PERSUITNODIGING: Opening Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk

PERSUITNODIGING: Opening Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk

17 april 2018, 16u | Loods op Kortrijk Weide | Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk

 

Beste journalist,

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Kortrijk, Start it @KBC en vzw Hangar K nodigen u van harte uit op de opening van Hangar K, de nieuwe accelerator in Kortrijk.

Programma
16u00: Persconferentie 

  • Intro en cijfers door Piet Verhoeve, CEO Hangar K en Vincent Van Quickenborne, burgemeester 
  • Voorstelling starters (Curious Cats, Staenis en Greygin - Play it Safe)
  • Rondleiding
  • Mogelijkheid tot interview/foto

19u00: Academische zitting door Piet Verhoeve, CEO Hangar K

Met keynotes van:

Met pitches van Start it @KBC-start-ups: 

Jill Vanparys en Daisy Bohyn zijn de winnaars van de Start it @KBC Award tijdens de Demo Day 2017.

20u45: Officiële opening Hangar K door de heer Charles Michel, premier en de heer Alexander De Croo, minister voor Digitale Agenda in aanwezigheid van de heer Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en mevrouw Marie Christine Marghem, minister van Energie, Milieu en Duurzame Ontwikkeling

21u00: Walking dinner

Praktisch
Dinsdag 17 april 2018, vanaf 16 uur
Loods op Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk
Parking Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein (inrit via rondpunt Burgemeester Lambrechtlaan)

Bent u er graag bij? Bevestig dan a.u.b. uw aanwezigheid vóór 12 april via startit@contentcats.be.

Tot dan!

Piet Verhoeve, CEO Hangar K
Yves Vanneste, Waarnemend Stadssecretaris Kortrijk
Rudolf Scherpereel, Schepen van Economie Kortrijk
Arne Vandendriessche, Schepen van Gebouwen Kortrijk
Vincent van Quickenborne, Burgemeester Kortrijk
Lode Uytterschaut, Founder Start it @KBC

////////

Over Hangar K
Hangar K is de nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het eerste West-Vlaamse open ecosysteem brengt alle innovatieve spelers samen in één ruimte van 2.100 m². Hangar K focust op digitale technologie in de maakindustrie, het onderwijs en de opleidingen. Het is de bedoeling samenwerkingen te creëren tussen starters, bestaande bedrijven en kennisinstellingen. Tot de vzw behoren onder meer vier private partners (Cronos, Barco, UNILIN en Start it @KBC) en vier onderwijsinstellingen (KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, UGent Campus Kortrijk, VIVES en Howest). Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen