Skip to Content
Nieuw boek 'We eten ons dood' wil pesticiden in Vlaanderen bannen

Nieuw boek 'We eten ons dood' wil pesticiden in Vlaanderen bannen

Boeklancering 'We eten ons dood' (Louis De Jaeger), 4 oktober om 18u00

Beste Journalist,

We nodigen je van harte uit op de boeklancering We eten ons dood van Louis De Jaeger.

Inleiding door Piet ColruytDries Delanote (hofleverancier boer van Rode Duivels), Christophe Decaigny (varkensboer op randje van faillissement) en Louis De Jaeger (auteur boek)

LocatieKnol & Kool, Heilige Geeststraat 30, Gent
Datum: Maandag 4 oktober, 18u00

Story image

Het boek in enkele zinnen

 • Hét boek dat eindelijk antwoord geeft op: welk eten moeten we kopen
 • Dood aan smakeloos voedsel, leve het mondorgasme
 • Een pleidooi om pesticiden af te schaffen én boeren rijker te maken
 • Ook mensen die naar de Aldi gaan hebben recht op deftig voedsel
 • GGO’s zijn cool, maar totaal overbodig
 • Terug naar de natuur is niet terug naar de middeleeuwen
 • We moeten technologie omarmen én de natuur hacken
 • Fuck Bayer/Monsanto? Waarom niet gewoon samenwerken?
 • Het doet er niet toe wat we eten, wel hoe het geproduceerd wordt
 • Eigen voedsel eerst
 • Klassieke landbouw is 2/10, bio is 5/10, we moeten naar 10/10

Het boek in trefwoorden

 • Mondorgasme
 • Bodemmaffia
 • Darmbeestjes
 • Aardekillers
 • Boerechance

Zelftest: Hoeveel procent van de kinderen heeft pesticiden in zijn urine?

 • 10%
 • 36,7 %
 • 49,8%
 • 100%

Juiste antwoord: 100%

Wat Piet Colruyt, Dirk Draulans en Jill Peeters zeggen

‘Louis’ verhaal is kritisch en bevlogen. Het geeft een ruim en gebalanceerd – en vlot leesbaar – overzicht van de problematiek.’ – DIRK DRAULANS

‘We eten doorgaans drie keer per dag, en met wát we eten kunnen we de wereld een stukje mooier maken, of net niet. Louis De Jaeger neemt je mee op zoektocht naar de toekomst van de landbouw.’ – JILL PEETERS

‘Meer en meer zie ik nu ook in dat wát we eten en hoe we ons voedsel produceren, een gigantische klimaatimpact heeft. Ieder- een zou dit moeten weten en dankzij boeken als dit rijpen die inzichten ook bij een breder publiek.’ – PIET COLRUYT

Boek release: We eten ons dood (Uitgeverij Houtekiet, 4 oktober)

De laatste 8 jaren van m’n leven was ik op queeste, op zoektocht naar de toekomst van de landbouw. Intuïtief had ik het gevoel dat we weg moesten gaan van chemie, terug naar een natuurlijkere vorm van landbouw.

Maar… vooraleer ik dit van de daken kon schreeuwen moest ik zeker zijn van mijn stuk. Tijdens mijn zoektocht bezocht ik niet alleen het Amerikaanse continent, Marokko, Rusland en Europa. Ik ging ook in gesprek met professoren, (hippie) boeren, Bayer en Monsanto.

Door te luisteren en te voelen naar alle aspecten van de landbouw én ook een jaar te werken als boer (1 dag per week) heb ik een uniek avontuur beleefd dat ik graag deel met de wereld.

Weet jij wat je eet? Waarom je het beter niet/wel zou eten? In dit boek kom je het te weten.

Voor meer info of interviews: bel me gerust op 0474 38 29 38 of mail naar louis@louisdj.com

PERSBERICHT

We eten ons dood van Louis De Jaeger verschijnt 4 oktober
Verander de wereld met iedere hap die je eet

Weet jij wat je eet? Weet je waar het vandaan komt en wat het met je doet? Weet je wat het met onze planeet doet? Dat waren de vragen waar Louis De Jaeger op zijn achttiende mee zat toen hij met zijn schooldiploma in de hand moest kiezen wat hij met zijn toekomst zou doen. Bewogen door de levensverhalen van zijn beide grootmoeders, allebei boerendochters, wil hij de landbouw in. Maar hij wil niet in het klassieke economische landbouwmodel meedraaien, want hij ontdekt dat dit leidt tot roofbouw. Aan de andere kant is hij niet blind voor de globale voedselnoden.

In dit boek neemt Louis De Jaeger je mee op zijn boeiende ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek naar een bewuste ecologische invulling van zijn landbouwersmissie. Een confronterend verhaal dat een aantal ongemakkelijke waarheden blootlegt over wat we eten, wat het met ons doet en wat het met onze planeet doet, maar ook hoopvolle oplossingen geeft zodat ook jij in actie kan komen. Niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor die van onze planeet! Want verandering begint bij jou!

Louis De Jaeger wordt begeleid door accelerator Start it @KBC.

www.louisdejaeger.be/boek 

Story image

Over de auteur
Na een reis van 5 jaar rond de wereld in slow travel modus zag Louis De Jaeger (27) hoe de mensheid de wereld aan het vernielen is. Hij besloot om dit niet zomaar te laten gebeuren. Zijn missie is om de wereld zo duurzaam mogelijk te maken. Hij schreef meer dan 50 opiniestukken over duurzame thema’s, richtte samen met bekende Vlamingen de ByeByeGrass-beweging op en stichtte het tuin-, landbouw- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij tuinen van 20 vierkante meter tot projecten van 200 hectare omvormt over de grenzen heen. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie. www.louisdj.com 

Voor een drukproef of een recensie-exemplaar kan je contact opnemen via promotie@vbku.be.

We eten ons dood is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089249760. Prijs € 21,99. Verschijnt ook als e-book.

Louis De Jaeger Perscontact
Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press Relations Start it @KBC

 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1000 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen