PERSUITNODIGING KICK-OFF: Leerlingen VKO Opwijk in de bres voor duurzaamheid

PERSUITNODIGING KICK-OFF: Leerlingen VKO Opwijk in de bres voor duurzaamheidBeste journalist,

Wat is de impact van vlees of andere dierlijke producten? Hoe groot is je voetafdruk als je met de wagen rijdt? Verbruiken opladers die in de stekker blijven steken veel energie?

95 leerlingen van het zesde jaar van VKO Opwijk ontdekken het komende half jaar het antwoord op al deze vragen. Op 18 januari starten ze met een ecologische Challenge. De For Good app op hun smartphone monitort hun voetafdruk en vertelt hen hoeveel planeten ze zouden verbruiken als iedereen leeft zoals zij. Gaandeweg krijgen ze tips om op een groenere manier te leven. Dat gaat van advies over voeding en energie tot praktische oplossingen voor alternatieve vormen van transport. Op hun eigen Challenge-website volgen en vergelijken ze de totale voetafdruk van alle klassen.

For Good en VKO Opwijk nodigen u uit voor de kick-off van hun Challenge op dinsdag 17 januari 2017.

Programma
15u30   Welkomstwoord door Directrice Lucienne De Smedt
15u35   Woordje door de afgevaardigde van de gemeente Opwijk
15u40   Introductie VKO Opwijk Challenge door For Good
16u15   Praktische opstart Challenge & vragen
16u30   Interviews met leerlingen VKO Opwijk, de Directrice en Maarten Desmet van For Good
17u00   Einde 

Adres
Karenveldstraat 23, 1745 Opwijk

Alvast bedankt om uw komst te bevestigen voor 13 januari 2017 via OnePlanet@for-good.be.

Tot dan!
For Good en VKO Opwijk 
 

Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen