Online netwerkevent ‘Veerkracht’ verpulvert alle records

Online netwerkevent ‘Veerkracht’ verpulvert alle records

Antwerpen. Op minder dan een week tijd telt ‘Veerkracht’ meer dan 2.000 bevestigde meetings tussen 850 ondernemers, experts en investeerders. Daarbij toont het online netwerkevenement ‘Veerkracht’ de acute nood aan face-to-face netwerking om de economie gaande houden. De organisatoren Conversation Starter en Startups.be | Scale-Ups.eu boosten met ‘Veerkracht’ de business van honderden startups, freelancers en ondernemers.

“Ondernemers, startups, investeerders en industrie-experts missen het onderlinge face-to-face contact, hét moment waarop ondernemers nieuwe opportuniteiten zien. ‘Veerkracht’ faciliteert dat met reeds 2.150 bevestigde één-op-één-gesprekken en heeft nog meer dan 1.100 verzoeken die hangende zijn. We klokken allicht af op 2.500 video-meetings. Dat is werkelijk ongezien in Vlaanderen. Ongeveer 30% bestaat uit startup/scale-ups ondernemers, een derde uit investeerders, corporates of bedrijf-experts en 40% is freelancer of consultant,” zegt Rutger Bevers, oprichter van Conversation Starter, de Antwerpse netwerktool achter ‘Veerkracht’.

1.200 meetings over sales 

60 procent van alle ‘Veerkracht’-gesprekken gaan over sales of business development. Marketing, digitalisering, product/software ontwikkeling en duurzaamheid vullen de top 5 aan. “Logisch. Klanten zetten steeds vaker de samenwerking on hold of willen niet meteen bijtekenen. Prospectie is problematisch zonder live of op zijn minst face-to-face ontmoetingen. Uit een enquête van ‘Support Our Startups’ bij 200 respondenten blijkt dat 50% van onze start-ups tussen nu en september zonder cash valt. Business development & sales zijn dus hun Corona-prio nummer 1. We merken ook dat quasi alle corporate profielen meetings inplannen met start-ups rond digitalisering. Dat is een positief signaal: gevestigde waarden begrijpen dat wie vandaag inzet op digitale technologie, morgen een competitief voordeel heeft én post-corona wel eens de darwinistische sector-winnaar kan zijn,” zegt Bruno Vandegehuchte van Startups.be | Scale-Ups.eu. 

Op basis van de Conversation Starter web applicatie, samen met Startups.be | Scale-Ups.eu en een coalitie van 20 Vlaamse netwerkorganisaties is Veerkracht het grootste, en drukst bezochte, online netwerkevenement ooit op Vlaamse bodem. “We worden overdonderd door vele positieve reacties. Nagenoeg alle grote netwerkorganisaties waren meteen gewonnen om Veerkracht te ondersteunen”, vertelt Dries Hendrickx, CEO van Conversation Starter. “Onder andere Agoria, Start it @KBC, Imec.istart, Belcham, Voka, PMV, VITO, Flanders DC en EY doen mee.”

Veerkracht brengt op 5 mei tussen 16u en 18u30 innovatieve ondernemers, investeerders, corporates, freelancers en experts samen dankzij maximaal 12 korte one-on-one video calls van 12 minuten. De deelnemers leggen de eerste bouwstenen voor samenwerkingen en verlichten zo elkaars corona-uitdagingen.

 

/////

 

Over Conversation Starter

Conversation Starter werd in 2015 opgericht door Rutger Bevers met als missie vooruitgang te versnellen door mensen te verbinden op evenementen. Dries Hendrickx verwierf eerder dit jaar een management positie.
Conversation Starter rekent onder andere Google, ING, EY, Deloitte en de Universiteit Hasselt tot zijn vaste klanten.

https://online.conversationstarter.net 

Over Startups.be / Scale-Ups.eu

Startups.be & Scale-Ups.eu hebben in 2018 de krachten gebundeld om het aanbod voor het Belgische tech-ecosysteem te versterken. Samen zijn ze de one stop-shop voor ondernemerschap in de technologie. Startups.be | Scale-Ups.eu verbinden groeibedrijven met een wereldwijd netwerk van deep pocket investeerders, corporate buyers, young potentials  en andere relevante stakeholders om snel te innoveren en samen te werken met hoogtechnologische bedrijven. De organisatie heeft als missie  om startups en scale-ups te laten time squeezen  en groei te accelereren o.a. via kwalitatieve matchmaking. 

https://startups.be

https://www.scale-ups.eu

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen