PERSUITNODIGING: Start-up bcheck krijgt financiering voor innovatieve monitoring van verwarmingsketels

PERSUITNODIGING: Start-up bcheck krijgt financiering voor innovatieve monitoring van verwarmingsketels

Luminus en finance&invest.brussels investeren in IoT en AI voor de woningmarkt

 

9 oktober 2019, 10u30 – 12u30u | Start it @KBC,  Havenlaan 8, 1180 Brussel

bcheck heeft een systeem met sensoren ontwikkeld dat eenvoudig op een boiler wordt bevestigd om de werking en efficiëntie ervan te monitoren. Dankzij dit innovatieve systeem krijg je relevante voorspellingen over mogelijke problemen met een installatie. 

finance&invest.brussels investeert in bcheck. Het project sluit perfect aan bij de strategische ambities van de investeerder, want de jonge, innoverende Brusselse onderneming heeft een belangrijke technologische oplossing ontwikkeld die meteen ook energiearmoede kan helpen voorkomen.

Luminus geeft binnen zijn innovatieplatform #next vernieuwende ideeën de kans om verder te ontwikkelen. Overtuigd van het potentieel van bcheck investeerde de energieleverancier al zo’n 1 miljoen euro in de ontwikkeling van de start-up.

Start it @KBC, België’s grootste accelerator, werkte nauw samen met Luminus binnen het kader van haar corporate incubation programma. Via Start it @KBC kregen de oprichters van bcheck toegang tot een netwerk van mentoren en experten die de ontwikkeling van hun bedrijf hielpen versnellen.

Wij nodigen u van harte uit op de persvoorstelling van bcheck, waar de volgende mensen het woord zullen nemen:

  • Jacques Bolzer, co-founder en CEO van bcheck
  • Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus
  • Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels
  • Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC 

Noteer 9 oktober alvast in uw agenda. Wij hopen u dan te mogen begroeten.

Mogen wij om organisatorische redenen vragen om uw aanwezigheid uiterlijk 7/9 te bevestigen via mail: peter.dercon.ext@luminus.be of nathalie@contentcats.be 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen