‘Oostende wil nieuwe thuishaven worden voor start-ups’

Start-ups @KVO brent startende en ervaren ondernemers samen

De Haven van Oostende, het Economisch Huis Oostende, Start it @KBC, KVO en KBC pakken samen uit met Start-ups @KVO. Met dit initiatief slaan deze vijf spelers de handen in elkaar om Oostende te promoten als innovatiestad voor starters. Het netwerkevent Start-ups @KVO vindt plaats voor, tijdens en na vijf thuiswedstrijden van KVO.

Voor Start ups @KVO slaan vijf partners de handen in elkaar:

Samen willen ze Oostende als innovatieve ‘startershub’ op de kaart zetten.

"Door deelname aan dit project willen wij de Haven van Oostende profileren als een economische trekpleister en de aandacht vestigen op de waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten in het havengebied", stelt CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. Het is bovendien de grootste start-up community in België. "Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België. Naast het zomerevent Start it @KBSea in het Kursaal willen wij ook doorheen het jaar start-ups naar het inspirerende Oostende begeleiden", legt Lode Uytterschaut van Start it @KBC uit.

Het Economisch Huis Oostende wil op zijn beurt Oostende op de kaart zetten als groeiende en bloeiende ondernemersstad, waarbij gevestigde waarden maar zeker ook starters kunnen genieten van ondersteuning. "Zo heeft het Economisch Huis een mooi project lopen waarbij elk jaar 10 innovatieve starters - na selectie door een onafhankelijke jury - financiële ondersteuning, juridische en financiële begeleiding krijgen", verduidelijkt Thomas Dupon van het Economisch Huis.

KV Oostende maakt de link tussen business en leisure. "Onze organisatie is meer dan een voetbalploeg en maakt deel uit van een groot economisch netwerk in Oostende. Het is dan ook onze betrachting om mensen op onze terreinen niet alleen een fijne match te laten meepikken, maar bovendien ook met elkaar in contact te laten treden, elkaar én hun business te versterken", zegt Geert Smets, commercieel directeur van KVO.

Voor het project Start-ups @KVO werden 5 matchen geselecteerd:

  • KVO-Gent (21 oktober)
  • KVO-Kortrijk (november)
  • KVO-STVV (december)
  • KVO-Antwerp (februari)
  • KVO-Anderlecht (maart)

Er wordt per avond gemikt op 25 à 30 genodigden waarbij er een mix is van start-ups en gevestigde bedrijven (CEO’s). Het netwerkgedeelte - gekoppeld aan een diner - vindt plaats in de Business Lounge van KVO.

"Deelnemers worden gericht uitgenodigd en geselecteerd, zodat we een coherente groep start-ups samenbrengen. Bedoeling is om, naast een spannende match, ook iets op te steken. Dit doen we aan de hand van een innovatieve spreker. De starters krijgen de kans om zich voor te stellen", legt Thomas Dupon van het Economisch Huis uit.

"Start-ups @KVO draait om ondernemerschap en added value voor zowel de start-ups als de gevestigde bedrijven, om voor elkaar en de Stad Oostende meerwaarde te creëren", voegt Georges Declerck van KBC er aan toe.

"Door start-ups samen te brengen in een ongedwongen sfeer mikken we op een kruisbestuiving die het economisch weefsel in Oostende nog verder zal versterken", besluit CEO Dirk Declerck van Haven Oostende.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen