‘Oostende wil nieuwe thuishaven worden voor start-ups’

Start-ups @KVO brent startende en ervaren ondernemers samen

De Haven van Oostende, het Economisch Huis Oostende, Start it @KBC, KVO en KBC pakken samen uit met Start-ups @KVO. Met dit initiatief slaan deze vijf spelers de handen in elkaar om Oostende te promoten als innovatiestad voor starters. Het netwerkevent Start-ups @KVO vindt plaats voor, tijdens en na vijf thuiswedstrijden van KVO.

Voor Start ups @KVO slaan vijf partners de handen in elkaar:

Samen willen ze Oostende als innovatieve ‘startershub’ op de kaart zetten.

"Door deelname aan dit project willen wij de Haven van Oostende profileren als een economische trekpleister en de aandacht vestigen op de waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten in het havengebied", stelt CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. Het is bovendien de grootste start-up community in België. "Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België. Naast het zomerevent Start it @KBSea in het Kursaal willen wij ook doorheen het jaar start-ups naar het inspirerende Oostende begeleiden", legt Lode Uytterschaut van Start it @KBC uit.

Het Economisch Huis Oostende wil op zijn beurt Oostende op de kaart zetten als groeiende en bloeiende ondernemersstad, waarbij gevestigde waarden maar zeker ook starters kunnen genieten van ondersteuning. "Zo heeft het Economisch Huis een mooi project lopen waarbij elk jaar 10 innovatieve starters - na selectie door een onafhankelijke jury - financiële ondersteuning, juridische en financiële begeleiding krijgen", verduidelijkt Thomas Dupon van het Economisch Huis.

KV Oostende maakt de link tussen business en leisure. "Onze organisatie is meer dan een voetbalploeg en maakt deel uit van een groot economisch netwerk in Oostende. Het is dan ook onze betrachting om mensen op onze terreinen niet alleen een fijne match te laten meepikken, maar bovendien ook met elkaar in contact te laten treden, elkaar én hun business te versterken", zegt Geert Smets, commercieel directeur van KVO.

Voor het project Start-ups @KVO werden 5 matchen geselecteerd:

  • KVO-Gent (21 oktober)
  • KVO-Kortrijk (november)
  • KVO-STVV (december)
  • KVO-Antwerp (februari)
  • KVO-Anderlecht (maart)

Er wordt per avond gemikt op 25 à 30 genodigden waarbij er een mix is van start-ups en gevestigde bedrijven (CEO’s). Het netwerkgedeelte - gekoppeld aan een diner - vindt plaats in de Business Lounge van KVO.

"Deelnemers worden gericht uitgenodigd en geselecteerd, zodat we een coherente groep start-ups samenbrengen. Bedoeling is om, naast een spannende match, ook iets op te steken. Dit doen we aan de hand van een innovatieve spreker. De starters krijgen de kans om zich voor te stellen", legt Thomas Dupon van het Economisch Huis uit.

"Start-ups @KVO draait om ondernemerschap en added value voor zowel de start-ups als de gevestigde bedrijven, om voor elkaar en de Stad Oostende meerwaarde te creëren", voegt Georges Declerck van KBC er aan toe.

"Door start-ups samen te brengen in een ongedwongen sfeer mikken we op een kruisbestuiving die het economisch weefsel in Oostende nog verder zal versterken", besluit CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen