PERSUITNODIGING: DE GROOTSTE START-UP ACCELERATOR VAN HET LAND KOMT NAAR WALLONIË

PERSUITNODIGING: DE GROOTSTE START-UP ACCELERATOR VAN HET LAND KOMT NAAR WALLONIË

Accelerator Start it @KBC geeft het ondernemerschap in Wallonië een boostershot en opent er zijn allereerste co-workingplek: Start it @CBC. Na Vlaanderen en Brussel strijkt het grootste start-up netwerk van het land nu neer in Luik. De nieuwe hub in La Grand Poste moet uitgroeien tot hét kloppend hart van het ecosysteem van innovatieve start-ups en scale-ups. 

We nodigen u graag uit op de lancering van Start it @CBC, op 20 januari vanaf 13 uur.

Op de persconferentie komt u te weten:

 • Welke impact de eerste Waalse tegenhanger van Start it @KBC wil hebben
 • Welke partners mee hun schouders zetten onder het ecosysteem van start-ups en scale-ups 
 • Welke innovatieve start-ups deel uitmaken van de eerste Waalse lichting 
 • Hoe het intensieve acceleratorprogramma dat de start-ups doorlopen er precies uitziet

Programma

 • 13u00: Ontvangst in La Grand Poste
 • 13u30: Start persconferentie
  • Voorstelling van het acceleratorprogramma Start it @CBC en de ambities door de verschillende partners
  • De eerste lichting start-ups wordt onthuld
 • 14u00: officiële opening en gelegenheid voor foto’s en interviews

Locatie
La Grand Poste
Rue de la Régence 61, Liège
Parking: Parking Saint Denis (Pl. St Denis 1, Liège)

U bent van harte welkom om samen met ons het startschot te geven voor dit ambitieuze project.

Omwille van de huidige gezondheidssituatie en de geldende maatregelen vragen we u om uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen bij anne-sophie@manley.eu.
We verzoeken u ook vriendelijk om uw CST-ticket te tonen aan de inkom.


Anne-Sophie Jonkers
Anne-Sophie Jonkers Press Relations Start it @KBC
Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press Relations Start it @KBC
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 1.200 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. De Waalse vestiging Start it @CBC is gelegen in Luik. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture en KBC. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen