PERSUITNODIGING: Maand van de mobiliteit - GOB en Cycle Valley promoten elektrische fiets bij medewerkers in Brussel

PERSUITNODIGING: Maand van de mobiliteit - GOB en Cycle Valley promoten elektrische fiets bij medewerkers in Brussel

7 september 2017 | vanaf 8u30 | CCN gebouw, Vooruitgangstraat 80, Brussel

 

Beste journalist,

De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) organiseert op donderdag 7 september 2017 een interactieve workshop rond het gebruik van elektrische fietsen. De workshop is bestemd voor de medewerkers van GOB. Nadien kunnen zij ook deelnemen aan begeleide fietstochten doorheen de stad.

De opleiding wordt gegeven door Wim Roels, oprichter van Cycle Valley, de start-up die instaat voor zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven en organisaties, inclusief levering, onderhoud, verzekering en pechbijstand. Cycle Valley maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

GOB organiseert de workshop om zijn medewerkers vertrouwd te maken met elektrische fietsen. En wie wil, kan zijn fiets nadien ook huren.

Bjorn Stevens, Eco-Mobility Manager bij GOB:  “We organiseren de workshop en fietstochtjes om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om met de fiets naar het werk te komen. We informeren hen over het gemak en de efficiëntie van elektrisch fietsen, maar ook over de mogelijke hindernissen die ze onderweg tegenkomen. Zo krijgen de mensen meer vertrouwen en zullen ze sneller overtuigd zijn om de fiets te gebruiken in het kader van woon-werkverkeer.”

Wim Roels, oprichter van Cycle Valley: “Met dit project zet GOB in op duurzaamheid en leefbaarheid, Brussel als stad van de toekomst, en dat past volledig binnen onze visie. We willen meer mensen laten proeven van de voordelen en het gemak van fietsen in en rond de stad.”

Programma
8u30          Verwelkoming deelnemers
9u00          Start workshop
9u45          Verplaatsing naar Simon Bolivarplein voor fietstochten
10u00        Start groep 1 begeleide fietstocht door Brussel
11u30        Start groep 2 begeleide fietstocht door Brussel
14u00        Start groep 3 begeleide fietstocht door Brussel
15u30        Start groep 4 begeleide fietstocht door Brussel
17u00        Einde

Interviews mogelijk met Wim Roels van Cycle Valley en met de medewerkers van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel vanaf 8u00.

Praktisch
7 september 2017, vanaf 8u00
Workshop: CCN gebouw, Vooruitgangstraat 80, 1030 Brussel - verdieping 1,5 in zaal Atomium
Fietstochten: Simon Bolivarplein, 1000 Brussel

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw komst via wim.roels@cyclevalley.be of +32 472 31 45 28.

////////////////////////////

Over Cycle Valley
Cycle Valley staat voor zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven en steden, inclusief levering, onderhoud, verzekering en pechbijstand. Dit zowel onder de vorm van leasing, huur of aankoop. Cycle Valley maakt deel uit van Start it @kbc en The Birdhouse.

Contacteer ons
Nathalie Boileau Founding Mother, Cycle Valley
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen