Nieuwe app maakt einde aan agenda-puzzel van jonge ouders

Nieuwe app maakt einde aan agenda-puzzel van jonge ouders

Antwerpse start-up PARCLIFE bouwt sociaal netwerk rond kinderen en hun vriendjes

ANTWERPEN - Nu het nieuwe schooljaar uit de startblokken is geschoten, wordt het voor jonge ouders weer een hels karwei om alle activiteiten van hun kinderen te plannen. De gloednieuwe, gratis app PARC – kort voor parent community – van de gelijknamige Antwerpse start-up helpt ouders om de agenda van hun kinderen bij te houden én te delen met andere ouders. Het sociaal netwerk maakt het gemakkelijker voor ouders om contacten te leggen, afspraken te maken en oplossingen te zoeken voor opvangproblemen.

Opvang na school, voetbal, ballet, scouts, speeldates, verjaardagsfeestjes,… Veel kinderen houden er dezer dagen een drukkere sociale agenda op na dan hun ouders. Het permanente puzzelen met al die activiteiten inspireerde jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts om de gratis app PARC te bouwen. PARC maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

“Om tijdens de grote vakantie leuke opvangactiviteiten te regelen voor mijn dochter van drie, zat ik uren achter de computer en aan de telefoon”, zegt Sabine Minutillo. “De agenda van één dochter, die dan nog amper hobby’s heeft, bezorgde me naast mijn gewone job nog een extra dagtaak. Zo groeide het idee om een toegankelijk, eenvoudig sociaal netwerk te creëren voor jonge ouders. Een sociaal netwerk dat volledig gebouwd is rond hun kinderen en diens vriendjes.”

Met de gratis PARC-app kunnen ouders andere ouders uitnodigen in hun sociaal netwerk, ze kunnen activiteiten delen (met links, locaties en andere praktische info) en er inchecken, ze kunnen kinderen uitnodigen op verjaardagsfeestjes, op playdates,… Om praktische problemen op te lossen, kunnen ze bijvoorbeeld via de chatfunctie ook onderling afspraken maken om te carpoolen of om elkaars kinderen voor of na activiteiten even op te vangen. De PARC-app synchroniseert ook vlot met andere online agenda’s.

“We wilden alle puzzelwerk op één plek bundelen, in één veilig en gesloten netwerk”, legt Ellen Schoenaerts uit. “Het is onze ambitie met de PARC-app om de eindeloze mail- of Whatsapp-conversaties overbodig te maken. En om het stressniveau van jonge ouders gevoelig te doen zakken.”

PARC is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store of via Google Play

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen