Ontmoet de meest veelbelovende start-ups in de gloednieuwe locatie van Start it @kbc

Ontmoet de meest veelbelovende start-ups in de gloednieuwe locatie van Start it @kbc

Persuitnodiging

Maandag 7 september 2015 — Beste journalist,

Op 15 september 2015 opent Start it @kbc - in samenwerking met KBC Brussels en BetaGroup - de deuren van zijn vijfde locatie, in het hart van de Europese wijk in Brussel. Dat is meteen ook het startschot van de eerste Brusselse ‘pitch’ van Start it @kbc. Een dag waarop start-ups hun innovatieve ideeën live voorstellen aan een professionele jury. 

We nodigen u graag uit op 15 september om 16u, voor de inhousing ceremony waarop we de winnaars van deze eerste Brusselse pitch bekendmaken. 

De winnende start-ups krijgen meteen de sleutel in handen van hun gloednieuwe co-working space in Brussel. Ze genieten er het komende jaar niet alleen van gratis huisvesting, maar ook van professionele coaching, training en netwerking in een internationale setting. Start it @kbc Brussel biedt plaats aan zo'n 60 jonge ondernemers.

Programma

 • 15u30: Welkom 
 • 16u00: Start inhousing ceremony  
 • 16u30: Interviews* met de winnende start-ups, Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert (Founders Start it @kbc), Damien Van Renterghem (CEO KBC Brussels) en Julie Foulon (Founder BetaGroup)
 • 18u00: Pauze
 • 19u00: Keynote Bruno Wattenbergh, Founder impulse.brussels: 'Start-ups will change the world, starting in Brussels' 
 • 20u00: Networking party met food en drinks
 • 23u00: Einde

*Persruimte met Wifi beschikbaar. Broodjes en drank voorzien.
#startitBXL

Adres

Wetenschapsstraat 23, Brussel

Wilt u in primeur alle details over de meest veelbelovende start-ups in België? Schrijf u dan hier in.

Katrien Dewijngaert, jurylid en co-founder van Start it @kbc, vertelt:“Tussen 5 augustus en 5 september kregen we 28 projecten binnen van start-ups die actief zijn in Hi-Tech, Fin-Tech, sales, design en entertainment. De meest innovatieve en veelbelovende ondernemers zullen tijdens de pitch op 15 september hun idee live voorstellen aan onze jury. De winnaars krijgen gratis onze gloednieuwe co-working space in Brussel ter beschikking en worden opgenomen in het inspirerende Start it-netwerk. Wij helpen hun ondernemersdroom waar te maken!” 

In de jury

 • Start it @kbc: Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert
 • BetaGroup: Julie Foulon en Philippe Rangoni
 • KBC Brussels: Leen Goyvaerts en Paul Daels
 • Flanders DC: Jan Bormans en Jan Seurinck
 • iMinds: Lisa Pattyn
 • Accenture: Tom Ghelen
 • Cronos: Sara Rachdi
 • Mobile Vikings: Pieter Vandekerckhove
 • Universiteit Antwerpen:

////////

Perscontact
Voor meer informatie, inschrijvingen of interviews, contacteer:

Saar Dietvorst 
saar@contentcats.be 
+32 468 19 75 07 
@saardietvorst

 

Over Bruno Wattenbergh
Bruno Wattenbergh is een bekende persoonlijkheid in de Belgische business scene. Hij startte zijn carrière als consultant, maar ging zich al snel bezighouden met het ontwikkelen van structuren voor het opstarten van bedrijven. In het kader daarvan richtte hij impulse.brussels op (ex. Brussels Enterprise Agency), dat hij tot op vandaag leidt. Bruno was President of the Brussels Guarantee Fund, die bankleningen toekent aan kleine en middelgrote bedrijven en was Chairman van Microsoft Innovation Center Brussels Executive Committee. Hij is tevens lid van de Harvard Club of Belgium en MIT Club of Belgium.
Als MBA & Master Professor aan Solvay Business School doceert Bruno Business Model Innovation, Business Plans and Strategy. Daarnaast deelt hij zijn ervaringen en kennis over strategie en ondernemerschap via talrijke gastcolleges aan verschillende universiteiten.

Over Start it @kbc
Start it @kbc is een early stage incubator met als missie het ondersteunen en promoten van vroeg ondernemerschap in België. Sinds november 2013 vinden almaar meer innovatieve startups met een schaalbaar idee hun weg naar Start it @kbc. Intussen heeft de incubator een vaste stek in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. In 2015 staat ook nog uitbreiding naar Kortrijk op het programma. Dankzij een uniek partnership tussen Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, KBC & lokale kennisinstellingen, kunnen gepassioneerde ondernemers er, naast gratis huisvesting, rekenen op coaching, opleiding, netwerking en een hele hoop fun. Bovendien zijn er in elke stad lokale academische partners die het netwerk verrijken. Ondertussen groeit deze krachtige community voortdurend aan met experten, mentors en nieuwe startups. Via de website startit.be kunnen start-ups zich inschrijven: ze dienen hun idee in waarna het door experten wordt geëvalueerd. Geselecteerde startups worden uitgenodigd voor een pitch en weten de avond zelf nog of ze er bij zijn.

Over KBC Brussels
KBC Brussels is het nieuwe, gezamenlijke merk van KBC en CBC in onze hoofdstad. Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels: "KBC Brussels mikt specifiek op klanten en prospects die in Brussel leven of werken. Ons hoofdkantoor in het centrum van Brussel weerspiegelt perfect onze verankering in Brussel en Europa en onze verbondenheid met de wereld en onze multiculturele samenleving. Daarnaast is het dynamische karakter van Brussel ons op het lijf geschreven. We zijn een echte start-up, ontstaan uit de bank-verzekeraar KBC. En we zijn klaar om een frisse wind te laten waaien door de financiële sector in de Brusselse regio."

Over BetaGroup
BetaGroup is een non-profit organisatie en community die ondernemers en start-ups uit de tech- en webindustrie samenbrengt.
Met meer dan 8.200 leden is BetaGroup een gemeenschap van mensen met een passie voor het internet, nieuwe technologieën, e-marketing en online media. Of het nu gaat om studenten, investeerders, developers, graphic designers of e-marketeers, BetaGroup biedt een platform aan start-ups en ondernemers, die:

 • Hun producten en diensten willen voorstellen en feedback krijgen van de community;
 • Geld willen ophalen via BetaInvest, het ‘match-making’ platform tussen start-ups en investeerders;
 • Een business en technologisch partnerships willen ontwikkelen met start-ups in België en in het buitenland;
 • Nieuwe klanten willen aantrekken dankzij het BetaGroup Corporate program.