overheid om met weinig risico te experimenteren en te leren.”

Je vindt het nieuwe jobplatform op www.talentree.be.

Contacteer ons
Hannelore Waterschoot Oprichtster Talentree
Hannelore Waterschoot Oprichtster Talentree
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen