PERSUITNODIGING: Belgunique verklaart zijn liefde voor lokaal talent

PERSUITNODIGING: Belgunique verklaart zijn liefde voor lokaal talent

30 maart | 10u-12u | Ontbijtvoorstelling in De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, Antwerpen

Op 30 maart opent Belgunique de deuren van zijn e-commerceplatform. Daar vind je voortaan een heleboel producten ‘Made in Belgium’ onder één dak. De missie van Belgunique.be: Talent van eigen bodem dichter bij de consument brengen.

Speciaal voor de lancering organiseert Belgunique een ontbijtvoorstelling met een tentoonstelling van de producten die de meer dan 45 getalenteerde Belgische ontwerpers aanbieden op het platform.   

Want het is een trend waar je niet meer omheen kan: Meer en meer Belgen creëren mooie, originele en handgemaakte producten. En almaar vaker maken ze daar hun beroep van. Belgunique speelt daar nu op in door al dat talent in contact te brengen met potentiële klanten.  

“In elke regio schuilt enorm veel lokaal talent”

Het uitgangspunt? Ontwerpers hebben vaak niet de tijd, de middelen of de knowhow om zich via e-commerce in de kijker te werken. Belgunique helpt hen daarbij. Het platform laat consumenten niet alleen onbekende, authentieke en creatieve producten ontdekken. Het brengt die producten en hun ontwerpers ook in contact met mogelijke kopers.

Per regio geeft Belgunique een overzicht van alle ontwerpers en producten die er te vinden zijn. Zo kan iedereen ontdekken hoeveel lokaal talent er is in zijn of haar buurt. Bij de lancering stappen al 48 Belgische ontwerpers mee in het avontuur.

Sofie Smolders, founder Belgunique: “De producenten reageren heel enthousiast omdat dit nieuwe platform hen extra verkoopsmogelijkheden biedt. Bij Belgunique vind je Belgische limonade, lederen handtassen, meubels, handgemaakte gitaren... Een heleboel unieke, lokale producten.”

Belgunique maakt deel uit van incubator Start it @kbc die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

////

We nodigen je van harte uit voor de lancering van Belgunique, in aanwezigheid van een heleboel talentvolle lokale producenten. Wil je er graag bij zijn? Bevestig dan je komst vóór 24 maart via sofie@belgunique.be.

Programma
10u00        Welkom!
10u15         Ontbijt met voorstelling Belgunique
10u30-12u00    Producttentoonstelling open
10u45        Individuele interviews met Belgunique en ontwerpers
12u00        Einde

Praktisch
Donderdag 30 maart 2017 vanaf 10u
De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, Antwerpen

Tot dan!
Het Belgunique-team

 

Over Belgunique
Belgunique.be is digitale marktplaats voor authentieke en creatieve producten, gemaakt door lokaal talent. Het platform brengt Belgische ontwerpers samen met hun kopers, en vice versa. Belgunique.be is een iniatief van Sofie Smolders, Kim Smolders & Herman Maris. Het platform maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
www.belgunique.be

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen