Nog last minute op zoek naar cadeaus? Probeer dit golden ticket van DinnerGift naar 130 unieke restaurants

Nog last minute op zoek naar cadeaus? Probeer dit golden ticket van DinnerGift naar 130 unieke restaurants

Op het allerlaatste nippertje nog op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Met DinnerGift kan je een etentje cadeau doen in 130 unieke restaurants: urban jungles, omgebouwde kerkjes, het beste veganistische eetplekje van het land, een totaal nieuw menu dat je gegarandeerd nog nooit geproefd hebt,...Filip Van den Broeck en zijn drie zussen Astrid, Laurien en Charlotte Van den Broeck achter het familiebedrijf konden via hun broer Willem Van den Broeck, ex-sommelier van het wereldberoemde Deense restaurant Noma, een hele resem getalenteerde topchefs strikken.

Ben je ook een last minute cadeaushopper? Je bent niet de enige, getuige de bomvolle winkelstraten dezer dagen. Astrid, Laurien en Charlotte Van den Broeck waren zelf last minute shoppers én fervente restaurantliefhebbers. “Met DinnerGift slaan we twee vliegen in één klap”, legt Astrid uit. “Je kan een etentje cadeau doen in een uniek restaurant, én je hoeft niet tot in het restaurant te gaan om een cadeaubon te kopen. Je kan hem 24/7 zelf uitprinten, desnoods nog stiekem tijdens het nieuwjaarsetentje.”

Unieke restaurants

DinnerGift bundelt 130 restaurants in België stuk voor stuk speciale adresjes (*). Ze zijn gelegen op een unieke locatie, ze hebben een beloftevolle chef die durft experimenteren, ze gebruiken producten die je nergens anders vindt,… De drie girl bosses kunnen voor de selectie van de restaurants een beroep doen op het netwerk van hun broer Willem. Die was onder andere sommelier in Noma, het restaurant van de Deense chef René Redzepi dat verschillende keren tot het beste restaurant van de wereld werd uitgeroepen.

“In 2020 willen we groeien naar 250 restaurants, en willen we DinnerGift ook uitbreiden naar Nederland”, legt Laurien uit. “Maar we blijven de lat even hoog leggen. Alleen unieke, inspirerende restaurants die absolute topkwaliteit serveren. Je doet niet zomaar een etentje cadeau, maar een ervaring die nog lang moet nazinderen. Je geeft een golden ticket to a world of flavour!”

Mysterieuze, verzegelde enveloppe

De ultralate beslissers kunnen de cadeaubon van DinnerGift thuis uitprinten. De cadeaushoppers die iéts vooruitziender zijn, kunnen de bon nu ook laten opsturen. “Ze krijgen dan thuis een mysterieuze, verzegelde enveloppe in de bus, waar ook ruimte is voor een boodschap voor de ontvanger”, zegt Astrid. “Veel mensen geven niet graag bons cadeau omdat het nogal inspiratieloos overkomt. Daarom hebben we onze cadeaubons een leuk design gegeven en zo persoonlijk mogelijk gemaakt.”

Weg keuzestress, met dank aan chatbot Nora

DinnerGift bespaart last minute shoppers niet alleen een trip naar overbevolkte winkelstraten of shoppingcentra, maar helpt hen ook van hun keuzestress af. “Als je niet weet welk restaurant je moet kiezen, helpt onze chatbot Nora je graag verder”, verduidelijkt Charlotte. “Aan de hand van een aantal gerichte vragen pikt ze er het perfecte restaurant uit om te scoren op het feest.” 

(*)

Een greep uit de 130 unieke restaurants:

  • Bar Palmier: een kleine jungle in Antwerpen. In dit zusje van sterrenzaak ‘L’Epicerie du Cirque geniet je van fantastische bargerechtjes, craft bier en natuurlijke wijnen.
  • Banh Mi: een streetfoodconcept in Antwerpen, rond het waanzinnige Vietnamese stokbroodje, belegd met roast beef en toppings als chilipeper en koriander. Klinkt eenvoudig, en dat is het ook, maar het is een echte smaakbom. Ook de bowls, de soepen, de Vietnamese biertjes en de ijskoffie zijn meer dan de moeite.
  • Lento: winnaar van de ‘Best Belgian Vegan Award’. Dit intieme restaurantje in het hart van Hasselt laat je heerlijk plantaardig en toch heerlijk Bourgondisch eten.
  • Bistro Bruut: een zinnenprikkelend restaurant in Brugge dat de Vlaamse keuken eert door ze om te toveren tot verrassende gerechten. De chef haalt een deel van zijn ingrediënten rechtstreeks uit de duinen.
  • Noah: lunch- en aperobar op een boot op water van de Gentse dokken. Kruip in deze gezellige cocon om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Geniet er van kruidige salades en kroketjes met een twist. Af en toe nemen gastchefs de keuken van de boot over.
  • Sake Bar Brussels: een verfrissend Japans restaurant, dat zowel de authentieke keuken als de hedendaagse keuken uit het land van de rijzende zon verheerlijkt. Op een manier die je nog nooit eerder geproefd hebt. Probeer zeker de sake, die rechtstreeks uit kleine Japanse brouwerijtjes komt. Ook de sake pairing is een unieke culinaire belevenis. 

Dinnergift behoort tot de start-up community van Start it @KBC, de grootste accelerator voor start-ups in België.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen