PERSUITNODIGING: Maand van de mobiliteit - GOB en Cycle Valley promoten elektrische fiets bij medewerkers in Brussel

PERSUITNODIGING: Maand van de mobiliteit - GOB en Cycle Valley promoten elektrische fiets bij medewerkers in Brussel

7 september 2017 | vanaf 8u30 | CCN gebouw, Vooruitgangstraat 80, Brussel

Dinsdag 5 september 2017 —  

Beste journalist,

De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) organiseert op donderdag 7 september 2017 een interactieve workshop rond het gebruik van elektrische fietsen. De workshop is bestemd voor de medewerkers van GOB. Nadien kunnen zij ook deelnemen aan begeleide fietstochten doorheen de stad.

De opleiding wordt gegeven door Wim Roels, oprichter van Cycle Valley, de start-up die instaat voor zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven en organisaties, inclusief levering, onderhoud, verzekering en pechbijstand. Cycle Valley maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

GOB organiseert de workshop om zijn medewerkers vertrouwd te maken met elektrische fietsen. En wie wil, kan zijn fiets nadien ook huren.

Bjorn Stevens, Eco-Mobility Manager bij GOB:  “We organiseren de workshop en fietstochtjes om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om met de fiets naar het werk te komen. We informeren hen over het gemak en de efficiëntie van elektrisch fietsen, maar ook over de mogelijke hindernissen die ze onderweg tegenkomen. Zo krijgen de mensen meer vertrouwen en zullen ze sneller overtuigd zijn om de fiets te gebruiken in het kader van woon-werkverkeer.”

Wim Roels, oprichter van Cycle Valley: “Met dit project zet GOB in op duurzaamheid en leefbaarheid, Brussel als stad van de toekomst, en dat past volledig binnen onze visie. We willen meer mensen laten proeven van de voordelen en het gemak van fietsen in en rond de stad.”

Programma
8u30          Verwelkoming deelnemers
9u00          Start workshop
9u45          Verplaatsing naar Simon Bolivarplein voor fietstochten
10u00        Start groep 1 begeleide fietstocht door Brussel
11u30        Start groep 2 begeleide fietstocht door Brussel
14u00        Start groep 3 begeleide fietstocht door Brussel
15u30        Start groep 4 begeleide fietstocht door Brussel
17u00        Einde

Interviews mogelijk met Wim Roels van Cycle Valley en met de medewerkers van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel vanaf 8u00.

Praktisch
7 september 2017, vanaf 8u00
Workshop: CCN gebouw, Vooruitgangstraat 80, 1030 Brussel - verdieping 1,5 in zaal Atomium
Fietstochten: Simon Bolivarplein, 1000 Brussel

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw komst via wim.roels@cyclevalley.be of +32 472 31 45 28.

////////////////////////////

Over Cycle Valley
Cycle Valley staat voor zorgeloze fietsoplossingen voor bedrijven en steden, inclusief levering, onderhoud, verzekering en pechbijstand. Dit zowel onder de vorm van leasing, huur of aankoop. Cycle Valley maakt deel uit van Start it @kbc en The Birdhouse.

Wim Roels Founding Father at Cycle Valley
Nathalie Boileau Founding Mother at Cycle Valley
Saar Dietvorst Start it @kbc