PERSUITNODIGING: Verhuis uw redactie naar het pop-up epicentrum van de Belgische start-up scene aan zee

PERSUITNODIGING: Verhuis uw redactie naar het pop-up epicentrum van de Belgische start-up scene aan zee

Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12, Oostende | 22-24 augustus 2017

De kust is binnenkort drie dagen lang het epicentrum van het Belgische start-up landschap. Start it @kbc tovert zichzelf om tot Start it @kbSEA, en verhuist de hele start-up community op 22, 23 en 24 augustus naar Oostende. We nodigen u uit om uw redactie, of minstens uw eigen bureau, mee naar zee te verhuizen voor de beste start-up verhalen.

Start it @kbSEA nodigt de hele Belgische start-up community uit in Oostende. Een uitgelezen kans om de start-ups informeel te leren kennen, te ontdekken wat hen inspireert en wat hun next steps zijn. U ontmoet er ook tal van ondernemers en investeerders die verhalen zullen delen over hun eigen successen én mislukkingen, en de start-ups met raad en daad bijstaan. Worden verwacht: Frank Maene (Volta Ventures), Philip Cracco (Groep Versluys), Bart Van Der Roost (Gustaf), Nathalie Sintobin (Frucon ²),... Ook Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende, maakt zijn opwachting.

Start it @kbSEA is opgebouwd rond drie themadagen:

  • Moneyday (dinsdag 22 augustus): met een zeiltocht die start-ups en investeerders samen de zee op stuurt, een workshop die het funding landschap in kaart brengt en een inspiratiesessie rond crowdfunding.
  • Teamday (woensdag 23 augustus): met workshops rond founders’ dilemma’s en team management, met CEO’s on the beach die vanuit hun strandstoel hun ervaringen delen, en met een voetbaltornooi en pizza’s om de dag af te sluiten.
  • Salesday (donderdag 24 augustus): met Straffe Madammen, een workshop door België’s beste sales coaches en met start-up founders die tijdens de afterparty zelf achter de draaitafels kruipen.

Alle Belgische start-ups kunnen zich inschrijven voor Start it @kbSEA via www.startit.be/sea.

Praktisch
Breng uw redactie één, twee of drie dagen onder bij Start it @kbSEA, en beleef de drive en de creativiteit van de Belgische start-up community vanop de eerste rij. Met zicht op zee. Pik er de onderwerpen en start-ups uit die u aanspreken, en maak er de boeiendste en meest inspirerende reportages over.

We reserveren voor u graag een plek in onze co-workingspace in de lounge van het casino Kursaal. Wi-Fi is voorzien, drank, fruit en ondernemersverhalen die er gewoon voor het grijpen liggen.

U bent ook van harte welkom op het persmoment dat de stad Oostende en Start it @kbSEA organiseren op dinsdag 22 augustus om 13u aan de Hendrik Baelskaai 36, waar om 14u de zeilboot met start-ups en investeerders het ruime sop kiest.

Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten via startit@contentcats.be of +32 468 19 75 07, en we helpen u bij het samenstellen van een programma op maat.

Kijk voor meer informatie ook in het bijgevoegde persoverzicht.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 650 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen