Skip to Content
Ondernemers lanceren grootste boomplantactie in Vlaanderen ooit

Ondernemers lanceren grootste boomplantactie in Vlaanderen ooit

Asse. Precies 50 jaar na de iconische boomplantactie met nonkel Bob wordt op 7 oktober de grootste boomplantactie ooit gelanceerd. ‘The Biggest Tree Plant’ wil dit plantseizoen in Vlaanderen de meeste bomen ooit planten. Het project van een groep ondernemers en start-ups, waaronder DinnerGift en GiveADay, roept iedere Vlaming op om mee te planten, of een cadeauboom te kopen.

Een groep jonge en minder jonge ondernemers sloeg de handen in elkaar voor The Biggest Tree Plant. “We zien af en toe in het nieuws dat één of ander land zoveel miljoenen bomen heeft geplant. Wij willen hetzelfde kunnen zeggen op het einde van dit plantseizoen en roepen Vlamingen daarom op om een boom te planten”, zegt tuinarchitect Louis De Jaeger, trekker van deze campagne.

Vlaanderen bestaat uit ongeveer tien procent bos en tien procent privétuin. Bomen zijn nochtans de beste manier tegen klimaatopwarming: ze slaan CO2 op, voorzien ons van zuurstof en verrijken de bodem. Het zou dus erg waardevol zijn moesten alle Vlamingen minstens één boom planten in hun tuin.
 
Waar gelijkaardige acties in het verleden strandden door een tekort aan grond, heeft The Biggest Tree Plant meer dan 75 hectare grond ter beschikking, grond die ze dit plantseizoen nog wil beplanten. “We hebben over heel Vlaanderen meer dan honderd terreinen verzameld. Dit is een unicum”, zegt Bart Wolput van GiveADay vol enthousiasme.
 

Plant of geef een boom 
Door een boom te planten kan je in enkele uren tijd impact maken die over honderd jaar nog voelbaar is. Daarom roept ‘The Biggest Tree Plant’ op om een boom te planten en te registreren op hun website. Je kan via de www.grootsteboomplantactie.be ook een cadeauboom kopen, die dan geplant wordt op één van de meer dan 75 hectare grond.
 
“Zo kan wie geen eigen tuin heeft, of te weinig plaats voor bomen, toch zijn steentje bijdragen. Je kan op onze website nog kiezen welke soort je cadeau wil geven: een liefdesboom, een verjaardagsboom, een je-kan-de-boom-in-boom…”, lacht Laurien Van den Broeck van DinnerGift.

Zowel DinnerGift als GiveADay zijn start-ups uit de Start it @KBC community, de grootste start-up accelerator in België.
 
Organiseer zelf een plantactie 
‘The Biggest Tree Plant’ roept mensen op om een plantactie op hun terrein te organiseren. De organisatie biedt daarvoor een toolkit die toont hoe je zo’n event kan organiseren, maar ook hoe je nu precies een boom moet planten. Daarboven zal de campagne elk plantevenement promoten.
 
“We roepen ook de hulp in van bedrijven en verenigingen om mee bomen te planten. We bieden daarvoor speciale teambuilding-pakketten aan. Zo versterk je de teamgeest, investeer je in bomen en schrijf je mee geschiedenis”, weet De Jaeger.
 
Doe mee met de grootste boomplantactie ooit! Geef een boom, plant een boom! Surf naar www.grootsteboomplantactie.be.
 

‘The Biggest Tree Plant’ trok ook naar het parlement en de Wetstraat voor een campagnefilmpje. Op de tonen van Mika brengt Louis De Jaeger de boodschap luid en duidelijk.

////

Over The Biggest Tree Plant
‘The Biggest Tree Plant’ is een campagne van Wouter Van Kersbergen, bekend jeugdauteur en zaakvoerder van Spindokter; Jo Steyaert, serial entrepreneur bij onder andere Bpart en Indiville; Ewoud Monbaliu, oprichter van tal van campagnes zoals Erfgoedweek en van Levuur; Bart Wolput van het grootste vrijwilligersplatform GiveADay; Louis De Jaeger, auteur, landschapsarchitect bij Commensalist en oprichter van Food Forest Institute; Ben Brumagne, de bekendste wildplukker van België bij Forest To Plate & het DinnerGift team en ook oprichter van De Grootste BuurtBistro.

Contacteer ons
Laurien Van den Broeck DinnerGift
Laurien Van den Broeck DinnerGift
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen