PERSBERICHT: Start-up Eduvik lanceert tijdens examenperiode online bijlesfilmpjes

PERSBERICHT: Start-up Eduvik lanceert tijdens examenperiode online bijlesfilmpjes

EHBO voor blokkende studenten

Vlaams Brabant - Je bent volop aan het studeren en je zit plots helemaal vast met dat ingewikkelde wiskundevraagstuk. Je blokkende medestudenten kan en wil je nu niet lastigvallen. Voor bijlessen – als je die al kon betalen – is het helaas te laat. Herkenbaar? Geen paniek: de Belgische start-up Eduvik plaats tijdens de examenperiode gratis tientallen bijlesfilmpjes online. Zowel voor studenten aan universiteiten en hogescholen als voor scholieren in de middelbare school.

Honderdduizenden jongeren zitten volopin de blok- en examenperiode. Om die studenten en scholieren een duwtje in de rug te geven, lanceert Eduvik – het grootste bijlesplatform van het land – een reeks online bijlesfilmpjes. Die zijn gratis te bekijken. De korte, heldere filmpjes focussen vooral op wiskundevraagstukken, en gaan van ‘veel gemaakte fouten bij (a+b)²’ tot de ‘integraal van tan²x’ of de ‘discriminant’. Studenten kunnen ook zelf vragen opsturen, die de bollebozen bij Eduvik dan oplossen in een kort en helder filmpje.

“Je kan de filmpjes beschouwen als geheugensteuntjes die studenten het noodzakelijke duwtje in de rug geven”, legt Eduvik-oprichter Pieter Minnebo uit. “Soms zit je bij het studeren een half uur lang je hersenen te breken op één oefening of één begrip. Onze filmpjes doen je euro vallen. Twee of drie minuten naar onze website of naar YouTube surfen, en je kan er weer tegenaan.”

Grootste bijlesplatform van België

start-up Eduvik zet meer dan 2.000 bijlesleraren in om in heel België aan bijna 1.500 studenten en scholieren bijles te geven. De lesgevers zijn zowel leerkrachten als laatstejaarsstudenten die een centje willen bijverdienen (onbelast, want Eduvik is een erkend deelplatform). Ze worden allemaal grondig gescreend door de regioverantwoordelijken, die voor elke studenten de perfecte match zoeken.

De gratis filmpjes zijn een aanvulling op de individuele bijlessen, legt Pieter Minnebo uit. “We plaatsen voortdurend filmpjes bij, op vraag van studenten en op eigen initiatief. De filmpjes blijven ook na de examens online staan. Op die manier bouwen we aan een bibliotheek van bijlesfilmpjes, met antwoorden op veel voorkomende vragen.”

“Niet elke student heeft bijlessen nodig. Zeker in deze periode, die voor elke student een race tegen de klok is, volstaat de korte uitleg die we in de filmpjes geven. Zo maken we bijlessen ook toegankelijk voor die groep studenten die er niet de financiële middelen voor heeft.”

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen