PERSUITNODIGING: Verhuis uw redactie naar het pop-up epicentrum van de Belgische start-up scene aan zee

PERSUITNODIGING: Verhuis uw redactie naar het pop-up epicentrum van de Belgische start-up scene aan zee

Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12, Oostende | 22-24 augustus 2017

De kust is binnenkort drie dagen lang het epicentrum van het Belgische start-up landschap. Start it @kbc tovert zichzelf om tot Start it @kbSEA, en verhuist de hele start-up community op 22, 23 en 24 augustus naar Oostende. We nodigen u uit om uw redactie, of minstens uw eigen bureau, mee naar zee te verhuizen voor de beste start-up verhalen.

Start it @kbSEA nodigt de hele Belgische start-up community uit in Oostende. Een uitgelezen kans om de start-ups informeel te leren kennen, te ontdekken wat hen inspireert en wat hun next steps zijn. U ontmoet er ook tal van ondernemers en investeerders die verhalen zullen delen over hun eigen successen én mislukkingen, en de start-ups met raad en daad bijstaan. Worden verwacht: Frank Maene (Volta Ventures), Philip Cracco (Groep Versluys), Bart Van Der Roost (Gustaf), Nathalie Sintobin (Frucon ²),... Ook Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende, maakt zijn opwachting.

Start it @kbSEA is opgebouwd rond drie themadagen:

  • Moneyday (dinsdag 22 augustus): met een zeiltocht die start-ups en investeerders samen de zee op stuurt, een workshop die het funding landschap in kaart brengt en een inspiratiesessie rond crowdfunding.
  • Teamday (woensdag 23 augustus): met workshops rond founders’ dilemma’s en team management, met CEO’s on the beach die vanuit hun strandstoel hun ervaringen delen, en met een voetbaltornooi en pizza’s om de dag af te sluiten.
  • Salesday (donderdag 24 augustus): met Straffe Madammen, een workshop door België’s beste sales coaches en met start-up founders die tijdens de afterparty zelf achter de draaitafels kruipen.

Alle Belgische start-ups kunnen zich inschrijven voor Start it @kbSEA via www.startit.be/sea.

Praktisch
Breng uw redactie één, twee of drie dagen onder bij Start it @kbSEA, en beleef de drive en de creativiteit van de Belgische start-up community vanop de eerste rij. Met zicht op zee. Pik er de onderwerpen en start-ups uit die u aanspreken, en maak er de boeiendste en meest inspirerende reportages over.

We reserveren voor u graag een plek in onze co-workingspace in de lounge van het casino Kursaal. Wi-Fi is voorzien, drank, fruit en ondernemersverhalen die er gewoon voor het grijpen liggen.

U bent ook van harte welkom op het persmoment dat de stad Oostende en Start it @kbSEA organiseren op dinsdag 22 augustus om 13u aan de Hendrik Baelskaai 36, waar om 14u de zeilboot met start-ups en investeerders het ruime sop kiest.

Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten via startit@contentcats.be of +32 468 19 75 07, en we helpen u bij het samenstellen van een programma op maat.

Kijk voor meer informatie ook in het bijgevoegde persoverzicht.

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen