POM: Betaal en archiveer facturen in één klik

POM: Betaal en archiveer facturen in één klik

Op 15 maart 2017 verhuist het beloftevolle POM vanuit Start it @kbc (Boerentoren, Antwerpen) naar de gloednieuwe Antwerpse locatie StartupVillage. Na een opstart van twee jaar maken founders Tom Totté en Johannes Vermeire zich op voor een stevige sprong vooruit: klanten werven, én binnen- en buitenlandse investeerders aan boord halen.

Peace of Mind
Bij de start van POM in 2014, waren Tom Totté en Johannes Vermeire niet de typische jonge avonturiers die droomden van een ambitieuze app. Integendeel, beiden leggen tien jaar ervaring in e-facturatie en betalingsservice op tafel en delen de ambitie om betalingen van facturen voor elke consument comfortabeler en efficiënter te maken.

Johannes Vermeire, co-founder POM: “POM staat voor Peace Of Mind. Iedereen – jong en oud, particulieren en zelfstandigen – krijgt facturen en moet die betalen. Met de app van POM doe je dat snel en handig op je smartphone, en archiveer je betaalde facturen heel eenvoudig.

Je download de applicatie gratis en maakt een veilig account aan. Vervolgens scan je papieren overschrijvingen en QR-codes in. Je kunt elke pdf-factuur forwarden en rechtstreeks connecteren met leveranciers. Eenmaal geregistreerd, betaal en archiveer je in één klik. Geen geknoei dus met een kaartlezer, en je hoeft geen gebruik te maken van een bank-app. De betaalde facturen komen terecht in je Google-Drive, e-mail of Dropbox.

Investeren in team en ervaring
De verhuis van POM van de KBC-toren naar StartupVillage loopt parallel met de groeiplannen van het bedrijf. De twee Antwerpse ondernemers klopten in de begindagen aan bij reclamebureau Famous en IT-partner B2Boost. Die ondersteunden het bedrijf niet alleen bij hun communicatie en IT-ontwikkeling, maar werden ook aandeelhouders.  

POM ging ook op zoek naar extra kapitaal. Tom Totté, co-founder POM: “Ook dat is ondernemen: terwijl je sleutelt aan je technologisch product en je business model, heb je geld nodig om verder te kunnen. Wij overtuigden enkele businessangels die geloofden in onze jarenlange ervaring en de kracht van ons team. Dat bestaat vandaag uit de twee initiatiefnemers, vier werknemers en twee freelancers.

Interessante incubatieprogramma’s
POM werd aanvaard in verschillende incubatieprogramma’s. Samen met tientallen andere starters deelden ze bij Start it @kbc een prachtige locatie en veel starterservaring. Sinds maart vorig jaar krijgt POM een stevige professionele push vanuit ING Fintech Village dat specifiek starters in de financiële sector steunt. Met hun deelname aan de startupbootcamp-selectie staken ze voor de eerste keer de voelsprieten uit over de grens.

Consumercampagne
"En dus staan we aan de vooravond van een scale-up”, analyseert Tom Totté. “Onze app staat op punt, we hebben ongeveer 7.500 gebruikers en er liggen overeenkomsten klaar met enkele belangrijke Belgische banken. Op uitdrukkelijke vraag van onze investeerders lanceerden we eind februari een communicatiecampagne op de radio om het brede publiek te overtuigen van onze Peace of Mind. POM is een comfortabel en veilig product, maar we weten dat die mindset ombuigen nog een belangrijke stap wordt om echt te gaan doorbreken. We krijgen steeds meer grote bedrijven, maar ook ziekenhuizen en financiële instellingen aan onze zijde. Dat maakt ons verhaal geloofwaardiger en duidelijker.” Meer info www.pom.be

POM in één minuut uitgelegd
POM op de radio

Contacteer ons
Over Start it @KBC

Start it @KBC is België’s grootste accelerator en ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel. De internationale community van Start it @KBC bestaat uit een netwerk van meer dan 830 start-ups en scale-ups die elkaar versterken met hun ervaringen en expertises.

Start it @KBC werd opgericht in 2014. De accelerator plaatst de founders van start-ups centraal en biedt zijn ondersteuningsprogramma volledig gratis aan. Start it @KBC neemt geen aandelen en stelt als enige voorwaarde dat ze samen streven naar maximale economische en maatschappelijke impact, diversiteit en duurzaamheid.

De Belgische hubs van Start it @KBC zijn gevestigd in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Daarnaast heeft Start it @KBC internationale vestigingen in Budapest, Gyor en Praag en pied-à-terres in New York, San Francisco en Londen. Sinds 2017 maakt Start it @KBC deel uit van het exclusieve Global Accelerator Network (GAN), wat de bedrijven in de community extra expansie- en sales-mogelijkheden biedt in het buitenland, en een schat aan voordelen bij technologiepartners wereldwijd.

Start it @KBC gaat strategische partnerships aan met grote bedrijven om de start-ups beter te ondersteunen. Strategische partners van Start it @KBC vandaag zijn Accenture, DPG Media, KBC en Telenet. Sinds 2019 dompelt Start it X ook intrapreneurs van corporate bedrijven onder in het netwerk van Start it @KBC. 

Start-ups die willen deelnemen aan het één jaar durende Start it @KBC acceleratieprogramma en gratis gebruik willen maken van mentorship, netwerk, workshops en co-working spaces, kunnen zich het hele jaar door kandidaat stellen via de website: www.startit.be

Persdossier Start it @KBC

Logo's en afbeeldingen Start it @KBC

Start it @KBC
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen