PERSUITNODIGING Demo Day: 14 pitches, 2 awards!

PERSUITNODIGING Demo Day: 14 pitches, 2 awards!

Start it @kbc: 3 jaar Belgische start-up-cultuur

Drie jaar geleden gaf Start it @kbc ons land een fikse injectie van innovatief ondernemerschap. Met de oprichting van ’s lands grootste start-up community bracht het een aardverschuiving in de Belgische start-up-cultuur teweeg. Tijdens Demo Day op 30/11 blikken we samen met u terug én vooruit. U krijgt een blik achter de schermen van het community-gebeuren, u ziet 14 veelbelovende start-ups  en scale-ups hun business pitchen én u maakt de uitreiking van 2 business awards mee.

14 Pitches
Een kritisch publiek van 300 captains of industry,  investeerders en ondernemers overtuigen met een innovatief business-idee, en dat op 3 minuten tijd. Die uitdaging gaan 14 Belgische start-ups aan op 30/11 in de Start it @kbc hub in Antwerpen. In ware Silicon Valley-stijl demonstreren de ondernemers tijdens de allereerste Demo Day de durf, het innovatief denken én de public speaking skills die ze zich op korte tijd eigen hebben gemaakt.

2 Awards
Twee start-ups vallen op Demo Day in de prijzen.

De start-up die door het publiek verkozen wordt als beste pitcher gaat naar huis met de Prijs Eddy de Nys, genoemd naar de vorig jaar overleden CFO van Cronos die mee aan de wieg stond van Start it @kbc.

Daarnaast reiken Start it @kbc oprichters Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert de allereerste Start it @kbc Award uit. Daarmee belonen ze de ondernemer die de meeste vooruitgang maakte tijdens de pitch-workshops in de voorbereidingen naar Demo Day.

3 jaar start-up-cultuur in cijfers
Katrien Dewijngaert en Lode Uytterschaut nemen u op Demo Day mee behind the start-up scenes en vertellen u over drie jaar incubatorwerk in België. Wat is hun visie op start-up-land? En waar mag de community zich in 2017 aan verwachten?

Programma
18u30    Verwelkoming met G&T’s en appetizers
19u00    Pitchcompetitie
20u30    Uitreiking Prijs Eddy De Nys door Dirk Deroost, Commercieel Directeur van Cronos
               Uitreiking Start it @kbc Award door Katrien en Lode, Founders van Start it @kbc
20u40    Drie jaar start-up-cultuur in cijfers
20u50    Walking dinner
22u00    Einde

Waar en wanneer?
30 november 2016
KBC-toren - Schoenmarkt 35 - 2000 Antwerpen (3de verdieping)

Klik hier voor een uitgebreid persdossier, met o.a. een overzicht van de 14 start-ups

  • Een exclusieve terugblik op 3 jaar Belgische start-upcultuur?
  • Kennismaken met de pitching skills van 14 high potential start-ups en scale-ups?

Bevestig uw komst naar Demo Day dan vóór 25 november via een mailtje naar saar@contentcats.be.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Perscontact, Start it @kbc
Saar Dietvorst Perscontact, Start it @kbc
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen