PERSUITNODIGING: Start-up bcheck krijgt financiering voor innovatieve monitoring van verwarmingsketels

PERSUITNODIGING: Start-up bcheck krijgt financiering voor innovatieve monitoring van verwarmingsketels

Luminus en finance&invest.brussels investeren in IoT en AI voor de woningmarkt

 

9 oktober 2019, 10u30 – 12u30u | Start it @KBC,  Havenlaan 8, 1180 Brussel

bcheck heeft een systeem met sensoren ontwikkeld dat eenvoudig op een boiler wordt bevestigd om de werking en efficiëntie ervan te monitoren. Dankzij dit innovatieve systeem krijg je relevante voorspellingen over mogelijke problemen met een installatie. 

finance&invest.brussels investeert in bcheck. Het project sluit perfect aan bij de strategische ambities van de investeerder, want de jonge, innoverende Brusselse onderneming heeft een belangrijke technologische oplossing ontwikkeld die meteen ook energiearmoede kan helpen voorkomen.

Luminus geeft binnen zijn innovatieplatform #next vernieuwende ideeën de kans om verder te ontwikkelen. Overtuigd van het potentieel van bcheck investeerde de energieleverancier al zo’n 1 miljoen euro in de ontwikkeling van de start-up.

Start it @KBC, België’s grootste accelerator, werkte nauw samen met Luminus binnen het kader van haar corporate incubation programma. Via Start it @KBC kregen de oprichters van bcheck toegang tot een netwerk van mentoren en experten die de ontwikkeling van hun bedrijf hielpen versnellen.

Wij nodigen u van harte uit op de persvoorstelling van bcheck, waar de volgende mensen het woord zullen nemen:

  • Jacques Bolzer, co-founder en CEO van bcheck
  • Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus
  • Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels
  • Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC 

Noteer 9 oktober alvast in uw agenda. Wij hopen u dan te mogen begroeten.

Mogen wij om organisatorische redenen vragen om uw aanwezigheid uiterlijk 7/9 te bevestigen via mail: peter.dercon.ext@luminus.be of nathalie@contentcats.be 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen