PERSUITNODIGING: Belgunique verklaart zijn liefde voor lokaal talent

PERSUITNODIGING: Belgunique verklaart zijn liefde voor lokaal talent

30 maart | 10u-12u | Ontbijtvoorstelling in De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, Antwerpen

Op 30 maart opent Belgunique de deuren van zijn e-commerceplatform. Daar vind je voortaan een heleboel producten ‘Made in Belgium’ onder één dak. De missie van Belgunique.be: Talent van eigen bodem dichter bij de consument brengen.

Speciaal voor de lancering organiseert Belgunique een ontbijtvoorstelling met een tentoonstelling van de producten die de meer dan 45 getalenteerde Belgische ontwerpers aanbieden op het platform.   

Want het is een trend waar je niet meer omheen kan: Meer en meer Belgen creëren mooie, originele en handgemaakte producten. En almaar vaker maken ze daar hun beroep van. Belgunique speelt daar nu op in door al dat talent in contact te brengen met potentiële klanten.  

“In elke regio schuilt enorm veel lokaal talent”

Het uitgangspunt? Ontwerpers hebben vaak niet de tijd, de middelen of de knowhow om zich via e-commerce in de kijker te werken. Belgunique helpt hen daarbij. Het platform laat consumenten niet alleen onbekende, authentieke en creatieve producten ontdekken. Het brengt die producten en hun ontwerpers ook in contact met mogelijke kopers.

Per regio geeft Belgunique een overzicht van alle ontwerpers en producten die er te vinden zijn. Zo kan iedereen ontdekken hoeveel lokaal talent er is in zijn of haar buurt. Bij de lancering stappen al 48 Belgische ontwerpers mee in het avontuur.

Sofie Smolders, founder Belgunique: “De producenten reageren heel enthousiast omdat dit nieuwe platform hen extra verkoopsmogelijkheden biedt. Bij Belgunique vind je Belgische limonade, lederen handtassen, meubels, handgemaakte gitaren... Een heleboel unieke, lokale producten.”

Belgunique maakt deel uit van incubator Start it @kbc die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

////

We nodigen je van harte uit voor de lancering van Belgunique, in aanwezigheid van een heleboel talentvolle lokale producenten. Wil je er graag bij zijn? Bevestig dan je komst vóór 24 maart via sofie@belgunique.be.

Programma
10u00        Welkom!
10u15         Ontbijt met voorstelling Belgunique
10u30-12u00    Producttentoonstelling open
10u45        Individuele interviews met Belgunique en ontwerpers
12u00        Einde

Praktisch
Donderdag 30 maart 2017 vanaf 10u
De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, Antwerpen

Tot dan!
Het Belgunique-team

 

Over Belgunique
Belgunique.be is digitale marktplaats voor authentieke en creatieve producten, gemaakt door lokaal talent. Het platform brengt Belgische ontwerpers samen met hun kopers, en vice versa. Belgunique.be is een iniatief van Sofie Smolders, Kim Smolders & Herman Maris. Het platform maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
www.belgunique.be

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen