PERSUITNODIGING: verwachtingskloof tussen bedrijven en starters

12 juni, 10u-11u30 | Agoria Brussel (Bluepoint) | August Reyerslaan 80, Brussel

 

Beste journalist,

Wanneer het over de arbeidsmarkt gaat, ligt de focus enerzijds steeds op de War for Talent en de mismatch tussen de competenties die werkgevers nodig hebben, en anderzijds de competenties aanwezig op de arbeidsmarkt en afgeleverd door scholen. Maar er is, naast deze competentiekloof, een kloof die minstens zo belangrijk is én ernstig wordt onderschat: de verwachtingskloof.

Het internationale marktonderzoeksbureau Gallup geeft al langer aan dat omwille van de verwachtingskloof 1 op de 2 starters binnen het jaar al uitkijkt naar ander werk. Voor het eerst zijn er nu cijfers die aangeven hoe diep die kloof is in Vlaanderen.

Kazi, Agoria, HR Tech Valley, VDAB, Syntra Vlaanderen, Sweco, Microsoft, Thomas More en Student.be nodigen u graag uit voor de persconferentie waarop we deze Vlaamse cijfers zullen voorstellen en toelichten vanuit het standpunt van werkgevers, starters, onderwijsinstellingen en arbeidsmarkt-experts. Start-up Student.be maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt. 

Daarnaast lanceren we ook de “Witte Raaf-check”, een online instrument voor Vlaamse werkgevers om op voorhand de eigen verwachtingen af te toetsen met die van hoogopgeleide technologische starters, een van de grootste knelpunten op de hedendaagse arbeidsmarkten.

Sprekers

  • Agoria, werkgeversfederatie v.d. technologische industrie – Jeroen Franssen, Lead Expert Talent & Labour Market
  • Kazi - Nikolaas Bellens, CEO
  • HR Tech Valley – Jochen Bessemans, Community Manager
  • Sweco – Davy Bollansee, HR Business Partner
  • Student.be – Florence Loumaye, Partner
  • Thomas More – Karel Van Roy, Algemeen Directeur Antwerpen-Mechelen
  • Syntra Vlaanderen – Bruno Tindemans, CEO
  • VDAB – Fons Leroy, Afgevaardigd bestuurder
  • Microsoft – Dirk Kooreman, Manager & Evangelist

Praktisch
Dinsdag 12 juni, 10u-11u30
Agoria Brussel (Bluepoint), August Reyerslaan 80, 1030 Brussel

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid en staan graag klaar om uw vragen te beantwoorden. Persoonlijke interviews kunnen op afspraak aansluitend ingepland worden.

Voor meer info kan u terecht bij:
Nikolaas Bellens, CEO Kazi NV | nikolaas.bellens@kazi.be | +32 473 24 09 04 

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen