Play Sports (Telenet) wordt partner Belgische competitie in Fan Arena

Play Sports (Telenet) wordt partner Belgische competitie in Fan Arena

Het fantasy voetbalgame Fan Arena heeft een partnership gesloten met Play Sports. De betaalzender van Telenet maakt Fan Arena een integraal onderdeel van de website en de app. Zo kunnen zowel Play Sports-abonnees als niet-abonnees gratis een uniek fantasy voetbal spelen.

Fan Arena en Play Sports van Telenet vinden elkaar in hetzelfde doel. Play Sports speelt zijn enorme aanbod sportcontent uit onder #samenstraffer en Fan Arena wil sportbeleving verhogen met fantasy voetbalgames.

Manu Leroy, Senior Product Manager Sport van Telenet, vertelt: “Ik geloof heel sterk in Fan Arena omdat hun concept uniek is ten opzichte van andere fantasy games. Fan Arena werkt met een draftsysteem en een promotie of degradatie om de drie maanden. Zo behoud je de spankracht en hou je het spel interessant voor iedereen, ook al heb je een paar speeldagen gemist. Ik ben er zeker van dat Fan Arena zal aanslaan bij onze abonnees en bezoekers van onze website en app.”

Onder vrienden of met kenners

Via de Play Sports website kan iedereen Fan Arena spelen en via de Play Sports App (iOS & Android) kan je snel en overal jouw Fan Arena teams bijhouden.

Je kunt kiezen om te spelen tegen vrienden of tegen andere fans/kenners. In het eerste geval maak je een Friendly League, een privécompetitie onder vrienden. Maar als je je écht wil meten met kenners kies je voor de Play Sports Competition. Je speelt in leagues van zes ploegen met voetballers uit de Belgische Eerste Klasse. Een seizoen in de Play Sports Competition duurt drie maanden en op het einde kan je promoveren of degraderen. De beste spelers verdienen telkens een prijs.

Play Sports van Telenet zal Fan Arena ook mee betrekken in de tv-uitzendingen met uitleg over de game, gekoppeld aan interessante voetbalstatistieken.

Start-up Fan Arena maakt deel uit van Start it @kbc, de grootste start-up community van België, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Perscontact
Neem voor meer informatie contact op met

Octavian Susnea
Founder Fan Arena
octavian@sneakersgames.com
+32 486 77 57 19

Lode Uytterschaut
Founder Start it @kbc
lode.uytterschaut@kbc.be 
+32 499 54 04 02

Over Play Sports
Play Sports is het sportpakket van Telenet en omvat een uitgebreid aanbod van nationale en internationale competities in onder andere voetbal, veldrijden, basketbal, volleybal en hockey. Alle info over Play Sports vind je op https://www.telenet.be/nl/entertainment/play-sports/

Over Fan Arena
Fan Arena is een Belgische start-up rond fantasy sportgames die de beleving van supporters verhogen. Fan Arena stapt af van het traditionele model en focust op spelconcepten (live draft, realtime scoring, social) die het leuker én spannender maken. Het unieke concept voor de Benelux wordt mede ondersteund door Telenet Kickstart en Start it @kbc.

Over Start it @KBC

Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België. Als start-up pionier in België wil Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België.

Start-ups genieten bij Start it @KBC gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. 

Start it @KBC stimuleert (internationale) kruisbestuivingen: tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community speelt een voortrekkersrol op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC zet in op internationalisering. De community heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland, en tot meer dan 1 miljoen dollar aan voordelen bij technologiepartners.

Via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC kunnen grote bedrijven sinds 2017 innovatieve ideeën met hun eigen start-up teams onder begeleiding van Start it @KBC laten uitbroeden en uitgroeien tot volwaardige businesses.

Start it @KBC ontstond in 2014 als een partnership tussen Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Start-ups kunnen zich het hele jaar kandidaat stellen via de website (www.startit.be). Twee keer per jaar pitchen de geselecteerde founders voor een professionele jury, en begint een nieuwe lichting start-ups aan hun entrepreneurstraject.

Meer informatie: www.startit.be
Voor Start it @KBC logo's en afbeeldingen, ga naar: http://startitkbc.prezly.com/m...
Persdossier Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen