PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

PERSUITNODIGING: Stad Gent en Cycle Valley lanceren uniek project met elektrische bakfietsen voor interne diensten

27 maart │ 12u30 - 14u00 │Demonstratie onder de Stadshal van Gent, Emile Braunplein, 9000 Gent

Gent - Begin april lanceert Gent een uniek project waarbij hun medewerkers voortaan elektrische bakfietsen, of zogenaamde cargofietsen, kunnen gebruiken. Het initiatief kadert in het ambitieuze mobiliteitsplan van de stad. Dat betekent dat de medewerkers van o.a. de groendienst en bibliotheek De Krook vanaf nu ladingen kunnen vervoeren zonder gebruik te maken van een wagen.

Op 27 maart zullen de medewerkers van de Stad Gent verschillende types cargofietsen testen onder de Stadshal. Naast de cargofietsen stelt Cycle Valley, de start-up die full service fietsoplossingen aanbiedt, ook de verschillende andere elektrische fietsen voor die de stad in gebruik gaat nemen.

Wim Roels, oprichter van Cycle Valley: “We gaan voor de stad Gent elektrische fietsenparken organiseren en beheren, net zoals leasingmaatschappijen dat doen: we regelen de verzekering, onderhouden en repareren ter plaatse en werken enkel met de nieuwste technologieën en beste elektrische fietsmerken. Met Cycle Valley richten we ons op de steden en bedrijven van de toekomst, die inzetten op duurzaamheid, leefbaarheid, efficiëntie en kwaliteit.

Cycle Valley maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Programma demonstratie cargofietsen

  • 12u30    Persvoorstelling cargofietsen en elektrische mobiliteitsoplossingen (scooters, fietsen, vouwfietsen, speedbikes) & testritten met medewerkers stad Gent
  • ​14u00    Einde

Interviews mogelijk met Wim Roels van Cycle Valley en met de medewerkers van de stad Gent.

Praktisch
27 maart
Stadshal, Emile Braunplein
9000 Gent

Wilt u er graag bij zijn? Bevestig dan uw komst via e-mail aan wim.roels@cyclevalley.be of via +32 472 31 45 28.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen