Nieuwe digitale assistent Keypoint moet werk van syndici eenvoudiger maken

Nieuwe digitale assistent Keypoint moet werk van syndici eenvoudiger maken

Zandvoorde. Baloise Insurance investeert ruim 800.000 euro in de innovatieve start-up Keypoint. Samen bouwen ze een nieuwe digitale assistent die de job van syndici eenvoudiger maakt door alle partijen voor het beheer en onderhoud van een appartementsgebouw samen te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een betrouwbare klusjesdienst, de aangifte van schadedossiers of juridisch advies. Die hulp is nodig, want door onder meer het avond- en weekendwerk, veel administratie, de technische bijstand en een steeds complexere wetgeving dreigt de job van syndicus een knelpuntberoep te worden.

De participatie in Keypoint past in de strategie van Baloise Insurance om een ecosysteem uit te bouwen van innovatieve partners en start-ups. Het wil zo meer zijn dan een verzekeraar en ook kunnen inspelen op nieuwe noden van klanten. Baloise Insurance ondersteunt en versterkt er bovendien zijn distributiemodel van onafhankelijke makelaars in nieuwe digitale markten mee.

Als verzekeraar zien we onze rol ruimer dan enkel schade vergoeden. Wij willen syndici ondersteunen in hun complexe takenpakket en appartementsbewoners ontzorgen door problemen zoals dringende herstellingen efficiënt op te lossen en door aan preventie te doen, bijvoorbeeld voor waterschade. Voor de makelaar willen we de werkstroom bij schade vergemakkelijken door het beheer ervan te integreren in het digitale platform van Keypoint. Bovendien kunnen zij nu een totaaloplossing aanbieden aan syndici en aan de vereniging van mede-eigenaars (VME), die veel ruimer is dan een pure verzekeringsoplossing.
- Noël Pauwels, Gedelegeerd Bestuurder Baloise Insurance

Tekort aan syndici

Een hersteller vinden voor glasbreuk, het aangeven van waterschade, de algemene vergadering tussen de verschillende bewoners leiden, de begroting op orde krijgen of een juridisch geschil met een aannemer opvolgen. Een syndicus moet vandaag van alle markten thuis zijn. 

Onder meer door de complexiteit van de job en door de grote stijging van het aantal appartementsgebouwen de laatste jaren, is er een tekort aan syndici. De start-up Keypoint ontwikkelde een nieuw platform om het werk van ongeveer 5.300 professionele en 40.000 niet-professionele syndici eenvoudiger te maken. Het platform brengt alle betrokken partijen en expertises samen om de syndicus, maar ook de appartementseigenaars en -bewoners te ontzorgen. Keypoint wordt ondersteund door de grootste start-up accelerator in België, Start it @KBC

Mondigere bewoners

Via de digitale assistent kan de syndicus bijvoorbeeld eenvoudig een betrouwbare klusjesman vinden bij een defect in het gebouw, maar ook een schade-aangifte doen door snel enkele foto’s en info te uploaden. Keypoint zorgt ervoor dat de aangifte bij de juiste makelaar terechtkomt en verzekert de opvolging van het dossier. Eigenaars of bewoners van een appartement krijgen op hun beurt de kans om digitaal de voortgang van hun vraag of dossier te volgen. 

Keypoint is niet aan zijn proefstuk toe. Het organiseert en automatiseert sinds vorig jaar al herstellingen en onderhoud aan gebouwen. Zo beheren ze een kwalitatief herstelnetwerk over heel België en daar blijven ze ook in de toekomst nog op inzetten. 

“De complexe wetgeving en de administratieve rompslomp vraagt veel van syndici. Daar komt nog eens bij dat bewoners de afgelopen jaren steeds mondiger zijn geworden en perfect weten wat hun rechten en plichten zijn. Is er een defect in het gebouw? Dan moet dat snel opgelost worden, liefst dezelfde dag nog. Maar wie een gebouw in een grootstad heeft, weet hoe moeilijk het is om snel een betrouwbare hersteller te vinden. Met het platform willen we syndici, makelaars, verzekeraars en hersteldiensten samenbrengen zodat ze eenvoudig met elkaar kunnen communiceren en dossiers snel afgehandeld kunnen worden. Op termijn zien we het platform ook als een een grote hulp in het bredere property management.”
- Jonathan Goderis, Keypoint

Keypoint en Baloise Insurance zullen de komende maanden ook investeren in toepassingen voor Internet of things en artificiële intelligentie, zoals het koppelen van sensoren op de waterteller om waterlekken snel te detecteren.

Ondanks de participatie van Baloise Insurance zal Keypoint ook blijven samenwerken met andere verzekeraars. De oplossingen, diensten en producten blijven voor iedereen toegankelijk.

Contacteer ons
Jonathan Goderis Co-founder & zaakvoerder, Keypoint
Jonathan Goderis Co-founder & zaakvoerder, Keypoint
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen