PERSUITNODIGING: Housewarming gloednieuwe Brusselse hub Start it @KBC

PERSUITNODIGING: Housewarming gloednieuwe Brusselse hub Start it @KBC

9 november 2017 | 17u00-21u00 | Havenlaan 8, Molenbeek

  • Dubbel zoveel capaciteit, in het hart van de boomende Brusselse Kanaalzone
  • Focus op internationalisering en diversiteit
Beste journalist,

Start it @KBC verhuist zijn Brusselse vestiging naar een gloednieuwe, dubbel zo grote coworking space in de Brusselse kanaalzone. Als grootste accelerator van België willen we er verder onze stempel drukken op de bloeiende start-up scene in de hoofdstad. Met nóg meer internationale focus, en met nóg meer oog voor diversiteit.

Blokkeer dus snel 9 november in je agenda, want dan ben je van harte welkom op de housewarming party om onze nieuwe Brusselse hub mee te vieren.

Brussel is ‘hot as hell’ voor ondernemers. Nadat Start it @KBC in september 2015 zijn hub opende in de Europese wijk, vonden almaar meer start-ups hun weg naar de accelerator. En die begon uit zijn voegen te barsten. Hoog tijd dus om te verhuizen, naar een locatie van wel 800m²!

Nieuw adres: Havenlaan 8 in Molenbeek, vlakbij Tour & Taxis.

Internationaal en divers
Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: “Brussel is dankzij de centrale ligging en Europese instellingen een aantrekkelijke uitvalsbasis voor start-ups uit alle continenten. Onze start-upcommunity telt nu al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. En het komende jaar trekken we nóg meer de kaart van internationalisering en diversiteit. We zijn sinds kort lid van GAN (Global Accelerator Network), een club van topacceleratoren uit de hele wereld. Daardoor kunnen we onze start-ups heel wat extra voordelen bieden, zoals het gratis verkennen van nieuwe, internationale markten. Daarnaast blijven we ook sterk focussen op meer vrouwelijk ondernemerschap.”

Nieuw team
Bij een nieuwe locatie hoort ook een nieuw team met een al even internationale uitstraling: Anna Thomlinson loopt – letterlijk – vooruit op de Brexit en ruilde de UK voor Brussel. Ze brengt een pak expertise en een schat aan internationale contacten mee. En Laura Lumingu kent alle facetten van het leven in de hoofdstad. Zij zet als nieuwe community manager haar thesis over Gender Diversity kracht bij in de nieuwe Brusselse hub.

Openingsavond
Wie op de avond van 9 november binnenloopt in de nieuwe hub op de Havenlaan krijgt een mooi voorsmaakje van het potentieel dat de Brusselse start-up scene te bieden heeft. De ondernemers geven demo’s en lichten persoonlijk hun innovaties toe. Naast de expo podcasten we ook live het panelgesprek met enkele van onze Brusselse toppers.

Programma

  • 17u00     Persvoorstelling: expo start-ups. Foto’s en interviews mogelijk met de start-ups en het Start it @KBC-team
  • 18u00     Deuren open voor het publiek, met doorlopende expo
  • 18u30     Welkom door Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC & community managers Anna Thomlinson en Laura Lumingu over internationalisering en diversiteit
  • 19u15     Panelgesprek (live podcast) ‘start-up life’ met Hassan Al Hilou, founder AGE Consultancy, Ingrid Renders, founder Maison Slash en Aline Muylaert, founder CitizenLab
  • 21u00     Einde

Wij voorzien start-up food & drinks, en natuurlijk kan je ook uitgebreid netwerken met de Brusselse start-up community.

Praktisch
9 november 2017, van 17u tot 21u
Havenlaan 8, 1080 Molenbeek

Bent je er graag bij? Bevestig dan ajb je komst via startit@contentcats.be.

Tot dan,
Start it @KBC

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen