PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

27 maart │ 12u30 - 14u00 │Demonstratie onder de Stadshal van Gent, Emile Braunplein, 9000 Gent

Gent - Begin april lanceert Gent een uniek project waarbij hun medewerkers voortaan elektrische bakfietsen, of zogenaamde cargofietsen, kunnen gebruiken. Het initiatief kadert in het ambitieuze mobiliteitsplan van de stad. Dat betekent dat de medewerkers van o.a. de groendienst en bibliotheek De Krook vanaf nu ladingen kunnen vervoeren zonder gebruik te maken van een wagen.

Op 27 maart zullen de medewerkers van de Stad Gent verschillende types cargofietsen testen onder de Stadshal. Naast de cargofietsen stelt Cycle Valley, de start-up die full service fietsoplossingen aanbiedt, ook de verschillende andere elektrische fietsen voor die de stad in gebruik gaat nemen.

Wim Roels, oprichter van Cycle Valley: “We gaan voor de stad Gent elektrische fietsenparken organiseren en beheren, net zoals leasingmaatschappijen dat doen: we regelen de verzekering, onderhouden en repareren ter plaatse en werken enkel met de nieuwste technologieën en beste elektrische fietsmerken. Met Cycle Valley richten we ons op de steden en bedrijven van de toekomst, die inzetten op duurzaamheid, leefbaarheid, efficiëntie en kwaliteit.

Cycle Valley maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Programma demonstratie cargofietsen

  • 12u30    Persvoorstelling cargofietsen en elektrische mobiliteitsoplossingen (scooters, fietsen, vouwfietsen, speedbikes) & testritten met medewerkers stad Gent
  • ​14u00    Einde

Interviews mogelijk met Wim Roels van Cycle Valley en met de medewerkers van de stad Gent.

Praktisch
27 maart
Stadshal, Emile Braunplein
9000 Gent

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw komst via e-mail aan wim.roels@cyclevalley.be of via +32 472 31 45 28.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen