PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

Maandag 27 maart 2017 — 27 maart │ 12u30 - 14u00 │Demonstratie onder de Stadshal van Gent, Emile Braunplein, 9000 Gent

Gent - Begin april lanceert Gent een uniek project waarbij hun medewerkers voortaan elektrische bakfietsen, of zogenaamde cargofietsen, kunnen gebruiken. Het initiatief kadert in het ambitieuze mobiliteitsplan van de stad. Dat betekent dat de medewerkers van o.a. de groendienst en bibliotheek De Krook vanaf nu ladingen kunnen vervoeren zonder gebruik te maken van een wagen.

Op 27 maart zullen de medewerkers van de Stad Gent verschillende types cargofietsen testen onder de Stadshal. Naast de cargofietsen stelt Cycle Valley, de start-up die full service fietsoplossingen aanbiedt, ook de verschillende andere elektrische fietsen voor die de stad in gebruik gaat nemen.

Wim Roels, oprichter van Cycle Valley: “We gaan voor de stad Gent elektrische fietsenparken organiseren en beheren, net zoals leasingmaatschappijen dat doen: we regelen de verzekering, onderhouden en repareren ter plaatse en werken enkel met de nieuwste technologieën en beste elektrische fietsmerken. Met Cycle Valley richten we ons op de steden en bedrijven van de toekomst, die inzetten op duurzaamheid, leefbaarheid, efficiëntie en kwaliteit.

Cycle Valley maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Programma demonstratie cargofietsen

  • 12u30    Persvoorstelling cargofietsen en elektrische mobiliteitsoplossingen (scooters, fietsen, vouwfietsen, speedbikes) & testritten met medewerkers stad Gent
  • ​14u00    Einde

Interviews mogelijk met Wim Roels van Cycle Valley en met de medewerkers van de stad Gent.

Praktisch
27 maart
Stadshal, Emile Braunplein
9000 Gent

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw komst via e-mail aan wim.roels@cyclevalley.be of via +32 472 31 45 28.