PERSUITNODIGING Demo Day: 14 pitches, 2 awards!

PERSUITNODIGING Demo Day: 14 pitches, 2 awards!

Start it @kbc: 3 jaar Belgische start-up-cultuur

Drie jaar geleden gaf Start it @kbc ons land een fikse injectie van innovatief ondernemerschap. Met de oprichting van ’s lands grootste start-up community bracht het een aardverschuiving in de Belgische start-up-cultuur teweeg. Tijdens Demo Day op 30/11 blikken we samen met u terug én vooruit. U krijgt een blik achter de schermen van het community-gebeuren, u ziet 14 veelbelovende start-ups  en scale-ups hun business pitchen én u maakt de uitreiking van 2 business awards mee.

14 Pitches
Een kritisch publiek van 300 captains of industry,  investeerders en ondernemers overtuigen met een innovatief business-idee, en dat op 3 minuten tijd. Die uitdaging gaan 14 Belgische start-ups aan op 30/11 in de Start it @kbc hub in Antwerpen. In ware Silicon Valley-stijl demonstreren de ondernemers tijdens de allereerste Demo Day de durf, het innovatief denken én de public speaking skills die ze zich op korte tijd eigen hebben gemaakt.

2 Awards
Twee start-ups vallen op Demo Day in de prijzen.

De start-up die door het publiek verkozen wordt als beste pitcher gaat naar huis met de Prijs Eddy de Nys, genoemd naar de vorig jaar overleden CFO van Cronos die mee aan de wieg stond van Start it @kbc.

Daarnaast reiken Start it @kbc oprichters Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert de allereerste Start it @kbc Award uit. Daarmee belonen ze de ondernemer die de meeste vooruitgang maakte tijdens de pitch-workshops in de voorbereidingen naar Demo Day.

3 jaar start-up-cultuur in cijfers
Katrien Dewijngaert en Lode Uytterschaut nemen u op Demo Day mee behind the start-up scenes en vertellen u over drie jaar incubatorwerk in België. Wat is hun visie op start-up-land? En waar mag de community zich in 2017 aan verwachten?

Programma
18u30    Verwelkoming met G&T’s en appetizers
19u00    Pitchcompetitie
20u30    Uitreiking Prijs Eddy De Nys door Dirk Deroost, Commercieel Directeur van Cronos
               Uitreiking Start it @kbc Award door Katrien en Lode, Founders van Start it @kbc
20u40    Drie jaar start-up-cultuur in cijfers
20u50    Walking dinner
22u00    Einde

Waar en wanneer?
30 november 2016
KBC-toren - Schoenmarkt 35 - 2000 Antwerpen (3de verdieping)

Klik hier voor een uitgebreid persdossier, met o.a. een overzicht van de 14 start-ups

  • Een exclusieve terugblik op 3 jaar Belgische start-upcultuur?
  • Kennismaken met de pitching skills van 14 high potential start-ups en scale-ups?

Bevestig uw komst naar Demo Day dan vóór 25 november via een mailtje naar saar@contentcats.be.

Contacteer ons
Saar Dietvorst Perscontact, Start it @kbc
Saar Dietvorst Perscontact, Start it @kbc
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen