PERSUITNODIGING - VRPLUS en Outpost Gamecenters lanceren hun eerste Virtual Reality gaming room in België

PERSUITNODIGING - VRPLUS en Outpost Gamecenters lanceren hun eerste Virtual Reality gaming room in België

12 februari 2019, 12u00-14u00 | Outpost Antwerpen, Beggaardenstraat 6, 2000 Antwerpen

Antwerpen, 6 februari 2019 – VRPLUS, een start-up die virtual reality-ervaringen ontwikkelt, opent op dinsdag 12 februari haar eerste Europese Virtual Reality gaming room in samenwerking met Outpost Gamecenters. De Outpost VR Experience biedt de allernieuwste VR-technologie in vier korte, intense actiegames voor groepen tot vijf personen.

De games die door VRPLUS zijn ontwikkeld, kunnen enkel gespeeld worden binnen het netwerk van VRPLUS-locaties. Het team lanceert vier games, en er zullen regelmatig nieuwe titels worden toegevoegd. Nog voor het einde van 2019 moeten er zes nieuwe games bijkomen. VRPLUS maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

"Levende games"
De eerste vier beschikbare titels zijn allemaal coöperatieve shooting games. Guardian Heroes en opvolger Guardian Heroes 2 zijn kindvriendelijke, kleurrijke spellen waarin de speler het opneemt tegen geanimeerde robots in een wereld die alles doet om de zintuigen te bespelen. Lost in Jurassic transporteert de spelers per ongeluk terug naar het tijdperk van de dinosauriërs. Hospital of the Dead is het eerste deel van een reeks klassieke zombie shooters waarin de spelers hordes ondode wezens moeten tegenhouden in een griezelig, verlaten ziekenhuis.

VRPLUS is nagenoeg het enige bedrijf op de Belgische markt dat haar games in 4K-definitie aanbiedt en zo de HTC Vive Pro, één van de beste VR-apparaten op de markt, ten volste weet te benutten. De spellen zijn bovendien zo ontworpen dat ze een aantal gekende problemen van virtual reality, zoals bijvoorbeeld duizeligheid, te verhelpen.

De korte, intense actiescenario’s van de games duren tussen de tien en vijftien minuten. Er kunnen gemakkelijk extra content en vervolgverhalen aan worden toegevoegd, zodat de games na verloop van tijd een eigen leven beginnen te leiden.

Ambitie: 50 VR-cages tegen 2020
Outpost Gamecenters wil in 2019 nog vier soortgelijke gaming rooms opzetten in Vlaanderen. VRPLUS voorziet de opening van 50 locaties doorheen Europa tegen het einde van 2020.

Het grote publiek kan vanaf donderdag 14 februari kennismaken met de virtuele scenario’s van de Outpost VR Experience in de Antwerpse vestiging van Outpost Gamecenters, Beggaardenstraat 6.  De Outpost VR Experience zal ook aanwezig zijn op de 1UP Conference in Kortrijk op 15 en 16 februari, en op de lente-editie van FACTS op 6 en 7 april.

/////

Noot voor pers:

Leden van de pers kunnen de spellen in avant-première testen op dinsdag 12 februari, tussen 12u00 en 14u00, in Outpost Antwerpen (Beggaardenstraat 6). De CEO van VRPLUS, Jack Xin, en CEO van Outpost Gamecenters, Steve Fierens, zijn dan aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Broodjes en drank zijn voorzien. Als U graag aanwezig wil zijn op dit persevent of als uw vragen hebt over de inhoud van dit persbericht, neem dan contact op met Steve Fierens: steve@outpost.be of +32 485 19 05 45.

Over VRPLUS
VRPLUS is een Belgische start-up die zich specialiseert in het ontwikkelen van geavanceerde virtual reality-ervaringen. De onderneming biedt haar technologie en expertise aan aan lokale partners in Europa. De door VRPLUS ontwikkelde games zijn zowel geschikt voor particulieren als voor business-to-business activiteiten. In China telt het VRPLUS-netwerk al 50 locaties. In de toekomst wil het bedrijf games ontwikkelen die specifiek gericht zijn op de Europese markt, en hiervoor ook een lokale ontwikkelingsafdeling oprichten. VRPLUS maakt deel uit van accelerator Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Over Outpost Gamecenters
Outpost Gamecenters richt zich al sinds 1997 op liefhebbers van verschillende maar vaak overlappende gaming-gerelateerde activiteiten. Outpost Gamecenters voorziet het nodige materiaal, organiseert evenementen, en voorziet locaties waar gelijkgezinden samen kunnen gamen. Dit zorgt voor een kleurrijke community PC-gamers, kaartspelers en bordspelers van allerlei pluimage. Er zijn in België drie Outpost gamecenters, in Antwerpen, Brussel en Gent. Per maand bezoeken meer dan 8.000 unieke spelers een Outpost Gamecenter.

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen één jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. Vandaag heeft de accelerator een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, PfizerTelenet, Universitet Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen