PERSUITNODIGING: verwachtingskloof tussen bedrijven en starters

12 juni, 10u-11u30 | Agoria Brussel (Bluepoint) | August Reyerslaan 80, Brussel

 

Beste journalist,

Wanneer het over de arbeidsmarkt gaat, ligt de focus enerzijds steeds op de War for Talent en de mismatch tussen de competenties die werkgevers nodig hebben, en anderzijds de competenties aanwezig op de arbeidsmarkt en afgeleverd door scholen. Maar er is, naast deze competentiekloof, een kloof die minstens zo belangrijk is én ernstig wordt onderschat: de verwachtingskloof.

Het internationale marktonderzoeksbureau Gallup geeft al langer aan dat omwille van de verwachtingskloof 1 op de 2 starters binnen het jaar al uitkijkt naar ander werk. Voor het eerst zijn er nu cijfers die aangeven hoe diep die kloof is in Vlaanderen.

Kazi, Agoria, HR Tech Valley, VDAB, Syntra Vlaanderen, Sweco, Microsoft, Thomas More en Student.be nodigen u graag uit voor de persconferentie waarop we deze Vlaamse cijfers zullen voorstellen en toelichten vanuit het standpunt van werkgevers, starters, onderwijsinstellingen en arbeidsmarkt-experts. Start-up Student.be maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. 

Daarnaast lanceren we ook de “Witte Raaf-check”, een online instrument voor Vlaamse werkgevers om op voorhand de eigen verwachtingen af te toetsen met die van hoogopgeleide technologische starters, een van de grootste knelpunten op de hedendaagse arbeidsmarkten.

Sprekers

  • Agoria, werkgeversfederatie v.d. technologische industrie – Jeroen Franssen, Lead Expert Talent & Labour Market
  • Kazi - Nikolaas Bellens, CEO
  • HR Tech Valley – Jochen Bessemans, Community Manager
  • Sweco – Davy Bollansee, HR Business Partner
  • Student.be – Florence Loumaye, Partner
  • Thomas More – Karel Van Roy, Algemeen Directeur Antwerpen-Mechelen
  • Syntra Vlaanderen – Bruno Tindemans, CEO
  • VDAB – Fons Leroy, Afgevaardigd bestuurder
  • Microsoft – Dirk Kooreman, Manager & Evangelist

Praktisch
Dinsdag 12 juni, 10u-11u30
Agoria Brussel (Bluepoint), August Reyerslaan 80, 1030 Brussel

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid en staan graag klaar om uw vragen te beantwoorden. Persoonlijke interviews kunnen op afspraak aansluitend ingepland worden.

Voor meer info kan u terecht bij:
Nikolaas Bellens, CEO Kazi NV | nikolaas.bellens@kazi.be | +32 473 24 09 04 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen