Online platform Eventalix maakt evenementen organiseren gemakkelijk

Online platform Eventalix maakt evenementen organiseren gemakkelijk

Week van de vrijwilliger - 23 februari tot 3 maart 2019

Leuven, 22 februari 2019 - Vrijwilligersverenigingen en organisaties kunnen voortaan gratis gebruik maken van het digitale platform Eventalix voor het organiseren van hun pannenkoekenslag, spaghetti-avond en andere events. Eventalix is een gloednieuwe tool waarmee je een evenement van bestelling tot betaling overzichtelijk opvolgt. Handig dus voor organisaties die regelmatig een actie organiseren om hun kas aan te spijzen.

Evenementen organiseren om geld in te zamelen is een tijdrovende bezigheid, dat kunnen heel wat scoutsgroepen, sportclubs en andere verenigingen ongetwijfeld beamen. Papieren strookjes uitdelen, inschrijvingen en bestellingen bijhouden, betalingen opvolgen… het vraagt veel energie van de organisatoren. Daarom lanceert start-up Eventalix aan de vooravond van de Week van de Vrijwilliger een gloednieuwe applicatie waarmee vrijwilligers de administratie van hun evenement een pak efficiënter kunnen beheren.

Verenigingen kunnen helemaal gratis gebruik maken van Eventalix. Op https://eventalix.org maak je een evenement aan, en je verspreidt de link naar je leden. Geïnteresseerden schrijven zich online in en plaatsen meteen hun bestellingen. Als organisator kan je Eventalix ook gebruiken tijdens het evenement zelf: om extra bestellingen op te nemen en betalingen bij te houden.

Oud-scouts
IT-ingenieurs Michel Verbist, Kris Bollens en Geert Vandezande hebben al meer dan 20 jaar ervaring met grote IT-implementatieprojecten in binnen- en buitenland maar ontwikkelden Eventalix initieel voor de scoutsgroep waar ze zelf vroeger lid van waren.  De tool werd intussen al door een tiental verenigingen gebruikt, nog voor die goed en wel op de markt is. Op die manier werd er al voor meer dan 50.000 euro aan bestellingen genoteerd.

Michel Verbist, co-founder Eventalix: “De jaarlijkse restaurantdagen van de scouts van Vlierbeek kunnen elk jaar rekenen op zo’n 700 aanwezigen. Al die bestellingen en betalingen manueel opvolgen, was een moeilijke klus geworden. Dus ontwikkelden we als oud-scouts en IT-specialisten een programma op maat. Het nieuws over die handige tool deed al snel de ronde, en we kregen vragen van scholen, buurtcomités en andere verenigingen om het programma ook te gebruiken. Stuk voor stuk mooie testcases die ons hebben geholpen om Eventalix te optimaliseren en klaar te stomen voor de Belgische markt.”

Europese ambities
De basisversie van evenementenplatform Eventalix is gratis voor verenigingen en blijft dat ook in de toekomst. De komende maanden zullen er nog extra, mogelijk betalende, functionaliteiten, worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om sponsors toe te voegen aan een evenement, zoals bij papieren affiches. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels en bestaat ook als mobiele app.

In eerste instantie wil het team achter Eventalix de applicatie ingang doen vinden bij de Belgische verenigingen maar de ambities liggen hoger. Geert Vandezande, co-founder Eventalix: “Wij willen dé referentie worden voor elke lokale vereniging in Europa die een evenement willen opzetten. Of het nu gaat om een mosselfestijn, kerstbomenverkoop, quiz or carwash.”

//////

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen