PERSUITNODIGING: Oostende lanceert acceleratieprogramma start-ups

PERSUITNODIGING: Oostende lanceert acceleratieprogramma start-ups

22 augustus, 12u45-14u00 | Hendrik Baelskaai 36 | Oostende

Oostende is binnenkort drie dagen lang het epicentrum van het Belgische start-up landschap. Start it @kbc tovert zichzelf om tot Start it @kbSEA, en verhuist de hele start-up community op 22, 23 en 24 augustus naar het Kursaal Oostende. Op de eerste dag, #moneyday, stelt Economisch Huis van de stad Oostende zijn acceleratieprogramma voor innovatieve start-ups voor. Dat houdt onder andere een startbudget van 20.000 euro in. 

“We hebben als stad vroeger vooral ingezet op bedrijven die snel jobs kunnen genereren. Voortaan is er een tweesporenstrategie, waarbij we zuivere innovatie met kans op een economische bedrijvigheid actief ondersteunen. Want de economie verandert snel en we willen pro-actief inspelen op nieuwe kansen op regionale economische groei”, vertelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Het is geen toeval dat Start it @kbc en de stad Oostende voor het tweede jaar op rij samenwerken. 

Start it @kbc is een start-up pionier die wij aanvullen met onze eigen troeven: een premiesysteem voor start-ups, verschillende bedrijvencentra, trekkers op vlak van nieuwe en blauwe energie, marinewetenschap en bouwkunde, gekoppeld aan een gezonde werk- en woonomgeving zonder files”, zegt Sabine Friederichs, voorzitster van het Economisch Huis Oostende.

Het Economisch Huis wil dit jaar minstens tien startups of doorgroeiers aantrekken. 

Praktisch
We nodigen u van harte uit op dinsdag 22 augustus vanaf 12u45 aan de Hendrik Baelskaai 36 in Oostende.

Programma
12u45    Onthaal
13u00    Welkom door Lode Uytterschaut, founder Start it @kbc
13u15    Toelichting start-up strategie door Johan Vande Lanotte, Burgemeester Oostende, en Sabine Friederichs, voorzitster Economisch Huis Oostende
13u35    Interviews
14u00    Uitzwaaien investeerders en start-ups ‘Sail with Investors’, een matchmaking boottrip met start-ups en investeerders die op zoek zijn naar nieuwe investeringsopportuniteiten. 

Wilt u de persconferentie bijwonen? Bevestig dan aub uw aanwezigheid via startit@contentcats.be.

U bent eveneens welkom op de andere evenementen van Start it @kbSEA, die u de gelegenheid geven om op een informele manier de mooiste start-up-verhalen te sprokkelen.

  • Ontmoet tal van innovatieve start-ups in de pop up coworking ruimte van het Kursaal Oostende
  • Loop mee met startups en hun coaches tijdens Run with your Startup
  • Kom luisteren naar het Founders’ dilemma van Bart Vander Roost, voormalig CEO start-up neoScores/Gustaf, en huidig CEO van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen
  • Vergezel de drie CEO’s on the beach die hun ervaringen delen met start-ups
  • Laat je inspireren door ‘Straffe Madam’ Nathalie Sintobin, Vrouwelijk Ondernemer van het Jaar en founder van Frucon2, een e-commerce bedrijf met klanten wereldwijd.
  • Niet te missen: drie Belgische top sales coaches die de start-ups enthousiasmeren tijdens hun Sales Strategy workshop
  • ...

U vindt het volledige persprogramma van Start it @kbSEA in bijlage.
Contacteer ons, en wij helpen u graag bij het samenstellen van een programma op maat.

 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen