Nieuwe app maakt einde aan agenda-puzzel van jonge ouders

Nieuwe app maakt einde aan agenda-puzzel van jonge ouders

Antwerpse start-up PARCLIFE bouwt sociaal netwerk rond kinderen en hun vriendjes

ANTWERPEN - Nu het nieuwe schooljaar uit de startblokken is geschoten, wordt het voor jonge ouders weer een hels karwei om alle activiteiten van hun kinderen te plannen. De gloednieuwe, gratis app PARC – kort voor parent community – van de gelijknamige Antwerpse start-up helpt ouders om de agenda van hun kinderen bij te houden én te delen met andere ouders. Het sociaal netwerk maakt het gemakkelijker voor ouders om contacten te leggen, afspraken te maken en oplossingen te zoeken voor opvangproblemen.

Opvang na school, voetbal, ballet, scouts, speeldates, verjaardagsfeestjes,… Veel kinderen houden er dezer dagen een drukkere sociale agenda op na dan hun ouders. Het permanente puzzelen met al die activiteiten inspireerde jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts om de gratis app PARC te bouwen. PARC maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

“Om tijdens de grote vakantie leuke opvangactiviteiten te regelen voor mijn dochter van drie, zat ik uren achter de computer en aan de telefoon”, zegt Sabine Minutillo. “De agenda van één dochter, die dan nog amper hobby’s heeft, bezorgde me naast mijn gewone job nog een extra dagtaak. Zo groeide het idee om een toegankelijk, eenvoudig sociaal netwerk te creëren voor jonge ouders. Een sociaal netwerk dat volledig gebouwd is rond hun kinderen en diens vriendjes.”

Met de gratis PARC-app kunnen ouders andere ouders uitnodigen in hun sociaal netwerk, ze kunnen activiteiten delen (met links, locaties en andere praktische info) en er inchecken, ze kunnen kinderen uitnodigen op verjaardagsfeestjes, op playdates,… Om praktische problemen op te lossen, kunnen ze bijvoorbeeld via de chatfunctie ook onderling afspraken maken om te carpoolen of om elkaars kinderen voor of na activiteiten even op te vangen. De PARC-app synchroniseert ook vlot met andere online agenda’s.

“We wilden alle puzzelwerk op één plek bundelen, in één veilig en gesloten netwerk”, legt Ellen Schoenaerts uit. “Het is onze ambitie met de PARC-app om de eindeloze mail- of Whatsapp-conversaties overbodig te maken. En om het stressniveau van jonge ouders gevoelig te doen zakken.”

PARC is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store of via Google Play

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen