PERSUITNODIGING: Helpper, baanbrekend zorgplatform voor en door buren, komt naar Gent

PERSUITNODIGING: Helpper, baanbrekend zorgplatform voor en door buren, komt naar Gent

11 oktober 2017, 10u00-11u30| Service-Residentie Mayflower | Derbystraat 20, Sint-Denijs-Westrem

 

Beste journalist,

Naar aanleiding van de lancering van Helpper in Gent nodigen we u uit voor een persmoment in aanwezigheid van Alexander De Croo, Vice-eersteminister en minister van Digitale Agenda, en Mathias De Clercq, Eerste Schepen van Haven, Economie en Ondernemen van de Stad Gent en Vlaams Parlementslid.

Helpper is een revolutionaire oplossing voor een bestaande hulpvraag, op een manier die bovendien betaalbaar is voor de maatschappij, mede dankzij het deeleconomie-initiatief van minister Alexander De Croo. Helpper maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Programma
09u30        Welkom met koffie/thee
10u00        Waarom start-ups van digitale peer-to-peer platformen in België sterker ondersteunen met wet deeleconomie, door Alexander De Croo
10u10        Ondernemers- en startersbeleid van de stad Gent, door Mathias De Clercq
10u20        Hoe Helpper de thuiszorg revolutioneert, door François Gerard, Managing Director Helpper
10u30        Testimonial van een helpper en helppie
10u40        Sprekers steken een helppende hand toe bij Service-Residentie Mayflower
10u50        Interviews
11u30        Einde

Praktisch
Woensdag 11 oktober 2017 van 10u00 tot 11u30.
Service-Residentie Mayflower, Derbystraat 20, 9051 Sint-Denijs-Westrem.

  • Autostrade E40, afrit 14 'Expo'.
  • Of Buitenring R4 volg 'Expo'.
  • U kunt parkeren op de bezoekersparking of in de straat aan de voorzijde van Service-Residentie Mayflower.

Alvast dank om uw aanwezigheid te bevestigen via hello@helpper.be.

Tot dan!

////

Over Helpper
Helpper is een digitaal platform dat buurtbewoners verbindt: enerzijds mensen die thuis hulp kunnen gebruiken en anderzijds hun buren die een verschil willen maken door te helpen. Door een beroep te doen op buurtbewoners en hen te vergoeden voor hun hulp, wil Helpper thuishulp toegankelijker maken voor ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap en drukbezette ouders. Helpper maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.

Contacteer ons
Bruno Fierens Persverantwoordelijke
Bruno Fierens Persverantwoordelijke
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen